Poffertjes met fruit en kokosbloesemsuiker - Charlie's Kitchen

Poffertjes met fruit en kokosbloesemsuiker

Poffertjes met fruit en bosbessen

Poffertjes doen mij echt denken aan vroeger. Het geeft me haast een nostalgisch gevoel. Als papa die grote poffertjespan pakte werd ik al helemaal gek. Nu, jaren later, ben ik nog steeds dol op poffertjes!

Lekker Hollands

Waarschijnlijk kennen we ze allemaal wel. Het is nu eenmaal een typisch Nederlands gerecht en alle toeristen in Amsterdam staan in de rij om het te proberen. In tegenstelling tot pannenkoeken worden poffertjes tijdens het bereiden omgedraaid als het beslag nog niet helemaal bruin is. Daardoor zijn ze van binnen nog wat zachter en worden ze mooi rond.

Ik heb vaak genoeg mijn poffertjes belegd met een laag stroop, jam, poedersuiker of Nutella, maar vandaag gaan we voor een gezondere versie. Bosbessen, aardbeien en kokosbloesemsuiker!

Poffertjes met fruit en bosbessen
Zijn deze poffertjes niet een heerlijk weekend ontbijtje?

Poffertjes

Wat heb je nodig:
(voor 1 portie)

 • 4 el havermeel (fijngemalen havermout)
 • 2 el amandelmeel
 • 2 eieren
 • 1/2 tl bakpoeder
 • 1 el honing
 • 1 klein handje aardbeien
 • 100 ml amandelmelk
 • 1 klein handje blauwe bessen
 • 1 tl kokosbloesemsuiker
 1. Kluts de eieren samen met de amandelmelk in een grote kom. Ik deed dit zelf in de blender, wel zo handig en snel!
 2. Meng in een andere kom het havermeel, amandelmeel en bakpoeder.
 3. Doe nu de droge ingrediënten bij het eimengsel en meng dit goed door elkaar.
 4. Voeg nu ook de honing toe.
 5. Is je beslag nog wat te dik? Dan kun je wat extra amandelmelk toevoegen.
 6. Vet de poffertjespan in met wat kokosolie. Vul de pan met het beslag en bak de poffertjes aan beide kanten tot ze mooi goudbruin zijn.
 7. Snijd de aardbeien en beleg de poffertjes met het fruit. Bestrooi met de kokosbloesemsuiker.

Is dit geen feestelijk ontbijtje voor het weekend? 

Liefs,
Charlie’s Kitchen

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders