Chocolade-bananenbrood met hazelnoten - Charlie's Kitchen

Chocolade-bananenbrood met hazelnoten

bananenbrood

Rijpe bananen op de schaal hebben liggen en onwijs veel zin hebben in chocola, dan weet ik wel wat ik ga maken!  Een chocolade bananenbrood met hazelnoten is dan vaak het gevolg en dat is zeker niet vervelend.

Het basisrecept voor bananenbrood kennen we natuurlijk allemaal al, maar kun je anders ook hier vinden als je je geheugen even wilt opfrissen. Om mijn cravings naar chocolade te stillen maakte ik het dit keer met chocolade en ik kan je vertellen, hij is goed gelukt!

Als ik ergens van houd, is het met kaarsjes en een dekentje op de bank liggen. Uiteraard mag een healthy baksel hier niet bij ontbreken. Een van mijn favorieten is dan ook carrot cake (klik hier voor het recept).

Maar vandaag zat ik met 4 behoorlijk rijpe bananen en ik had mega veel zin in chocola. De keuze was makkelijk en ik heb mijn vingers erbij afgelikt! En bananen zijn, behalve voedzaam, ook nog eens hartstikke gezond!

chocolade-bananenbrood, bananenbrood, chocola, bananen

Chocolade-bananenbrood

Wat heb nodig:

 • 4 hele rijpe bananen
 • 3 eieren
 • 2 handjes pure chocolade hazelnoten
 • 3 el cacao
 • 2 el honing of maple syrop
 • 2 tl bakpoeder
 • 150 gram havermeel (havermout, speltmeel, volkorenmeel of amandelmeel)
 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Prak de bananen lekker fijn.
 3. Voeg de eieren toe en kluts goed door elkaar.
 4. Voeg nu het meel en bakpoeder toe, roer goed door elkaar zodat het een goed stevig beslag wordt.
 5. Voeg als laatste de honing, cacao en noten toe en ook nu weer goed mengen.
 6. Doe een stuk bakpapier in de cake vorm, giet het mengsel erin en bak de cake in 45 minuten gaar.
chocolade-bananenbrood, bananenbrood, chocola, bananen
Loopt het water je niet uit de mond bij het zien van dit heerlijke stuk chocolade-bananenbrood?

Liefs,
Charlie’s Kitchen

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Mexicaanse bietenwrap
Avondeten

Mexicaanse bietenwraps vega of niet!

Corndog Bake
Avondeten

Corn Dog Bake

shoarmaschotel, ovenschotelbijbel, Janneke Philippi
Avondeten

Shoarmaschotel uit de oven

3 reacties op “Chocolade-bananenbrood met hazelnoten”

 1. Avatar

  Heb vanavond de chocolade bananen brood gemaakt. ik heb hem een uur in de oven gehad, omdat ie na 45 min nog klef aanvoelde. waarschijnlijk waren mijn bananen te groot. had 4 flinke grote bananen erin gedaan.
  ik moet zeggen de smaak is heerlijk. bedankt Charlie voor dit heerlijke recept.

 2. Pingback: Charlie's Kitchen Jaaroverzicht 2016 - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders