Ideaal als je twijfelt tussen hotdogs of pizza. Waarom zou je niet het beste van beide werelden bij elkaar brengen? Namelijk de pizza hotdog! Supersimpel, een heerlijk recept voor het weekend en helemaal leuk voor de kids om ze zelf te maken.

Koken met kinderen

Ik vind het zo belangrijk dat kinderen het plezier van koken ontdekken. Even geen games en telefoons. Nee, lekker creatief bezig zijn in de keuken, verbinden met jullie als ouders en ondertussen onbewust een gezonde relatie met eten creëren. Wist je dat kinderen die worden betrokken bij het koken, veel meer lusten en eten dan kinderen die er niet bij worden betrokken? En zeg nu eerlijk, die quality time met het gezin is toch juist zo belangrijk!

Terug naar de pizza hotdog

pizza hotdog, pizza, hotdog
Geen pizza, geen hotdog, maar een pizza hotdog!

Wat heb je nodig:
(voor 8 stuks)

 • 4 kleine Turkse broodjes (of 1 grote als je geen kleine kunt vinden)
 • 1 blik tomatensaus voor pizza (wij gebruikten Mutti)
 • 1 blik of pak hotdogs
 • 100 gram geraspte kaas
 • 4 flinke augurken
 • 1 el Italiaanse kruiden
 • 2 el gefrituurde uitjes
  Optioneel: mosterd
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Snijd de broodjes door de helft, zodat je acht pizzabodems hebt. Smeer de helften in met een dikke laag tomatensaus.
 3. Snijd de hotdogs in stukjes en verdeel die over de broodjes. Strooi de kaas en Italiaanse kruiden over de pizza’s en zet de pizza voor 20 minuten in de oven.
 4. Snijd ondertussen de augurken in plakjes.
 5. Zodra de pizza’s klaar zijn, beleg je ze met de augurken en strooi je er gefrituurde uitjes overheen.

De liefhebbers kunnen de pizza hotdog nog aftoppen met wat mosterd.

Liever geen vlees? Gebruik dan vega worstjes of maak deze plaattaart met groenten.

Ik heb nog iets leuks en het is gratis 😉

Nu kan ik begrijpen dat druk kokkerellen met de kids de nodige energie vraagt. DUS! Deze week is mijn gratis energie-challenge weer begonnen, speciaal voor de moeders die alle ballen hooghouden. JIJ kunt meedoen! Vijf video’s om jou te helpen bij het verhogen van jouw energieniveau. Helemaal GRATIS, hoe tof is dat? 

Opgeven kan via de volgende link: https://www.echtinbalans.nl/energie-challenge of via de button hieronder.

Ik weet als geen ander hoe het is om je dagelijks moe, futloos en leeggezogen te voelen. Jarenlang struggelde ik met vermoeidheid en snapte ik niet waarom anderen wel altijd de energie hadden om van alles te doen. Totdat ik een coach in handen nam, een opleiding volgde tot voedingsdeskundige en als cadeau een burn-out kreeg. Al mijn kennis en ervaring zorgt er nu voor dat ik dagelijks bruis van de energie en ik gun jou dat ook!