5 redenen om wijn te drinken - Charlie's Kitchen

5 redenen om wijn te drinken

5 redenen om wijn te drinken

Mijn vaste volgers weten dat ik dol ben op een glaasje wijn. Voor mij is dat echt balans. Heerlijk genieten van lekker eten en een goed glas wijn. Of Netflix met een goed glas wijn en lekkere kaasjes. Vandaag geef ik je 5 redenen waarom je best wel wijn mag drinken 😉

Even kort een aantal feitjes over wijn:

Vandaag hebben we het over het alcoholische drankje wijn. Wijn ontstaat door het gisten van het sap van de druiven. Dit noemt men ook wel vinificatie.

Je hebt natuurlijk vele verschillende soorten wijn. Denk aan witte wijn, rode wijn, rosé of mousserende wijnen. 

5 goede redenen om wijn te drinken

  1. Af en toe een wijntje vermindert dementie; een wijntje hier en daar moet kunnen en schijnt dementie te verminderen. De Erasmus Universiteit Rotterdam onderzocht dit.
  2. Goede wijn is gewoon heel erg lekker. Er zijn zoveel verschillende wijnen dat het na 3 glazen stiekem nog steeds niet verveelt. En met lekker eten erbij of leuke vrienden smaakt het NOG beter!

  3. Wijn maakt NIET dik; er wijzen verschillende onderzoeken uit dat met regelmaat een wijntje drinken niet dik maakt. Ik als voedingsdeskundige sluit mij hier helemaal bij aan. Je wordt niet dik van wijn maar van overal waar TE voorstaat of het gevolg ervan. Denk aan TE veel wijn drinken en daarna de zak chips leeg eten 😉

  4. Af en toe een glas rode biologisch wijn is goed voor je tandvlees; en nog mooier… zoenen is ook goed voor je tanden en tandvlees las ik haha! Terug naar de wijn. Wellicht niet heel fijn voor de kleur van je tanden maar je tandvlees kan een glas rode wijn op zijn tijd waarderen!

  5. Wijn scherpt het brein; halleluja! Wist je dat twee glazen wijn bijdragen aan focus en scherpte van je brein? Dit blijkt uit een grootschalig onderzoek van de University College in Londen. Een glas wijn per week draagt bij aan positieve denkprocessen. 

Dus waar wacht je op? Inschenken dat glas biologische witte wijn 😃

PS Wil je je buitenlandse wijntje een beetje Hollands pimpen? Deze borrelplank is de ultieme traktatie!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Corndog Bake
Avondeten

Corn Dog Bake

shoarmaschotel, ovenschotelbijbel, Janneke Philippi
Avondeten

Shoarmaschotel uit de oven

Gevulde croissant met scrambled eggs
Ontbijt

Croissant gevuld met scrambled egg

1 reactie op “5 redenen om wijn te drinken”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders