Toen Kim bij mij kwam aanzetten met zoete pizza’s betrok mijn gezicht al. Ik ben meer van de hartig. Maar eerlijk is eerlijk, ik ben ontzettend verrast door deze zoete pizza met warm fruit. Leuk alternatief voor taart op een verjaardag!
PIZZA PIZZA OHHHH PIZZA
Een pizzabodem kan ook heel goed gebruikt worden als basis voor een lekker nagerecht. Maak bijvoorbeeld een zoete pizza door de pizza te beleggen met warm fruit. Extra verrassend bij de koffie of op een feestje. Natuurlijk kun je het helemaal zelf maken zoals je wil, ikzelf zou bijvoorbeeld chocola toevoegen. 😉
Wat heb je nodig:
(8 stuks)
- 4 plakjes bladerdeeg
- ½ zakje banketbakkersroom (wij gebruikten Dr. Oetker)
- Vers fruit naar keuze (denk aan framboos, nectarine, aardbei of perzik)
- 4 el suiker
- 1 ei losgeklopt
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak van het bladerdeeg 8 rondjes.
- Bereid de banketbakkersroom voor zoals aangegeven staat op het zakje (optie voor bakken).
- Beleg de uitgestoken pizza’s met een dikke lepel room. Leg hierop mooie stukjes fruit naar keuze, bestrijk de randjes met het losgeklopte ei en bestrooi met de suiker.
- Zet ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven, laat afkoelen en klaar!
PS: Toch trek in een hartige pizza, maar dan anders? Probeer dan deze eens.
Liefs,
Charlotte en Kim
2 reacties op “Zoete pizza met warm fruit”
wat dacht je van wat room en honing toe te voegen? smaakt daarna goed?
Je kunt er natuurlijk helemaal je eigen twist aan geven. Persoonlijk vind ik het met room een beetje te machtig worden en met honing te zoet, maar dat is een kwestie van smaak. Laat me vooral weten wat je nog meer voor leuke ideeën hebt met dit recept.