Courgettes met bacon gremolata van de BBQ

Bij het grote publiek zijn er twee mannen bij wie je moet zijn voor de beste barbecue recepten: voor het ingewikkelde werk ga je naar Jord Althuizen. Hou je het graag wat simpeler, dan kun je het beste de boeken van Julius Jaspers aanschaffen.

Tijdens de presentatie van zijn laatste boek beloofde hij dat deze echt de laatste zou zijn. Nou, niet dus. Julius gaat nu dus los met groente. Bijvoorbeeld met deze courgettes met bacon gremolata.

Hi! Ik ben Kim

En ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie. Ik schreef al eerder over de nieuwe Masterclass-serie van Carrera Culinair. Drie toffe kookboekjes waarin een culinair onderdeel volledig wordt uitgelicht. Julius Jaspers stak zijn barbecue weer aan voor zijn volgende boek over de kolen. Deze keer richt hij zich op groente.

courgettes met bacon gremolata, bbq, Julius Jaspers, groente
Boek: Masterclass – Groente op de BBQ
Auteur: Julius Jaspers

Gaat Julius helemaal vega?

Nee, dat dan weer niet. Het meerendeel van de recepten is vegetarisch of zelfs veganistisch. Toch combineert hij soms groente met bacon of ansjovis. Dit kookboek past prima in mijn filosofie om naast een stuk vlees een paar mooie groentegerechten op tafel te zetten. En hij komt met geweldige opties voor groenten die ik zelf nooit op de barbecue zou gooien.

Handig dus?

Meer dan! Ik weet zeker dat er deze zomer geen saaie blaadjes sla naast de stokjes kipsaté worden geserveerd. In plaats daarvan komen er pastinaak met honing, oosterse paddenstoelen en kool met smokey barbecuesaus op tafel.

Welk recept hebben we gekozen?

Ik koos zelf voor de courgettes met bacon gremolata. Heel veel groente met een beetje vlees. En sinds ik kalkoenbacon heb ontdekt – ik eet geen varkensvlees – moet ik zeggen dat ik het zo leuk vind om weer eens met bacon te experimenteren. Deze courgettes zijn to die for en ik beloof dat zelfs de grootste vleeseter niet gaat klagen!

courgettes met bacon gremolata, bbq, Julius Jaspers, groente
Zien deze courgettes met bacon gremolata er niet heerlijk uit?

 

Courgettes met bacon gremolata

Wat heb je nodig?
(Voor 4 personen)

 • 2 courgettes
 • 250 gr (kalkoen)bacon
 • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
 • 20 blaadjes basilicum, gehakt
 • 1 Spaanse peper, fijngehakt
 • rasp van 1 citroen
 • 2 tenen knoflook, fijngehakt
 • olijfolie
 1. Verhit de barbecue tot 200 graden.
 2. Bak de bacon uit en snijd in stukjes.
 3. Meng de bacon met de kaas, basilicum, peper, parmezaan en knoflook tot een mooie fijne mix. Breng op smaak met zout en peper.
 4. Snijd de courgettes in tweeën, schraap met een lepel de zaadlijst eruit, smeer in met olie en grill de courgette ongeveer 5 minuten op de snijkant tot deze bruinig is.
 5. Draai om en vul met de mix. Grill tot de kaas begint te smelten.
  Serveer meteen!

En? Heb ik teveel gezegd? Deze courgettes met bacon gremolata voor op de bbq zijn supermakkelijk te maken en zo lekker!

Nog meer BBQ recepten? Probeer deze kippenvleugels of keftedes dan ook eens. 

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Download nu mijn gratis maaltijdplanner!

Ik vind lekker en gevarieerd eten belangrijk. Toch vind ik het best een uitdaging om dat in alle drukte “vol te houden”. Maar met mijn maaltijdpanner is dat een eitje!

Download deze nu gratis en krijg een persoonlijke video van mij cadeau waarin ik je uitleg hoe je het beste kunt werken met de maaltijdplanner.

En je ontvangt dan ook nog eens wekelijks een nieuwsbrief met tips, recepten en persoonlijke verhalen.

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches