Rijpe bananen op de schaal hebben liggen en onwijs veel zin hebben in chocola, dan weet ik wel wat ik ga maken!  Een chocolade bananenbrood met hazelnoten is dan vaak het gevolg en dat is zeker niet vervelend.

Het basisrecept voor bananenbrood kennen we natuurlijk allemaal al, maar kun je anders ook hier vinden als je je geheugen even wilt opfrissen. Om mijn cravings naar chocolade te stillen maakte ik het dit keer met chocolade en ik kan je vertellen, hij is goed gelukt!

Als ik ergens van houd, is het met kaarsjes en een dekentje op de bank liggen. Uiteraard mag een healthy baksel hier niet bij ontbreken. Een van mijn favorieten is dan ook carrot cake (klik hier voor het recept).

Maar vandaag zat ik met 4 behoorlijk rijpe bananen en ik had mega veel zin in chocola. De keuze was makkelijk en ik heb mijn vingers erbij afgelikt! En bananen zijn, behalve voedzaam, ook nog eens hartstikke gezond!

chocolade-bananenbrood, bananenbrood, chocola, bananen

Chocolade-bananenbrood

Wat heb nodig:

 • 4 hele rijpe bananen
 • 3 eieren
 • 2 handjes pure chocolade hazelnoten
 • 3 el cacao
 • 2 el honing of maple syrop
 • 2 tl bakpoeder
 • 150 gram havermeel (havermout, speltmeel, volkorenmeel of amandelmeel)
 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Prak de bananen lekker fijn.
 3. Voeg de eieren toe en kluts goed door elkaar.
 4. Voeg nu het meel en bakpoeder toe, roer goed door elkaar zodat het een goed stevig beslag wordt.
 5. Voeg als laatste de honing, cacao en noten toe en ook nu weer goed mengen.
 6. Doe een stuk bakpapier in de cake vorm, giet het mengsel erin en bak de cake in 45 minuten gaar.
chocolade-bananenbrood, bananenbrood, chocola, bananen

Loopt het water je niet uit de mond bij het zien van dit heerlijke stuk chocolade-bananenbrood?

Liefs,
Charlie’s Kitchen