Jullie weten dat ik van bakken houd en hoe eenvoudig het is om zelf ontbijtkoek te maken? Super simpel en ook nog eens een verantwoord tussendoortje. Genieten zonder je schuldig te voelen. Bak je mee?

Natuurlijk is op zijn tijd een kant-en-klare ontbijtkoek makkelijk om te kopen en best lekker. Maar deze zit ook vol suikers, kleur-, geur- en smaakstoffen. Ik vind het belangrijk bij een gezonde leefstijl om daar zo min mogelijk van binnen te krijgen. Maar net zo belangrijk is het om wel genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen. De juiste voedingsstoffen geven ons energie en dat willen we toch allemaal?

ontbijtkoek

Homemade ontbijtkoek

Wat heb je nodig:
(cakevorm 21 cm)

  • 250 gram meel (het liefst volkoren, haver of spelt)
  • 2 el appelstroop
  • 200 ml amandelmelk
  • 1 el honing
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 à 2 tl speculaaskruiden (let op: kruidig!)
  • 2 eieren
  • 1 snufje zout
  • 1 hand gemengde noten
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pak een kom en meng hierin alle ingrediënten.
  3. Natuurlijk kun je ook alles in de keukenmachine of blender gooien, hoe makkelijk is dat?
  4. Beleg de cakevorm met bakpapier en schenk hier het mengsel in.
  5. Versier de ontbijtkoek met de noten.
  6. Bak de ontbijtkoek 25 à 30 minuten. Houd de tijd goed in de gaten!

ontbijtkoek

Ik heb een nieuwe verslaving, elke dag een stukje ontbijtkoek. 

Het gaat om balans

Heb je de smaak te pakken en wil je vaker genieten van verantwoorde tussendoortjes? Wat dacht je van eigengemaakte eierkoeken zonder suiker (klik hier) of voor de chocolade liefhebbers onder ons, de Snickers maar dan geen Snickers (klik hier).

Liefs,
Charlie’s Kitchen