Van gekkigheid weet je soms niet meer wat voor naam je moet bedenken, maar ik vond ‘subtropische smoothie’ bij deze smoothie met papaya wel gepast.

Smoothie met papaya

Je leest het inderdaad goed, in deze smoothie zit papaya. Te verkrijgen bij de toko of bij een goede groenteboer. Zo kwam ik terecht bij Kropsla in Alkmaar, die heeft werkelijk alles! Ik word zo gelukkig van een winkel vol verse groenten, fruit en homemade maaltijden. Na het proeven van deze smoothie moest ik hem thuis wel namaken, deze is ZO lekker!

suptropisch

Het is half augustus en de regen tikt keihard tegen mijn ramen terwijl ik dit aan het typen ben, maar ik geef jullie toch het recept van deze hele mooie zomerse smoothie. Wanneer die zomerse dag dan ook gaat komen…😎

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 2 handen worteltjes uit de vriezer (je kan ze ook zelf vers heel even licht koken)
  • 1 papaya
  • 1 cm gember
  • 1/2 avocado
  • 1 banaan

Optioneel: 2 el mulberries of 2 verse zachte dadels.

suptropisch, smoothie, papaya, zomers

Ziet deze smoothie met papaya er niet heerlijk zomers uit?

Doe alles samen in de blender en laat goed doordraaien totdat het een mooie gladde smoothie is!

Wist je dat de papaya ook wel de vrucht van het langer leven wordt genoemd? De vrucht is langwerpig en lijkt een beetje op een meloen. Papaya is bijna het hele jaar verkrijgbaar omdat het geïmporteerd wordt uit onder andere Pakistan, Indonesië, India etcetera.

Het is goed tegen spijsverteringsklachten, heeft een detox effect, werkt ontstekingsremmend, zit vol antioxidanten en vitamine C. Dus doe een keer gek, ga naar de markt of toko en probeer deze bijzonder lekkere subtropische vrucht eens!

Heb je de smaak te pakken van smoothies? Probeer deze kokossmoothie dan ook eens.