Het nieuwe boek van Jamie Oliver ligt in alle winkels; VEG. Kim schreef een review en deelt het heerlijke recept voor een vegetarische lasagne met aubergine.

En geloof het of niet… Charlotte heeft Jamie ECHT ontmoet!

vegetarische lasagne met aubergine, vegetarische, Jamie Oliver, VEG, aubergine
Charlie en Jamie, een gouden koppel. Toch?

Hi, ik ben Kim!

Ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie. Met, jawel daar is ‘ie weer… Jamie Oliver, die jou laat zien dat vegetarisch eten niet saai hoeft zijn.

Boek: VEG
Auteur: Jamie Oliver
ISBN:  9789021573397

Nee, echt? Alweer een van Jamie?

Yes, Jamie doet het weer! Deze keer met een boek vol gerechten die niet zouden misstaan op de vegetarische kaart van een gemiddeld restaurant.

Hij roept simpel. Is dat het ook?

Jamie is Jamie. Wat Jamie simpel vindt, vind ik in de regel ook niet zo ingewikkeld. Ik schrik ook niet van een lijstje met meer dan tien ingrediënten, omdat ik de meeste gedroogde kruiden toch wel in mijn voorraadkast heb staan. Ik kan me voorstellen dat iedereen die minder vaak dan ik in de keuken staat, toch wel een beetje schrikt van de boodschappenlijst of de hoeveelheid handelingen.

vegetarische lasagne met aubergine, vegetarische, Jamie Oliver, VEG, aubergine

Is het een standaard vegetarisch kookboek?

Nee, dat juist niet. Praktisch alles kun je bij de plaatselijke super krijgen. En als ik alleen al naar de recepten kijk, weet ik dat het typische Jamie smaakbommen zijn, waar je jouw gehaktballetje of kippetje zeker niet bij gaat missen. Ook de combinaties zijn fijn en de grote hoeveelheden kaas in de gerechten mag je zeker niet vergeten. En aangezien we bij Team Charlie kaas lekker vinden, zijn we nu al blij.

Dus is het wat?

Charlie was een bofkont dat Jamie gerechten voor haar kookte. Ik moest het helaas zelf doen, maar de uitleg bij de recepten is goed. Daarbij heeft Jamie alles ook weer superfijn onderverdeeld in handige hoofdstukken. Ik ben vooral fan van de eenpansgerechten en de hartige snacks. Die laatste categorie is meestal of dodelijk saai of wordt vervangen door veel te gezonde hippe zoete snacks. De zoete Marokkaanse wortels staan bij mij nog op het lijstje.

Meteen naar de winkel rennen?

We weten allemaal dat wat vaker vegetarisch eten beter is voor moeder Aarde. En ik moet zeggen dat Jamie weer een prachtige bron van inspiratie heeft afgeleverd om dat ook nog eens lekker te doen. Dus als je wat vaker vleesloos wilt eten, zou ik zeggen: go-go-go.

vegetarische lasagne met aubergine, vegetarische, Jamie Oliver, VEG, aubergine

Jamie Oliver’s vegetarische lasagne met aubergine

Wat heb je nodig?
(6 personen)

  • 3 grote aubergines, gehalveerd
  • 3 uien, in kwarten
  • 6 tenen knoflook, dunne plakjes
  • 1 bosje salie, geplukt
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1 citroen (rasp)
  • 80 gr Goudse kaas, geraspt
  • 80 gr Parmezaan, geraspt
  • 300 gr verse lasagnevellen
  • 50 gr amandelen, fijngehakt
  1. Zet een grote ovenbestendige braadpan met 250 milliliter water op matig vuur. Leg de gehalveerde aubergines en de uien hierin. Doe een deksel op de pan en kook dit ongeveer 20 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Verwijder het deksel. Zodra het vocht bijna verdampt is, maak je een beetje ruimte in het midden. Voeg een beetje olie toe en bak de knoflook, chilivlokken en het grootste deel van de salie. Gooi ook de citroenrasp erbij.
  4. Zodra alles goudbruin wordt, voeg je de gepelde tomaten toe en 2 blikken water. Stoof 20 minuten. Vergeet niet te roeren!
  5. Haal de pan van het vuur, voeg de geraspte kazen toe en voeg naar smaak ook zout en peper toe.
  6. Scheur de lasagnevellen in stukken en hussel ze door de schotel. Zorg dat er ook nog wat vellen aan de oppervlakte liggen, want dat zorgt voor een heerlijk knapperige korst!
  7. Bestrooi met de amandelen en overige salie en zet voor 25 minuten in de oven of tot de korst goudbruin is.

Even terugkomend op het feit dat Charlotte WEL Jamie Oliver kon ontmoeten 🙂 een dikke tip om te gaan eten in Den Haag bij Jamie’s Italian. Waanzinnig eten en vriendelijk personeel. Een echt uitje met echt eten en echte mensen!

Liefs,
#TEAMCHARLIE

Alles start bij energie!

Nog een extra leuk weetje: deze week is namelijk mijn gratis energie-challenge weer begonnen en jij kunt meedoen. Je krijgt vijf video’s om jou te helpen bij het verhogen van jouw energieniveau.

Helemaal GRATIS, hoe tof is dat? 

Opgeven kan door te klikken op onderstaande button of via de volgende link: https://www.echtinbalans.nl/energie-challenge

Ik weet als geen ander hoe het is om je dagelijks moe, futloos en leeggezogen te voelen. Jarenlang struggelde ik met vermoeidheid en snapte niet waarom anderen wel altijd de energie hadden om van alles te doen. Totdat ik een coach in handen nam, een opleiding volgde tot voedingsdeskundige en als cadeau een burn-out kreeg. Al mijn kennis en ervaring zorgt er nu voor dat ik dagelijks bruis van de energie en ik gun jou dat ook!