De lekkerste kippenvleugels van de barbecue

Als je van koken houdt, geen voorkeur hebt voor een doorsnee Hollandse barbecue of een reden zoekt om de kolen zo vaak mogelijk op te stoken, is dit boek Grillmasters een must have! Probeer deze kippenvleugels van de barbecue maar eens!

Hi! Ik ben Kim

En ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie. Deze keer het barbecue kookboek uit België: 

Boek: Grillmasters
Auteur: Seppe Nobels en Peter de Clercq
ISBN: 9789401458597

Waar moet ik die Belgen van kennen?

Misschien ken je Seppe Nobels van zijn verkiezing tot Beste Groentekok van Vlaanderen. Zijn restaurant Graanmarkt staat in de top 10 van ‘s werelds beste groenterestaurants. Peter de Clercq won met het Belgische team het WK Barbecue in 2003 en is sindsdien een autoriteit in België op dat gebied.

Grillmasters, barbecue, kippenvleugels
Om je vingers bij af te likken, deze kippenvleugels uit Grillmasters

Een groente- en vleesman? Gaat dat wel samen in een boek?

Best verfrissend eigenlijk. Want waar de Nederlandse specialisten als Jord Althuizen en Julius Jaspers vaak geïnspireerd zijn door een continent, nemen deze twee je mee op de wereldbarbecuereis. Ze presenteren de lekkerste gerechten per land. Of het nou vlees, vis, vegetarisch of vegan is, ze draaien er hun hand niet voor om.

En werkt dat een beetje?

Verrassend goed! Vergeet de ouderwetse Hollandse barbecue waar je zo snel en zoveel mogelijk saté, hamburgers, speklappen en stokbrood verorbert. Daarnaast kan dat best saai worden, maar met Grillmaster kun je eindeloos variëren tussen Spaanse gerechten (bloemkool in kruidenkorst en scheermessen), Korea (gegrilde jonge prei met bietensoep en oesters met Hoegaarden sabayon) of ordinaire Tex Mex (Buffalo Chicken Wings en carpaccio van gepofte gele biet).


Tex Mex Buffalo Style kippenvleugels van de barbecue

Wat heb je nodig?

  • 5 dl Tripel bier (wij gebruikten Hertog Jan)
  • 200 gr hoisinsaus
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 el koriander fijngehakt
  • sap van 1 citroen
  • 1 rode chilipeper fijngehakt
  • 1 kg kippenvleugels
  • 2 el BBQ kruiden (wij gebruikten die van Santa Maria)

  1. Meng het bier tot een marinade met de hoisinsaus, knoflook, koriander, citroen en chilipeper. Leg de kippenvleugels erin, bedek met folie en laat minimaal 12 uur marineren.
  2. Haal de vleugels uit de marinade, stook de BBQ tot 180 graden en grill de vleugels in 20 minuten tot heerlijke kluifjes. Vergeet ze tijdens het grillen niet regelmatig om te draaien.
  3. Serveer met barbecuesaus!

Lekker mals, echt een succes!

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Download nu mijn gratis maaltijdplanner!

Ik vind lekker en gevarieerd eten belangrijk. Toch vind ik het best een uitdaging om dat in alle drukte “vol te houden”. Maar met mijn maaltijdpanner is dat een eitje!

Download deze nu gratis en krijg een persoonlijke video van mij cadeau waarin ik je uitleg hoe je het beste kunt werken met de maaltijdplanner.

En je ontvangt dan ook nog eens wekelijks een nieuwsbrief met tips, recepten en persoonlijke verhalen.

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

2 gedachtes op “De lekkerste kippenvleugels van de barbecue”

  1. Pingback: Courgettes met bacon gremolata van de BBQ - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches