Het is gewoon alweer bijna kerst en hoe lekker is het dan om je diner te starten met deze kipcarpaccio. Ik houd van makkelijk, lekker en ook wel een beetje bewust koken en eten. Wil ik een culinair hoogstandje, dan ga ik wel uit eten of schuif natuurlijk lekker bij anderen aan hahaha.

Vaak maak ik een menu met een beetje guilty en een beetje healthy opties.  Hadden jullie mijn menu van de kerst van vorig jaar gezien? Klik hier om deze te bekijken!

kerst

Ik kan uren kookboeken doorkijken, het internet afstruinen naar bijzondere of soms hele simpele gerechten en op instagram scrollen voor de lekkerste ideeën voor de feestdagen. Maar uiteindelijk kom ik altijd weer op simpele gerechten uit. Heerlijk als je ook gewoon moet werken. Niet iedereen heeft tijd (of zin) om uren in de keuken te staan toch?

Terug naar de kipcarpaccio, de combinatie van kip en mango is echt heerlijk. In dit gerecht geven de radijs en mango samen een verrassende smaaksensatie!

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)
  • 600 gram biologische kipfilet
  • 1 pakje diepvries mango
  • 1 zak gemengde sla
  • 6 radijsjes
  • 4 el pijnboompitten
  • peper & zout

Optioneel: balsamico dressing

  1. Laat de mangostukjes ontdooien.
  2. Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
  3. Grill de pijnboompitjes even kort met wat zeezout totdat ze goudbruin zijn.
  4. Verdeel de kip over 4 borden.
  5. Beleg elk bord met 1 hand gemengde sla, mango, radijs en de pijnboompitjes.
  6. Je kunt er eventueel ook rolletjes van maken, dat ziet er net weer wat feestelijker uit!

kerst

Heel vervelend dat ik dit nu moet opeten…

Liefs,
Charlie’s Kitchen