Hoewel ik ‘s ochtends vaak genoeg havermout eet, vind ik een hartig ontbijt ook heel lekker. Deze gebakken eieren met gepofte bonen passen perfect in een heerlijk, voedzaam ontbijt.
Geen smoesjes nodig
Tegenwoordig is iedereen aan het haasten en worden er allerlei smoesjes uit de kast getrokken om maar niet in de keuken te hoeven staan. Veel mensen denken dat een gezond en voedzaam ontbijt lastig is en veel tijd in beslag neemt, maar dat hoeft zeker niet! Juist daarom houd ik van snelle en vooral lekkere gerechten die niet te moeilijk zijn. Deze overnight oats kun je zelfs van tevoren klaarmaken!
Eieren met bonen
Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
- 250 gr snoeptomaten
- 1 handje verse basilicum
- 1 blik van 400 gr cannellinibonen
- 2 grote eieren
- 2 sneetjes speltbrood
- 4 el bieslook cottage cheese
- 2 el kappertjes
- 2 handen rucola
- 1 snufje peper en zout
- 1/2 el kokosvet/boter
- Snijd de tomaatjes doormidden.
- Zet een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur. Smelt het kokosvet/de boter hierin.
- Laat de bonen uitlekken, hussel ze met peper en zout en doe ze ongeveer 5 minuten in de pan.
- Doe de tomaatjes en kappertjes hierbij en bak even om en om.
- Breek aan beide kanten een ei en leg een deksel of aluminiumfolie over de pan heen. Draai het vuur half hoog en laat dit 3 tot 4 minuten staan.
- Rooster ondertussen beide broodjes en beleg deze met de cottage cheese.
- Leg alles op een bord en bedek met wat rucola.
Deze gebakken eieren met bonen is een lekker stevig ontbijt om de dag mee te beginnen!
Liefs,
Charlie’s Kitchen
Tip: heb je deze hartige havermout al geprobeerd?