Vandaag neem ik trots afscheid van mijn burn-out!

Vandaag neem ik trots afscheid van mijn burn-out!

Ik kan het amper geloven. Er zijn dagen geweest dat ik dacht: ‘ het is wel goed zo, het hoeft allemaal voor mij niet meer.’ Kampen met depressie en een burn-out is zo heftig. Maar ik ben er uitgekomen. En hoe!

Ik weet nog zo goed hoe verloren ik me voelde. Maanden hoopte ik op herstel, maar ik bleef vallen. En toch… ik stond ook weer op. Ik leerde mijzelf kennen en ging terug naar de basis en terug naar mijn kern.

Ik stelde mij steeds weer de volgende vragen

Wat heb ik vandaag nodig om mij beter te voelen?
Wat vind ik leuk?
Wie geven mij energie?
Wie nemen mij energie weg?

Ik las talloze boeken over zelfontwikkeling, bekeek online seminars over persoonlijke groei, ging heel wat therapeuten af om te kijken wie mij kon helpen en vond een coach die mij stap voor stap weer leerde te voelen. Voelen wie ik ben. Wat mijn kracht is. Grenzen zoeken. Grenzen stellen. Nee leren zeggen. Maar vooral…

JA zeggen tegen mijzelf!

Ik viel en stond op. Struikelde en liep verder. Gleed uit en huilde lang. Maar at the end… stond ik op met een glimlach. En die glimlach op die ochtend was zoooo intens bijzonder. Ik vroeg mijzelf maanden elke ochtend en avond af: wat is je energieniveau? Gemiddeld viel dat getal onder de 0. Naarmate de tijd vorderde werd het een 3 en soms een 5.

Vanochtend realiseerde ik mij ineens, toen ik antwoord gaf op deze vraag, HOLYF*CK, ik word wakker met een 8 jongens. Een dikke vette 8. Ik heb deze week voor het eerst in een jaar events bezocht zonder paniekaanval. Ik lach weer elke dag, heb energie en sta weer volop in mijn kracht.

Dit mag gevierd worden. Want diepe dalen mogen verteld worden, maar ook de mooie dingen van het leven. En dus zeg ik vandaag officieel doei tegen mijn burn-out. Maar wat heeft deze periode mij veel geleerd. En jongens, dat ik dit ooit zou zeggen…

Dank je wel voor dit cadeau!

Zonder jou mr. Burn-out, had ik deze lessen niet gehad en was ik niet verder komen. Ik had dit nodig, want kijk waar ik nu sta en wie ik nu ben! Nu ben ik sterker dan ooit en kan ik mijn missie voortzetten. En die missie is…

jullie helpen ❤

Ik schreef er een andere blog over “I’m freaking out”, lees je mee? (klik hier)

Liefs,

Charlotte

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

elf + vijftien =