Ik deed een EMB bloedtest en dit heeft het mij gebracht! - Charlie's Kitchen

Ik deed een EMB bloedtest en dit heeft het mij gebracht!

Na verschillende klachten besloot ik een EMB test te doen. Zo kreeg ik specifiek inzicht en kon ik doelgericht aan de slag met mijn gezondheid.

Alle alarmbellen gaan af

Ik vergelijk ons lichaam altijd met een auto. Als er een rood lampje gaat branden, komen we meteen in actie. Helaas doen we dat vaak niet met ons lichaam. We gaan door, totdat we echt grote klachten hebben of echt ziek zijn. 

Twee jaar terug kwam ik thuis te zitten met een burn-out (lees hier). Ik wil  duidelijk melden dat elke burn-out anders is. Ik ervoer mijn burn-out als een zeer depressieve periode (lees hier), een periode waarin ik volledig was opgebrand en waarin mijn lichaam elke dag overal pijn deed. Ik wist niet meer wie ik was en de verbinding met en het vertrouwen in mijn lichaam was helemaal weg.

Vorig jaar september begon ik weer met werken en dat gaat nog steeds goed. Mijn energietank vulde zich steeds meer en ik voelde mij steeds meer mijzelf worden. Natuurlijk ging dit niet vanzelf, ik heb werkelijk alles aangepakt om aan mijzelf te werken. Gezond eten, bewegen, een psycholoog, een coach en een burn-out-begeleider. De kracht van kleine stapjes is zo groot!

Nobody said it was easy

Terug naar een paar weken geleden. De immense hoofdpijn, pijn aan mijn lichaam en griep bleven terugkeren. Elke maand weer lag ik er een week helemaal uit. Dit zijn allemaal signalen van het lichaam.
Uiteraard ben ik bij de dokter geweest. Ik ben echter van mening dat deze vaak voor symptoombestrijding gaat in plaats van het aanpakken van de oorzaak. 

Je kent het wel, als je last hebt van een hoge bloeddruk krijg je pillen. Als je last hebt van psoriasis krijg je een zalf, etcetera. Terwijl zoveel dingen minder kunnen worden of zelfs weg kunnen gaan met de juiste voeding en supplementen. Het zelfhelende vermogen van het lichaam zijn we vergeten! We leven in een maatschappij waar we een quick fix’ maar al te graag willen. Alleen is dat letterlijk de oorzaak negeren, dus beter worden zal het nooit. 

Meten = weten

Ik luister naar mijn lichaam. Ik vertrouw op mijn lichaam. Het lichaam vertelt je namelijk alles!

Ik besloot een EMB-bloedtest te doen; Energetisch Morfologische Bloedtest
Hiermee krijg je specifiek inzicht en ga je doelgericht aan de slag met je gezondheid. 

Dit kun je doen als je vage klachten hebt als bijvoorbeeld vermoeidheid maar ook bij darmproblemen (opgeblazen buik bijvoorbeeld), huidklachten, mentale problemen of gewoon als gezondheidscheck.

Kijk, daar word ik blij van. Je auto krijgt ook elk jaar een APK. Ik gun mijn lichaam ook een ‘APK’. Jouw lichaam geeft je namelijk steeds weer een nieuwe dag. Jouw lichaam werkt elke dag keihard voor jou. Dat je kan bewegen, kijken, zien, voelen en ga maar door. 

Een lichaam dat optimaal functioneert, geeft nog zoveel meer. Ik wil het beste voor mijn lichaam en gun dat jou ook!

De EMB test kan verstoringen aangeven in o.a.:

 • Vitaminen, mineralen en spoorelementen
 • Intoleranties
 • Hormonen
 • Hemoglobine/rode en witte bloedcellen
 • Leverbelasting
 • Virale belasting
 • Toxische belasting
 • Parasiet-schimmelbelasting
 • Darmgezondheid
 • Orgaanblokkades
 • Stressparameters
 • Pancreasinsufficientie (alvleesklier/insulneresstentie)

De test wordt heel simpel afgenomen via een prik in je vinger. Het bloed gaat naar het lab en binnen 3 weken krijg je de uitslag. Superfijn, want je gaat de oorzaak aanpakken door de juiste voeding en supplementen. Op een natuurlijke manier dus ;). Een behandelplan op maat voor jouw lichaam!

Wat heeft het mij gebracht?

WOW! Zoveel!
Uit de test kwamen de volgende dingen;

 • Een bacteriële verstoring
 • Overwerkte lever
 • Ontstekingen in de darmen 
 • Intolerantie voor gluten, tarwe, soja, spinazie en champignons
 • Zwaar tekort aan B12
 • B1-, B6- en B11-tekort
 • Vitamine D-tekort
 • Magnesium-tekort
 • Disbalans omega 3 (goede vetten) & 6 (slechte vetten)

Het lijkt een hele hap maar dat valt best mee. Omdat ik dagelijks gluten, tarwe, spinazie en champignons at zijn mijn darmen constant geïrriteerd geweest. Hier had ik verder geen stoelgang problemen van dus heb ik er ook nooit bij stilgestaan. Ook at ik met regelmaat soja. Door de irritaties in de darmen ontstaan er kleine ontstekingen en een verstoring in de opname van mijn voedingsstoffen. Je kan gezond eten wat je wil en alsnog niet gezond zijn. Geen gezonde darmen en geen goede opname van de voedingstoffen zorgen voor klachten. 

Daarom is het zo belangrijk om de oorzaak aan te pakken!

Ook konden hierdoor gifstoffen mijn lichaam slecht verlaten, mijn lever raakte overwerkt omdat voedsel niet goed werd afgebroken in mijn darmen. 

De tekorten aan B-vitaminen en magnesium zorgen voor pijn aan mijn lichaam. De heftige hoofdpijnen komen onder andere door mijn lever die de gifstoffen niet kwijt kan. Elke maand ziek zijn kwam door de bacteriële verstoring, het bleef in mijn lichaam omdat ik dus niet goed gifstoffen kon afvoeren!

Een wereld van verschil

Inmiddels zijn wij 4 weken verder. Het was even schakelen maar gelukkig weet ik als voedingsdeskundige en coach als geen ander dat kleine stapjes grote dingen brengen. Ik ben anders gaan eten met zo min mogelijk gluten. Ik geef toe, ik ben heel wat dagen niet te pruimen geweest. Kom op, een echte foodie eet alles haha! Ik heb helemaal geen spinazie, soja en champignons meer gegeten sinds de test. Ik heb vooral veel keuzes gemaakt in producten die magnesium, omega 3 en de B-vitamines bevatten. Denk hierbij aan noten, rijpe banaan en vette vis. 

De B-12 kreeg ik op advies als zuigtablet mee. Ongelofelijk wat dit mij heeft gebracht. Ik heb bijna geen hoofdpijn meer. Mijn lichaam doet niet meer ongezond pijn en ik heb nog meer energie dan voorheen.

Ik wil heel duidelijk vermelden dat dit mijn persoonlijke uitslag is en niet bedoeld is om over te nemen. Ieder lichaam is anders. Wel raad ik iedereen de EMB test aan als ‘health check’. In mijn ogen hoort iedereen met regelmaat een ‘APK’ te doen. Daarmee kunnen veel dingen voorkomen worden!

Bloedtesten in de reguliere zorg kan onder andere bloedarmoede, ijzertekort en bepaalde infecties aan het licht brengen. Maar uit het bloed kan zovéél meer gehaald worden. Een geheel andere (holistische/natuurlijke) benadering van een bloedonderzoek kan belastingen én energetische belastingen aantonen. Zeker de EMB test (hier) kan dit. Een echte eye-opener!

Contactpersoon: Yvonne van Haastregt
Email: yvonnevanhaastregt@gmail.com

Liefs,
Charlie

Alles start bij energie!

Nog een extra leuk weetje: deze week is namelijk mijn gratis energie-challenge weer begonnen en jij kunt meedoen. Je krijgt vijf video’s om jou te helpen bij het verhogen van jouw energieniveau.

Helemaal GRATIS, hoe tof is dat? 

Opgeven kan via de volgende link: https://www.echtinbalans.nl/energie-challenge

Ik weet als geen ander hoe het is om je dagelijks moe, futloos en leeggezogen te voelen. Jarenlang struggelde ik met vermoeidheid en snapte niet waarom anderen wel altijd de energie hadden om van alles te doen. Totdat ik een coach in handen nam, een opleiding volgde tot voedingsdeskundige en als cadeau een burn-out kreeg. Al mijn kennis en ervaring zorgt er nu voor dat ik dagelijks bruis van de energie en ik gun jou dat ook!

GEEF JE HIER OP VOOR DE GRATIS ENERGIE-CHALLENGE

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders