Vegetarische lasagne met aubergine van Jamie Oliver - Charlie's Kitchen

Vegetarische lasagne met aubergine van Jamie Oliver

Het nieuwe boek van Jamie Oliver ligt in alle winkels; VEG. Kim schreef een review en deelt het heerlijke recept voor een vegetarische lasagne met aubergine.

En geloof het of niet… Charlotte heeft Jamie ECHT ontmoet!

vegetarische lasagne met aubergine, vegetarische, Jamie Oliver, VEG, aubergine
Charlie en Jamie, een gouden koppel. Toch?

Hi, ik ben Kim!

Ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie. Met, jawel daar is ‘ie weer… Jamie Oliver, die jou laat zien dat vegetarisch eten niet saai hoeft zijn.

Boek: VEG
Auteur: Jamie Oliver
ISBN:  9789021573397

Nee, echt? Alweer een van Jamie?

Yes, Jamie doet het weer! Deze keer met een boek vol gerechten die niet zouden misstaan op de vegetarische kaart van een gemiddeld restaurant.

Hij roept simpel. Is dat het ook?

Jamie is Jamie. Wat Jamie simpel vindt, vind ik in de regel ook niet zo ingewikkeld. Ik schrik ook niet van een lijstje met meer dan tien ingrediënten, omdat ik de meeste gedroogde kruiden toch wel in mijn voorraadkast heb staan. Ik kan me voorstellen dat iedereen die minder vaak dan ik in de keuken staat, toch wel een beetje schrikt van de boodschappenlijst of de hoeveelheid handelingen.

vegetarische lasagne met aubergine, vegetarische, Jamie Oliver, VEG, aubergine

Is het een standaard vegetarisch kookboek?

Nee, dat juist niet. Praktisch alles kun je bij de plaatselijke super krijgen. En als ik alleen al naar de recepten kijk, weet ik dat het typische Jamie smaakbommen zijn, waar je jouw gehaktballetje of kippetje zeker niet bij gaat missen. Ook de combinaties zijn fijn en de grote hoeveelheden kaas in de gerechten mag je zeker niet vergeten. En aangezien we bij Team Charlie kaas lekker vinden, zijn we nu al blij.

Dus is het wat?

Charlie was een bofkont dat Jamie gerechten voor haar kookte. Ik moest het helaas zelf doen, maar de uitleg bij de recepten is goed. Daarbij heeft Jamie alles ook weer superfijn onderverdeeld in handige hoofdstukken. Ik ben vooral fan van de eenpansgerechten en de hartige snacks. Die laatste categorie is meestal of dodelijk saai of wordt vervangen door veel te gezonde hippe zoete snacks. De zoete Marokkaanse wortels staan bij mij nog op het lijstje.

Meteen naar de winkel rennen?

We weten allemaal dat wat vaker vegetarisch eten beter is voor moeder Aarde. En ik moet zeggen dat Jamie weer een prachtige bron van inspiratie heeft afgeleverd om dat ook nog eens lekker te doen. Dus als je wat vaker vleesloos wilt eten, zou ik zeggen: go-go-go.

vegetarische lasagne met aubergine, vegetarische, Jamie Oliver, VEG, aubergine

Jamie Oliver’s vegetarische lasagne met aubergine

Wat heb je nodig?
(6 personen)

 • 3 grote aubergines, gehalveerd
 • 3 uien, in kwarten
 • 6 tenen knoflook, dunne plakjes
 • 1 bosje salie, geplukt
 • 1 tl chilivlokken
 • 2 blikken gepelde tomaten
 • 1 citroen (rasp)
 • 80 gr Goudse kaas, geraspt
 • 80 gr Parmezaan, geraspt
 • 300 gr verse lasagnevellen
 • 50 gr amandelen, fijngehakt
 1. Zet een grote ovenbestendige braadpan met 250 milliliter water op matig vuur. Leg de gehalveerde aubergines en de uien hierin. Doe een deksel op de pan en kook dit ongeveer 20 minuten.
 2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 3. Verwijder het deksel. Zodra het vocht bijna verdampt is, maak je een beetje ruimte in het midden. Voeg een beetje olie toe en bak de knoflook, chilivlokken en het grootste deel van de salie. Gooi ook de citroenrasp erbij.
 4. Zodra alles goudbruin wordt, voeg je de gepelde tomaten toe en 2 blikken water. Stoof 20 minuten. Vergeet niet te roeren!
 5. Haal de pan van het vuur, voeg de geraspte kazen toe en voeg naar smaak ook zout en peper toe.
 6. Scheur de lasagnevellen in stukken en hussel ze door de schotel. Zorg dat er ook nog wat vellen aan de oppervlakte liggen, want dat zorgt voor een heerlijk knapperige korst!
 7. Bestrooi met de amandelen en overige salie en zet voor 25 minuten in de oven of tot de korst goudbruin is.

Even terugkomend op het feit dat Charlotte WEL Jamie Oliver kon ontmoeten 🙂 een dikke tip om te gaan eten in Den Haag bij Jamie’s Italian. Waanzinnig eten en vriendelijk personeel. Een echt uitje met echt eten en echte mensen!

Liefs,
#TEAMCHARLIE

Alles start bij energie!

Nog een extra leuk weetje: deze week is namelijk mijn gratis energie-challenge weer begonnen en jij kunt meedoen. Je krijgt vijf video’s om jou te helpen bij het verhogen van jouw energieniveau.

Helemaal GRATIS, hoe tof is dat? 

Opgeven kan door te klikken op onderstaande button of via de volgende link: https://www.echtinbalans.nl/energie-challenge

Ik weet als geen ander hoe het is om je dagelijks moe, futloos en leeggezogen te voelen. Jarenlang struggelde ik met vermoeidheid en snapte niet waarom anderen wel altijd de energie hadden om van alles te doen. Totdat ik een coach in handen nam, een opleiding volgde tot voedingsdeskundige en als cadeau een burn-out kreeg. Al mijn kennis en ervaring zorgt er nu voor dat ik dagelijks bruis van de energie en ik gun jou dat ook!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders