IEL, havermout met ei? Spek? Gadver! Ja, ook dat was mijn eerste reactie toen ik deze zag staan op de menu kaart bij het Porridge Cafe in Londen.

Heb lef!

Ik was dan ook niet zo dapper als mijn vriend en koos zelf voor een havermoutje met kersen en witte chocolade. Ook niet verkeerd! Maar terug op deze bijzondere tent in Londen, alles draait hier om havermout. Mensen ontbijten graag buiten de deur in Londen, je vind dan ook op elke hoek wel een breakfast cafe. Ik had natuurlijk van te voren mijn research gedaan en deze stond hoog op mijn lijstje. Wie wil er nu niet de dag beginnen met een heerlijk warm ontbijtje inclusief chocola? In mijn vriend zijn geval SPEK!

Terug naar de havermout, want je kan dit met zoveel combineren. En dat bewijst zich maar wil met deze bijzondere combinatie van hartig en zoet, voor degene die het aandurven een echt power ontbijt!

Havermout

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

 • 50 gram havermout
 • 1 flinke scheut melk (of plantaardige melk)
 • 25 gram gerookte spekjes
 • 1 ei
 • 2 a 3 el azijn
 • 1 el maple syrop
 • 1 snufje peper
 1. Doe de havermout en melk in een pannetje en zet op laag vuur. Regelmatig doorroeren.
 2. Ondertussen zet je een pannetje op met water en brengt deze aan de kook, voeg de azijn toe en roer met een lepel een flinke draaikolk.
 3. Breek het ei in het midden van de draaikolk, zet het vuur laag en laat ongeveer 3 a 4 minuten koken.
 4. Doe de havermout in een kom, de gerookte spekjes, het gepocheerd ei, een beetje peper en sluit af met de maphe syrop.

Lieve mensen, give it a try dit is echt AWESOME! Zo benieuwd, vergeet mij niet te taggen dan kan ik al jullie berichtjes zien 😀

Liefs,
Charlie’s Kitchen