Bananenbrood, laten we weer even bij de basis beginnen! Heb jij al een bananenbrood gebakken? Waar havermoutpap eerst niet kon ontbreken op je ontbijttafel, zitten we nu allemaal aan het bananenbrood.

Dat is niet gek want het is makkelijk en erg lekker! Je kunt het zo gezond maken als je zelf wilt en je kinderen eten het ook, want wie wil er nu geen ‘cake’ als ontbijt? Dit bananenbrood is heerlijk vol van smaak en je kunt ze per plak invriezen zodat je altijd een gezonde snack in huis hebt. Of misschien wel een ontbijt to go!

Bananenbrood

Bananenbrood

Wat heb je nodig:
(21 cm cake vorm)

  • 200 gram havermeel (of fijngemalen havermout)
  • 4 “bruine” bananen, daar bedoel ik mee dat de schil al bruine stippen moet hebben!
  • 3 eieren
  • 4 tl bakpoeder
  • 1 el koekkruiden (speculaaskruiden of kaneel kan ook)
  • snufje zout
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Bedek het bakblik met bakpapier.
  3. Meng in een blender de eieren met de bananen goed totdat het een glad mengsel is.
  4. Meng dit met alle droge ingrediënten met een mixer.
  5. Bak de cake 45 minuten, controleer met een saté prikker! De cake is gaar als de prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt.

Tips:

  • Bewaar het bananenbrood in de koelkast.
  • Of vries per plak in.
  • Houd je van zoet, voeg dan eventueel wat honing/kokosbloesemsuiker/agavesiroop toe.
  • Amandelmeel geeft het brood een lekkere structuur.

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: misschien heb je bananenbrood wel al heel vaak gemaakt en ben je die bananen een beetje beu?! Deze “appelcake met walnoten” is heel makkelijk om te maken en ook nog eens zonder bananen!