Ben jij nog op zoek naar een lekker vullend tussendoortje voor onderweg of misschien wel thuis? Deze pinda chocoladerepen zijn ontzettend makkelijk te maken en een verantwoorde keuze!

Nuts for peanuts

Ik houd ervan om zoveel mogelijk met mijn eten te variëren en probeer dan ook altijd te experimenteren met mijn tussendoortjes. Zoals jullie weten ben ik dol op bakken en neem ik vaak genoeg een plak bananenbrood mee als snack. Natuurlijk hoef je het niet altijd zelf te bakken. Zo ben ik nog steeds gek op mijn rijstwafel creaties die ik zo nu en dan weer eens op tafel zet.

repen

Deze mueslirepen met pindakaas maakte ik natuurlijk niet alleen voor mijzelf; ik wilde ook aan mijn vrienden laten zien dat het niet moeilijk hoeft te zijn om lekker en gezond te snacken. Ik ben een enorme pindakaaslover zoals jullie weten, al van kleins af aan. Zo nu en dan lepel ik dan ook maar wat graag pindakaas uit de pot!

repen

Pinda chocoladerepen

Wat heb je nodig:
(voor ongeveer 10 tot 12 repen)

 • 175 gr havervlokken
 • 40 gr hazelnoten
 • 4 el honing
 • 100 gr pindakaas
 • 25 gr echte pinda’s
 • 1 el kokosvet (olie)
 • 100-150 gr pure chocolade
 1. Houd je van een wat intensere smaak? Rooster dan de havervlokken en hazelnoten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Verdeel de havervlokken en hazelnoten over een bakplaat en bak ze in ongeveer 10 minuten goudbruin.
 2. Verwarm de pindakaas, honing en het kokosvet in een pan op het vuur.
 3. Doe de havervlokken en hazelnoten in een grote kom, doe het warme mengsel hierbij en hussel tot een plakkerige massa.
 4. Pak 2 cakevormen (of een grote vorm) en beleg deze met bakpapier.
 5. Hak de chocolade in grove stukken en roer deze als laatste door het mengsel.
 6. Giet het mengsel nu in de vormen en druk goed aan.
 7. Zet de bakvormen een nacht in de koelkast. Snijd de dag erna het mengsel in repen en bewaar ze gekoeld.
 8. De repen kan je 3 tot 5 dagen afgesloten bewaren in de koelkast.

pinda choladerepen

Liefs,
Charlie’s Kitchen