Als je van koken houdt, geen voorkeur hebt voor een doorsnee Hollandse barbecue of een reden zoekt om de kolen zo vaak mogelijk op te stoken, is dit boek Grillmasters een must have! Probeer deze kippenvleugels van de barbecue maar eens!

Hi! Ik ben Kim

En ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie. Deze keer het barbecue kookboek uit België: 

Boek: Grillmasters
Auteur: Seppe Nobels en Peter de Clercq
ISBN: 9789401458597

Waar moet ik die Belgen van kennen?

Misschien ken je Seppe Nobels van zijn verkiezing tot Beste Groentekok van Vlaanderen. Zijn restaurant Graanmarkt staat in de top 10 van ‘s werelds beste groenterestaurants. Peter de Clercq won met het Belgische team het WK Barbecue in 2003 en is sindsdien een autoriteit in België op dat gebied.

Grillmasters, barbecue, kippenvleugels

Om je vingers bij af te likken, deze kippenvleugels uit Grillmasters

Een groente- en vleesman? Gaat dat wel samen in een boek?

Best verfrissend eigenlijk. Want waar de Nederlandse specialisten als Jord Althuizen en Julius Jaspers vaak geïnspireerd zijn door een continent, nemen deze twee je mee op de wereldbarbecuereis. Ze presenteren de lekkerste gerechten per land. Of het nou vlees, vis, vegetarisch of vegan is, ze draaien er hun hand niet voor om.

En werkt dat een beetje?

Verrassend goed! Vergeet de ouderwetse Hollandse barbecue waar je zo snel en zoveel mogelijk saté, hamburgers, speklappen en stokbrood verorbert. Daarnaast kan dat best saai worden, maar met Grillmaster kun je eindeloos variëren tussen Spaanse gerechten (bloemkool in kruidenkorst en scheermessen), Korea (gegrilde jonge prei met bietensoep en oesters met Hoegaarden sabayon) of ordinaire Tex Mex (Buffalo Chicken Wings en carpaccio van gepofte gele biet).


Tex Mex Buffalo Style kippenvleugels van de barbecue

Wat heb je nodig?

 • 5 dl Tripel bier (wij gebruikten Hertog Jan)
 • 200 gr hoisinsaus
 • 2 tenen knoflook fijngehakt
 • 2 el koriander fijngehakt
 • sap van 1 citroen
 • 1 rode chilipeper fijngehakt
 • 1 kg kippenvleugels
 • 2 el BBQ kruiden (wij gebruikten die van Santa Maria)

 1. Meng het bier tot een marinade met de hoisinsaus, knoflook, koriander, citroen en chilipeper. Leg de kippenvleugels erin, bedek met folie en laat minimaal 12 uur marineren.
 2. Haal de vleugels uit de marinade, stook de BBQ tot 180 graden en grill de vleugels in 20 minuten tot heerlijke kluifjes. Vergeet ze tijdens het grillen niet regelmatig om te draaien.
 3. Serveer met barbecuesaus!

Lekker mals, echt een succes!