Na verschillende klachten besloot ik een EMB test te doen. Zo kreeg ik specifiek inzicht en kon ik doelgericht aan de slag met mijn gezondheid.

Alle alarmbellen gaan af

Ik vergelijk ons lichaam altijd met een auto. Als er een rood lampje gaat branden, komen we meteen in actie. Helaas doen we dat vaak niet met ons lichaam. We gaan door, totdat we echt grote klachten hebben of echt ziek zijn. 

Twee jaar terug kwam ik thuis te zitten met een burn-out (lees hier). Ik wil  duidelijk melden dat elke burn-out anders is. Ik ervoer mijn burn-out als een zeer depressieve periode (lees hier), een periode waarin ik volledig was opgebrand en waarin mijn lichaam elke dag overal pijn deed. Ik wist niet meer wie ik was en de verbinding met en het vertrouwen in mijn lichaam was helemaal weg.

Vorig jaar september begon ik weer met werken en dat gaat nog steeds goed. Mijn energietank vulde zich steeds meer en ik voelde mij steeds meer mijzelf worden. Natuurlijk ging dit niet vanzelf, ik heb werkelijk alles aangepakt om aan mijzelf te werken. Gezond eten, bewegen, een psycholoog, een coach en een burn-out-begeleider. De kracht van kleine stapjes is zo groot!

Nobody said it was easy

Terug naar een paar weken geleden. De immense hoofdpijn, pijn aan mijn lichaam en griep bleven terugkeren. Elke maand weer lag ik er een week helemaal uit. Dit zijn allemaal signalen van het lichaam.
Uiteraard ben ik bij de dokter geweest. Ik ben echter van mening dat deze vaak voor symptoombestrijding gaat in plaats van het aanpakken van de oorzaak. 

Je kent het wel, als je last hebt van een hoge bloeddruk krijg je pillen. Als je last hebt van psoriasis krijg je een zalf, etcetera. Terwijl zoveel dingen minder kunnen worden of zelfs weg kunnen gaan met de juiste voeding en supplementen. Het zelfhelende vermogen van het lichaam zijn we vergeten! We leven in een maatschappij waar we een quick fix’ maar al te graag willen. Alleen is dat letterlijk de oorzaak negeren, dus beter worden zal het nooit. 

Meten = weten

Ik luister naar mijn lichaam. Ik vertrouw op mijn lichaam. Het lichaam vertelt je namelijk alles!

Ik besloot een EMB-bloedtest te doen; Energetisch Morfologische Bloedtest
Hiermee krijg je specifiek inzicht en ga je doelgericht aan de slag met je gezondheid. 

Dit kun je doen als je vage klachten hebt als bijvoorbeeld vermoeidheid maar ook bij darmproblemen (opgeblazen buik bijvoorbeeld), huidklachten, mentale problemen of gewoon als gezondheidscheck.

Kijk, daar word ik blij van. Je auto krijgt ook elk jaar een APK. Ik gun mijn lichaam ook een ‘APK’. Jouw lichaam geeft je namelijk steeds weer een nieuwe dag. Jouw lichaam werkt elke dag keihard voor jou. Dat je kan bewegen, kijken, zien, voelen en ga maar door. 

Een lichaam dat optimaal functioneert, geeft nog zoveel meer. Ik wil het beste voor mijn lichaam en gun dat jou ook!

De EMB test kan verstoringen aangeven in o.a.:

 • Vitaminen, mineralen en spoorelementen
 • Intoleranties
 • Hormonen
 • Hemoglobine/rode en witte bloedcellen
 • Leverbelasting
 • Virale belasting
 • Toxische belasting
 • Parasiet-schimmelbelasting
 • Darmgezondheid
 • Orgaanblokkades
 • Stressparameters
 • Pancreasinsufficientie (alvleesklier/insulneresstentie)

De test wordt heel simpel afgenomen via een prik in je vinger. Het bloed gaat naar het lab en binnen 3 weken krijg je de uitslag. Superfijn, want je gaat de oorzaak aanpakken door de juiste voeding en supplementen. Op een natuurlijke manier dus ;). Een behandelplan op maat voor jouw lichaam!

Wat heeft het mij gebracht?

WOW! Zoveel!
Uit de test kwamen de volgende dingen;

 • Een bacteriële verstoring
 • Overwerkte lever
 • Ontstekingen in de darmen 
 • Intolerantie voor gluten, tarwe, soja, spinazie en champignons
 • Zwaar tekort aan B12
 • B1-, B6- en B11-tekort
 • Vitamine D-tekort
 • Magnesium-tekort
 • Disbalans omega 3 (goede vetten) & 6 (slechte vetten)

Het lijkt een hele hap maar dat valt best mee. Omdat ik dagelijks gluten, tarwe, spinazie en champignons at zijn mijn darmen constant geïrriteerd geweest. Hier had ik verder geen stoelgang problemen van dus heb ik er ook nooit bij stilgestaan. Ook at ik met regelmaat soja. Door de irritaties in de darmen ontstaan er kleine ontstekingen en een verstoring in de opname van mijn voedingsstoffen. Je kan gezond eten wat je wil en alsnog niet gezond zijn. Geen gezonde darmen en geen goede opname van de voedingstoffen zorgen voor klachten. 

Daarom is het zo belangrijk om de oorzaak aan te pakken!

Ook konden hierdoor gifstoffen mijn lichaam slecht verlaten, mijn lever raakte overwerkt omdat voedsel niet goed werd afgebroken in mijn darmen. 

De tekorten aan B-vitaminen en magnesium zorgen voor pijn aan mijn lichaam. De heftige hoofdpijnen komen onder andere door mijn lever die de gifstoffen niet kwijt kan. Elke maand ziek zijn kwam door de bacteriële verstoring, het bleef in mijn lichaam omdat ik dus niet goed gifstoffen kon afvoeren!

Een wereld van verschil

Inmiddels zijn wij 4 weken verder. Het was even schakelen maar gelukkig weet ik als voedingsdeskundige en coach als geen ander dat kleine stapjes grote dingen brengen. Ik ben anders gaan eten met zo min mogelijk gluten. Ik geef toe, ik ben heel wat dagen niet te pruimen geweest. Kom op, een echte foodie eet alles haha! Ik heb helemaal geen spinazie, soja en champignons meer gegeten sinds de test. Ik heb vooral veel keuzes gemaakt in producten die magnesium, omega 3 en de B-vitamines bevatten. Denk hierbij aan noten, rijpe banaan en vette vis. 

De B-12 kreeg ik op advies als zuigtablet mee. Ongelofelijk wat dit mij heeft gebracht. Ik heb bijna geen hoofdpijn meer. Mijn lichaam doet niet meer ongezond pijn en ik heb nog meer energie dan voorheen.

Ik wil heel duidelijk vermelden dat dit mijn persoonlijke uitslag is en niet bedoeld is om over te nemen. Ieder lichaam is anders. Wel raad ik iedereen de EMB test aan als ‘health check’. In mijn ogen hoort iedereen met regelmaat een ‘APK’ te doen. Daarmee kunnen veel dingen voorkomen worden!

Bloedtesten in de reguliere zorg kan onder andere bloedarmoede, ijzertekort en bepaalde infecties aan het licht brengen. Maar uit het bloed kan zovéél meer gehaald worden. Een geheel andere (holistische/natuurlijke) benadering van een bloedonderzoek kan belastingen én energetische belastingen aantonen. Zeker de EMB test (hier) kan dit. Een echte eye-opener!

Contactpersoon: Yvonne van Haastregt
Email: yvonnevanhaastregt@gmail.com

Liefs,
Charlie

P.S. Wil jij bij de eerste stap beginnen? Neem dan hier een kijkje: www.echtinbalans.nl/speciale-aanbieding