Als iemand van lekkere raw tussendoortjes houdt, ben ik dat wel! Ik sta dan ook gerust elke zondag een uurtje in de keuken om wat gezonde snacks te maken en mijn bakjes klaar te maken voor op die week.

Nu kun je van alles bakken, maar het is ook wel eens lekker om een recept te hebben waarbij je de oven niet nodig hebt. Een raw snack, ook wel onbewerkt genoemd! Deze raw carrotcake kun je tot 3 dagen vers houden in de koelkast, maar je kunt ze ook per plak invriezen en tot 2 maanden bewaren.

Raw carrotcake

Verstopte groenten

En hoe leuk? In carrotcake gebruik je wortelen. Zo krijg je toch even je extra portie groenten binnen. Wortelen zijn rijk aan vitamine C en bevatten veel magnesium dat weer goed is voor onze botten. Waar wacht je nog op?

Raw carrotcake

Wat heb je nodig:
(voor 8 plakken)

  • 30 gram pecannoten
  • 30 gram walnoten
  • 8 dadels
  • 30 gram pistache noten
  • 50 gram havermout
  • 4 geraspte wortels
  • 40 gram kokosrasp
  • 1 theelepel suikervrije vanillepoeder
  • 1 theelepel koekkruiden

Topping:

  • 2 eetlepels kokoscrème
  • 1 theelepel kokosrasp
  • Optioneel: citroenrasp
  1. Laat de dadels een paar minuten weken in heet water.
  2. Doe alle noten in een foodprocessor en maal tot je grove stukjes krijgt (hoeft niet te fijn!). Ik gebruik zelf altijd het opzetstuk van mijn staafmixer, super handig. Voeg de dadels toe en mix tot je een plakkerig bestand krijgt. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en mix nog een keer zodat alles goed gemengd is en je een plakkerig deeg hebt.
  3. Bekleed een kleine springvorm met bakpapier. Vul deze met het ‘deeg’ en zet ongeveer een uur in de koelkast .
  4. Maak de topping, door de kokoscrème met wat heet water te mengen. Voeg eventueel een beetje citroen toe voor een wat frissere crème. Als de taart wat is opgesteven haal je hem uit de koelkast en besmeer je hem met de topping. Zet dan nogmaals in de koelkast om goed op te laten stijven (een paar uurtjes of een nachtje in de koelkast).

Geïnspireerd door Lisa

Liefs,

Charlie’s Kitchen