Havermout met stoofpeertjes en walnoten - Charlie's Kitchen

Havermout met stoofpeertjes en walnoten

Ik ga er maar niet omheen draaien, deze havermout met stoofpeertjes en walnoten MOET JE MAKEN! De stoofpeertjes kan je zelf maken of kant en klaar kopen.

Maar kan dat? Gezondere stoofperen? Ja! Er zijn genoeg alternatieven om de stoofperen lekker zoet en smakelijk te maken. Ik moet toegeven dat ik even wat dingen moest proberen voordat ik de beste optie had gevonden. Hebben jullie even geluk, deze deel ik met jou vandaag!

Ik haalde biologisch diksap, zonder toegevoegde suikers. Werkte prima voor een lekker stroperig goedje maar ik wilde alleen de peertjes op smaak maken voor door mijn havermout. Dus verder zoeken naar andere opties.

Ronde twee was een succes!
Een andere optie is om de suiker te vervangen door honing, ahornsiroop of steranijspoeder. Dit laatste is een natuurlijke suikervervanger, iets minder zoet met een lichte caramel smaak. Maak me gek! Toevallig had ik ook nog verse dadels in huis. Ze staan bekend als een vervanger voor suiker maar ook lekker om te snoepen met een lepel pindakaas. Ik voegde er een toe!

Havermout met stoofpeertjes

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

  • 40 gram havermout
  • Havermelk (of andere plantaardige melk)
  • 1 goede snuf kaneel
  • Kleine snuf steranijspoeder
  • 2 stoofperen (kan je halen bij AH of zelf maken, zie hieronder)
  • 3 walnoten, fijngehakt.
  • 3 dadels

Optioneel: Ahornsiroop voor bij de stoof

  1. Als je de stoofperen zelf vers wil maken (kopen is een optie, BIO bij AH vers) dan mag je de peer schillen en in kwarten snijden. Doe deze in een pan met een dikke laag havermelk, kaneel, steranijs en 3 verse dadels in stukjes. Zet op laag vuur en laat 2 uur stoven. 
  2. Doe de havermout in een pannetje, giet er havermelk overheen, zorg dat deze onderstaat en verwarm ongeveer 10 minuten. Voeg kaneel en steranijs toe. 
  3. Schenk de havermout in een kom, voeg de walnoten toe, eventueel extra kruiden en voeg de stoofpeertjes toe!

Vergeet niet je dagelijkse portie basis supplementen in te nemen bij je ontbijt. Is dat echt nodig? En welke heb je dan nodig? Dat lees je hier. 

TIP: Voeg Poepzaadjes toe, ik schreef er een artikel over dat lees je HIER.

Nog een tip: stoofperen kun je makkelijk invriezen. In de vriezer zijn ze 3 maanden houdbaar.

Lees in mijn blog “6 redenen om havermout te eten“, waarom ik zo dol ben op dit heerlijke graan.

Liefs,
Charlie

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders