Wraps met kippendij en frisse dip

Vorige week viel het nieuwe boek van Jord Althuizen, No Worries BBQ, bij ons op de mat. Kim dook erin, testte het één en ander en vandaag delen we ons favoriete recept. Makkelijk te maken en gruwelijk lekker; wraps van Libanees brood met kippendijen en een frisse dip!

Hi! Ik ben Kim

En ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie. Deze keer met de allerbeste van Jord Althuizen tot nu toe… No Worries BBQ!

Boek: No Worries BBQ
Auteur: Jord Althuizen
ISBN: 9789021568898

Wie is Jord Althuizen ook al weer?

Onze ongekroonde barbecue-koning! Niet alleen is hij oud-wereldkampioen BBQ, maar ondertussen is hij als barbecue specialist op RTL4, 24Kitchen en de kanalen van Albert Heijn te zien. Daarnaast kun je bij hem de lekkerste dingen proeven op festivals zoals Lowlands en in zijn restaurant Black Smoke, waarvan hij na Antwerpen ook een vestiging in Rotterdam heeft geopend. Ja, Jord is een bezig BBQ bijtje!

Wat heeft hij nu weer uitgebracht?

Zonder overdrijven is dit zijn beste boek tot nu toe. Waar je in vorige boeken eerst begon te kwijlen en het je daarna begon te duizelen – want soms was het wel erg ingewikkeld – houdt Jord het deze keer iets simpeler. De recepten zijn te doen, nog steeds mouth-watering en zijn iets sneller klaar dan het gemiddelde Smokey Goodness recept.

Waar neemt hij ons nu weer mee naar toe?

Jord nam ons in eerdere Smokey Goodness boeken al mee naar Amerika, Afrika en de winter. Deze keer is Australië aan de beurt en daar haalt Jord bijzonder veel inspiratie vandaan. Van kangeroo lollypops tot krokodil citrus steaks. It’s all there. Maar maak je geen zorgen: hij maakt ook voldoende recepten met makkelijk verkrijgbare stukken vlees. Wat dacht je van gemberbier kip (yum!), chili garnalen of gerookt en gebakken spek?

Wat is er deze keer echt anders?

Zelfs bij carnivoor Jord is het niet alleen vlees wat de klok slaat. Er hebben nog nooit zoveel groentegerechten in zijn kookboeken gestaan. Er is zelfs een heel hoofdstuk aan maaltijdsalades gewijd, naast de groente van de barbecue en de heerlijke sidedishes (die mango coleslaw moet je proberen!).

Dus een musthave voor de zomer?

Zeker weten. Jord komt weer met een lading tips, tricks en bizar heerlijke recepten op de proppen, geschikt voor de beginnende fikkiestoker tot de gevorderde culinaire op kolenkoker. Sommige recepten zijn ook makkelijk zonder barbecue te bereiden, maar met barbecue zijn ze natuurlijk een stuk lekkerder. Van de fotografie van Remko Kraaijeveld loopt het water je sowieso in de mond!

kippendij, Jord Althuizen, No Worries BBQ
De mega lekkere wraps met kippendij uit het boek No Worries BBQ van Jord Althuizen

Gegrilde Kippendij Ranch Wraps

Wat heb je nodig?
(4 personen)

  • 8 plakken ontbijtspek
  • 400 gr kippendijen
  • 4 el cajunkruiden
  • 2 el olie
  • 4 Libanees paltered of grote wraps
  • 75 gr Parmezaanse kaas
  • 100 gr mozzarella

  1. Verhit de barbecue tot 180 graden en grill het spek krokant. Zet dit apart. Kruid de kippendij met de kruiden en olie en verhit op de barbecue tot ze gaar zijn. Dat is een kerntemperatuur van 75 graden.
  2. Ik verving de wraps uit het recept door Libanees platbrood omdat ik dit zelf lekkerder vind. Dat kun je krijgen bij de Turkse supermarkt, maar tegenwoordig ook regelmatig in de gewone supermarkt.
  3. Verdeel de kip, het spek, de Parmezaanse kaas en de mozzarella over de platbroden en rol ze strak op.
  4. Rooster ze 3 minuten op de barbecue met het deksel erop.

Ranchsaus

  • 50 gr mayonaise
  • 25 ml karnemelk
  • 50 gr zure room
  • 1/2 tl gedroogde dille
  • 1/2 tl gedroogde peterselie
  • Snufje uienpoeder
  • 1/2 tl gedroogde bieslook
  • Snufje knoflookpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Sap van 1/4 citroen

  1. Roer alle ingrediënten goed door elkaar met een vork. Laat een uurtje staan en serveer met de wraps. Voilà… overheerlijke gegrilde kippendij van de BBQ!

AANRADER!

Tip: Ook lekker met yoghurt-knoflooksaus uit de supermarkt!

 

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches