Volgens mij zijn jullie altijd op zoek naar verantwoorde tussendoortjes, dus wat dacht je van deze appelkanjers met een kaneel twist? Ik help jullie graag op weg! Want het is echt waar, verantwoord en lekker kunnen heel goed samen. Een soort krentenbollen die plat zijn en smaken naar appeltaart, maar dan nog lekkerder!
Minder cravings met kaneel
Wist je dat kaneel super gezond is en een heel mooi voordeel heeft voor ons? Kaneel staat erom bekend dat deze je insulinereceptoren stimuleren en kaneel heeft daarnaast een zeer positief effect op je spijsvertering. Aan de bak dus!
De tussendoortjes en baksels met banaan kennen wij ondertussen wel, voor deze appelkanjers gebruik ik suikervrije appelmoes. Je hoeft je dus niet schuldig te voelen na het eten van dit lekkere en verantwoorde tussendoortje.
Appelkanjers met een kaneel twist
Benodigdheden: vork, kom, bakpapier, garde, mixer
Wat heb je nodig:
(voor 5 appelkanjers)
- 100 gram speltbloem
- 2 tl kaneel
- 1 citroen
- 2 eieren
- 2 el agave siroop of honing
- 100 gram suikervrije appelmoes
- 2 tl bakpoeder
- 1 appel naar keuze
- 50 gram rozijnen
- 1 snufje zout
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Snijd de appel in kleine blokjes.
- Doe de speltbloem samen met de kaneel en een snufje zout in een kom en roer door met een vork.
- Rasp de schil van de citroen en roer ook dit door het mengsel heen.
- Pak een andere kom, klop de twee eieren luchtig met een garde, voeg bij het bloemmengsel en mix tot een glad beslag.
- Voeg nu ook de agave siroop, appelmoes en het bakpoeder toe. Meng verder tot een luchtig beslag.
- Voeg nu de appelstukjes en rozijnen toe, roer door.
- Verdeel het beslag op bakpapier, zo’n 5 hoopjes, en doe ze dan in de oven voor ongeveer 10 tot 15 minuten. Houd ze goed in de gaten!
Vraag Christa iets lekkers te bakken en het komt voor mekaar hoor!
Op zoek naar een ander gezond tussendoortje, wat dacht je van een plak verantwoorde ontbijtkoek? Het recept vind je hier!
Liefs,
Charlie & Christa
P.S.: Maak jij een van onze recepten? Vergeet ons niet een foto van jouw creatie te sturen! Foto’s en tags vinden wij helemaal te gek!
2 reacties op “Appelkanjers met een kaneel twist”
Kan ik het ook zonder ei maken? Zien er super lekker uit!
Hoi Charlie, zou je dit ook met (volkoren) speltmeel kunnen maken?
Groetjes Linda