Mocktails zijn de trend van 2019. Iedereen probeert wat verantwoorder en gezonder te leven en die kater de volgende ochtend is ook niet altijd even fijn. Daarom vandaag een fruitige Moscow Mule Mocktail!

Hi! Ik ben Kim

En ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie.

Vergeet cocktails… maak mocktails! Geen kater de volgende ochtend en je kunt altijd met een gerust hart naar huis rijden. Wil je ze maken maar heb je geen idee hoe? Caroline Hwang bracht een bijzonder overzichtelijke verzameling van de leukste mocktails uit. En het boek heet, hoe kan het ook anders, Mocktails.

Boek: Mocktails
Auteur: Caroline Hwang

Waarom moeten we allemaal aan de mocktails?

Niemand zegt dat je moet, maar met een zwangere schoonzus en het eeuwige water voor de Bob is het soms wel fijn om iets anders te  kunnen serveren. Daarnaast zijn mocktails de trend van 2019. Iedereen probeert tegenwoordig wat gezonder te leven en een fikse kater kunnen vermijden is toch wel heel prettig. 

Hoe moet je Mocktails lezen?

Simpel: het boek is opgebouwd van lente naar winter. De frisse mocktails staan dus in het begin van het boek, de verwarmende drankjes vind je verder achterin. Iedere mocktail heeft een ingrediëntenpagina – duidelijker kan bijna niet – en een mooie foto van het eindresultaat.

Zijn de recepten makkelijk?

Ja, je zet in een handomdraai een verrassend drankje op tafel met ingrediënten die allemaal in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Ook geeft het boek je tips hoe je zelf de lekkerste fruitolie of puree maakt om jouw mocktail net die extra kick te geven. Wat dacht je van een verse limonade bij een barbecue, een bloody kimchi of een Mojito?

Welk recept heb ik uitgekozen?

De fruitige Moscow Mule! Het is geen geheim dat de Moscow Mule by far mijn favoriete cocktail is. Ik ben gek op gemberdrankjes! Dus toen ik een barbecue hostte met mijn zwangere schoonzus aanwezig, wist ik meteen dat ik deze ging serveren. En zoals verwacht: een schot in de roos.

Mocktail, boek, Moscow Mule
De frisse zomerhit: Moscow Mule Mocktail

Moscow Mule Mocktail

Wat heb je nodig:
(voor 1 drankje)

  • 30 ml limoensap
  • 60 ml bosvruchtensap
  • Ginger Ale om het glas te vullen
  • Bosvruchten en schijfjes limoen
  1. Pak een mooi bol glas en vul dit met ijsklontjes. Schenk eerst het limoensap in het glas en doe vervolgens de bosvruchten erbij. Roer even door.
  2. Vul het glas aan met ginger ale en garneer met de vruchten.

CHEERS!