Zeg maar doei tegen de ongezonde toast, vandaag maken we heerlijke voedzame toast met geroosterde groenten. Zo wordt dat broodje op je bord tussen de middag echt een feestje. Wie nodig jij uit voor de lunch?

Eat your greens

Je kunt niet genoeg groen eten zeg ik altijd maar. Maar waarom houden we het meestal bij de standaard salade of een stamppot spinazie? Dit broodje is flink geüpgrade met groen en dat is niet voor niks. Groene groenten bevatten ontzettend veel vezels, mineralen, vitaminen, antioxidanten en enzymen. En  die zijn dus heel belangrijk voor onze gezondheid, het ontgiften van ons lichaam en onze dagelijkse energie!

toast

Voedzame toast met geroosterde groenten

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

  • 2 sneetjes brood, het liefst spelt of volkoren
  • 1 el tapenade van zongedroogde tomaat
  • 4 verse groene asperges
  • 1/2 rode paprika
  • 25 gram feta of cottage cheese
  • 1 handje verse basilicum
  • 1 tl olijfolie
  1. Rooster de sneetjes brood in een droge koekenpan aan beide kanten tot ze knapperig bruin zijn.
  2. Haal het kontje van de asperges af en snijd ze doormidden. Snijd ook de paprika in reepjes.
  3. Bak de groenten in een tl olijfolie in een koekenpan of gebruik een grillpan.
  4. Smeer beide sneetjes in met een 1/2 el zongedroogde tomatentapenade.
  5. Bedek met de groenten en verkruimel de feta eroverheen.
  6. Maak het feestje helemaal af met de verse basilicum.

TIP: Op zoek naar extra pit? Gebruik een dun laagje sambal in plaats van de tapenade. Durf jij het aan?

Liefs,
Charlie

P.S.: Ken jij #teamcharlie Christa al? Ze maakte o.a. deze tosti met avocado. Het recept vind je hier!