fbpx

Kleine stapjes brengen grote dingen

Scroll jij regelmatig door social media en word je onzeker van alle ‘powervrouwen’, of misschien wel mannen, die zoveel dingen tegelijk kunnen en zoveel bereiken, jaloers op hun productiviteit? 

Story of my life

Ik kon uren door mijn Instagram-feed scrollen en kijken hoe anderen het deden. Alsof iedereen een superheld in multitasken was en ik niet. De ene na de andere productiviteitscursus kwam ik tegen. Hoe productiever je bent, hoe meer je kan doen.

Het moet altijd meer. Altijd sneller. Altijd beter. 

Kleine stapjes brengen grote dingen, powervrouwen, productiviteit

Ho, stop!

Daar lag ik dan, met een burn-out op de bank. Ik kon niks meer (Lees hier). Drama. Iedereen online had wel een supertof, productief, mega multifunctioneel en vooral succesvol leven.

Bullshit!!

Oh, wat is het toch lekker om dit nu te kunnen zeggen. Wat heb ik een eye-opener gehad het laatste jaar. Laten we beginnen met het feit dat alles op social media anders is dan in het echte leven. En dat is niet per se omdat iedereen faket, absoluut niet. Ik probeer ook mijn echte ik te laten zien en ik geloof oprecht dat de meeste goede influencers dat ook doen.

Maar wij, de mensen, de volgers die ernaar kijken, die maken ervan wat ze willen. Iedereen maakt het gras groener aan de overkant en interpreteert het anders. Iedereen heeft er een ander gevoel bij.

Focus

Daarnaast ben ik van mening dat productiviteit echt ontzettend fijn en goed is. Maar voor mij heeft zoveel mogelijk kunnen doen en een strakke planning aanhouden geen betekenis. Zo’n planning waarvan je door al je aan jezelf opgelegde strenge restricties bijna een tweede burn-out krijgt of misschien je eerste. Moeten is nooit goed.

Willen doen is iets anders. Voor mij betekent productief zijn vooral dat wat je graag wil doen met focus en aandacht goed afronden.

Ik noem een voorbeeld. Ik kan dit artikel schrijven en ondertussen even snel iemand appen, ontbijt maken en dat plus 1-mailtje wat links in mijn ooghoek verschijnt even openen.

Wat ik ook kan doen, is mijn telefoon wegleggen. Alleen mijn artikelscherm open hebben en even een halfuur gefocust mijn verhaal uittypen. Dit is veel sneller en hierdoor houd ik dus meer tijd over om te ontspannen. Zeg nu eerlijk, de focus hebben op alleen het artikel werkt ook al meer ontspannen en vergeet niet: ik lever daardoor ook betere kwaliteit. Constante afleiding is nooit goed. 

Maar zij…

Terug naar de powervrouwen op social media, en in mijn geval zijn dat dan de ondernemende vrouwen die ik volg en die mij ook inspireren, die zoveel tegelijk doen en zoveel maler succesvoller zijn.

Of toch niet…

Mijn mooiste les afgelopen jaar. Wel of niet? Het maakt echt niks uit. Ik focus mij op mijn eigen pad. Mijn avontuur. Mijn business. En wanneer ik dat doe, weet ik weer wat belangrijk is. Mijn doel. Mijn missie. Zoveel mogelijk vrouwen inspireren naar een energiek, vrij leven #echtinbalans.

En dat hoeft helemaal niet snel! Want mensen blijven altijd eten, werken en struggelen met zichzelf.

Ik vergelijk mijn business bouwen altijd met een huis bouwen. Als je een huis vanaf de grond laat bouwen is dat een grote investering toch? Veel werk. Daar heb je ook mensen bij nodig want niet alles is je sterkste kant. Misschien kan je goed metselen, maar is een raamkozijn zetten niet jouw specialiteit. Je wilt je omringen met de mensen die je kunnen  helpen.

En dat huis bouw je met een reden. Of misschien twee. Eén kan zijn dat je voor lange termijn gaat, duurzaam. Zie hier mijn business. Ik wil een stevig fundament dat staat als een huis. 

Begrijp je hem nog?

Tropenjaren

Als ik snel een huis laat bouwen omdat mijn buurvrouw ook zo snel is en ik niet de juiste mensen heb die mij kunnen helpen, dan wordt het geen succes. Het huis is snel klaar. Mooi. Dus op korte termijn is mijn business succesvol. Dit worden ook wel de tropenjaren genoemd. 

Ik wil geen tropenjaren! Want na een jaar of misschien drie komen de scheuren in de muren, heb je lekkage in de badkamer en zakt de vloer weg. Stom. Je ging voor snel. Geen focus. Geen langetermijnsucces!

Dus iedere keer dat ik anderen online zie die in mijn beleving 100 dingen tegelijk doen, waardoor ik onzeker word en denk: zij zijn veel beter, veel succesvoller en ga zo maar door, dan denk ik: ‘Nee Char…’ Steen voor steen bouwen we het fundament van jouw huis.

Want… 

Kleine stapjes brengen grote dingen!

Een andere optie is als je een bedrijf aan het bouwen bent, dus in feite een huis, dat je het later wilt verkopen omdat je bijvoorbeeld lekker snel met pensioen wilt. Ook hier geldt hetzelfde. Een halfbakken huis waar de helft niet voor de volle 100% werkt, gaat niet opleveren wat je graag zou willen.

Dus links- of rechtsom.

Focus op jezelf. Op het bouwen van je eigen huis met de juiste mensen. Steen voor steen!

Als je even onzeker bent – wat mag, je bent mens en we hebben allemaal zulke dagen – neem dat dan even in gedachten en voel het. Dan kan je snel weer loslaten en dromen over jouw droomhuis/business.

======================================================================

Wil jij ook meer energie maar vooral meer balans, rust in je hoofd en een slank en gezond lichaam?

De #ECHTINBALANS groep van vorig jaar
Herken je dit?
 • Heb jij het gevoel dat je alle ballen moet hooghouden?
 • Heb jij het gevoel dat je geleefd wordt?
 • Voel jij je niet goed genoeg en ben je bang ergens tekort te schieten?
 • Voel jij je met regelmaat moe, futloos of leeg?
 • Heb je vaak negatieve gedachten?
 • Heb je moeite een gezond eetpatroon vast te houden en kies je snel voor makkelijk en minder gezond?
 • Maak je je vaak druk over wat anderen van jou vinden?
Verlang je naar:
 • rust
 • energie
 • balans
 • een gezonde relatie met eten
 • ritme
 • structuur
 • een gezonde dosis aan zelfvertrouwen
En heb je behoefte aan simpele, praktische handvatten die je dagelijks kunt toepassen voor het bovenstaande?
 
Zit je nu hard ja te knikken? YES!
Dan kan ik je helpen met mijn 12-weekse programma volgens de #ECHTINBALANS methode.
 
Wat krijg je allemaal voor 197 euro (normaal 499 euro!!!):
 • 12-weeks programma volgens de #ECHTINBALANS methode
 • Het Charlie’s Kitchen leefstijl boek inclusief 70 recepten voor meer energie en balans!
 • 12 weken lang toegang tot mijn besloten community met gelijkgestemden
 • 12 weken lang dagelijkse coaching van mij (Charlotte) en Naomi
 • Elke dinsdagavond om 20:00 uur een live (online) training (altijd terug te kijken als je er niet bij kunt zijn) plus Q&A
 • Toegang tot meer dan 50 video’s voor meer energie, balans en rust in je hoofd.
 • 2 weken BONUS materiaal

Benieuwd wat oud-deelnemers van mijn programma vinden? Klik dan hier → www.echtinbalans.nl

Is dit wat jij ook graag wilt?

Meld je dan hier aan of klik op de knop hieronder

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform