Kleine stapjes brengen grote dingen - Charlie's Kitchen

Kleine stapjes brengen grote dingen

Scroll jij regelmatig door social media en word je onzeker van alle ‘powervrouwen’, of misschien wel mannen, die zoveel dingen tegelijk kunnen en zoveel bereiken, jaloers op hun productiviteit? 

Story of my life

Ik kon uren door mijn Instagram-feed scrollen en kijken hoe anderen het deden. Alsof iedereen een superheld in multitasken was en ik niet. De ene na de andere productiviteitscursus kwam ik tegen. Hoe productiever je bent, hoe meer je kan doen.

Het moet altijd meer. Altijd sneller. Altijd beter. 

Kleine stapjes brengen grote dingen, powervrouwen, productiviteit

Ho, stop!

Daar lag ik dan, met een burn-out op de bank. Ik kon niks meer (Lees hier). Drama. Iedereen online had wel een supertof, productief, mega multifunctioneel en vooral succesvol leven.

Bullshit!!

Oh, wat is het toch lekker om dit nu te kunnen zeggen. Wat heb ik een eye-opener gehad het laatste jaar. Laten we beginnen met het feit dat alles op social media anders is dan in het echte leven. En dat is niet per se omdat iedereen faket, absoluut niet. Ik probeer ook mijn echte ik te laten zien en ik geloof oprecht dat de meeste goede influencers dat ook doen.

Maar wij, de mensen, de volgers die ernaar kijken, die maken ervan wat ze willen. Iedereen maakt het gras groener aan de overkant en interpreteert het anders. Iedereen heeft er een ander gevoel bij.

Focus

Daarnaast ben ik van mening dat productiviteit echt ontzettend fijn en goed is. Maar voor mij heeft zoveel mogelijk kunnen doen en een strakke planning aanhouden geen betekenis. Zo’n planning waarvan je door al je aan jezelf opgelegde strenge restricties bijna een tweede burn-out krijgt of misschien je eerste. Moeten is nooit goed.

Willen doen is iets anders. Voor mij betekent productief zijn vooral dat wat je graag wil doen met focus en aandacht goed afronden.

Ik noem een voorbeeld. Ik kan dit artikel schrijven en ondertussen even snel iemand appen, ontbijt maken en dat plus 1-mailtje wat links in mijn ooghoek verschijnt even openen.

Wat ik ook kan doen, is mijn telefoon wegleggen. Alleen mijn artikelscherm open hebben en even een halfuur gefocust mijn verhaal uittypen. Dit is veel sneller en hierdoor houd ik dus meer tijd over om te ontspannen. Zeg nu eerlijk, de focus hebben op alleen het artikel werkt ook al meer ontspannen en vergeet niet: ik lever daardoor ook betere kwaliteit. Constante afleiding is nooit goed. 

Maar zij…

Terug naar de powervrouwen op social media, en in mijn geval zijn dat dan de ondernemende vrouwen die ik volg en die mij ook inspireren, die zoveel tegelijk doen en zoveel maler succesvoller zijn.

Of toch niet…

Mijn mooiste les afgelopen jaar. Wel of niet? Het maakt echt niks uit. Ik focus mij op mijn eigen pad. Mijn avontuur. Mijn business. En wanneer ik dat doe, weet ik weer wat belangrijk is. Mijn doel. Mijn missie. Zoveel mogelijk vrouwen inspireren naar een energiek, vrij leven #echtinbalans.

En dat hoeft helemaal niet snel! Want mensen blijven altijd eten, werken en struggelen met zichzelf.

Ik vergelijk mijn business bouwen altijd met een huis bouwen. Als je een huis vanaf de grond laat bouwen is dat een grote investering toch? Veel werk. Daar heb je ook mensen bij nodig want niet alles is je sterkste kant. Misschien kan je goed metselen, maar is een raamkozijn zetten niet jouw specialiteit. Je wilt je omringen met de mensen die je kunnen  helpen.

En dat huis bouw je met een reden. Of misschien twee. Eén kan zijn dat je voor lange termijn gaat, duurzaam. Zie hier mijn business. Ik wil een stevig fundament dat staat als een huis. 

Begrijp je hem nog?

Tropenjaren

Als ik snel een huis laat bouwen omdat mijn buurvrouw ook zo snel is en ik niet de juiste mensen heb die mij kunnen helpen, dan wordt het geen succes. Het huis is snel klaar. Mooi. Dus op korte termijn is mijn business succesvol. Dit worden ook wel de tropenjaren genoemd. 

Ik wil geen tropenjaren! Want na een jaar of misschien drie komen de scheuren in de muren, heb je lekkage in de badkamer en zakt de vloer weg. Stom. Je ging voor snel. Geen focus. Geen langetermijnsucces!

Dus iedere keer dat ik anderen online zie die in mijn beleving 100 dingen tegelijk doen, waardoor ik onzeker word en denk: zij zijn veel beter, veel succesvoller en ga zo maar door, dan denk ik: ‘Nee Char…’ Steen voor steen bouwen we het fundament van jouw huis.

Want… 

Kleine stapjes brengen grote dingen!

Een andere optie is als je een bedrijf aan het bouwen bent, dus in feite een huis, dat je het later wilt verkopen omdat je bijvoorbeeld lekker snel met pensioen wilt. Ook hier geldt hetzelfde. Een halfbakken huis waar de helft niet voor de volle 100% werkt, gaat niet opleveren wat je graag zou willen.

Dus links- of rechtsom.

Focus op jezelf. Op het bouwen van je eigen huis met de juiste mensen. Steen voor steen!

Als je even onzeker bent – wat mag, je bent mens en we hebben allemaal zulke dagen – neem dat dan even in gedachten en voel het. Dan kan je snel weer loslaten en dromen over jouw droomhuis/business.

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders