De Jerk Portobello van London Loy - Charlie's Kitchen

De Jerk Portobello van London Loy

In het kookboekenlandschap verschijnen er zoveel juweeltjes dat het bijna lastig is om tussen de bomen het bos te zien. Gelukkig houdt Kim voor Charlie’s Kitchen alle nieuwe publicaties in de gaten, zodat jullie niets meer hoeven te missen. Vanaf nu weer regelmatig (thema)overzichten met de tofste releases én iedere maand een kookboek van de maand. Vandaag: Mijn recepten van London Loy.

London Loy

Boek: Mijn recepten
Auteur: London Loy
ISBN:  9789048853717
Te bestellen: kopen

London Loy? Is dat niet die lekkerbek uit Koffietijd?

YES! En jarenlang de foodie in crime van Miljuschka. Laat hij nu een heerlijk verrassend kookboek hebben uitgebracht dat werkelijk alle kanten opschiet, maar met een gemeenschappelijke deler: alle recepten zijn zo godsgruwelijk lekker dat ik tegen jullie wil schreeuwen: KOPEN DAT BOEK!

Waarom heb ik dit boek dan nodig?

Heel simpel: het is een verzameling recepten die ik nog niet eerder bij elkaar heb gezien. London scheurt met ons de halve planeet over voor de lekkerste gerechten. Hij neemt je mee naar de keuken van zijn Surinaamse moeder (Saotosoep!) naar de lekkerste recepten die hij uit India meenam, maar ook vertelt hij je hoe je de perfecte Hollandse appeltaart maakt.

Zeker allemaal van die traditionele gerechten?

Nee, juist niet! Ok, hij deelt het recept voor het beste naanbrood en er is ook niets veranderd aan het familierecept van de saotosoep (een best werkje om te maken trouwens), maar hij is ook heerlijk freestyle gegaan op een aantal vegetarische variaties van redelijk vlezige klassiekers. Zoals de Jerk Portobello (zie het recept hieronder) en de loempia’s met spruitjes, maar ook zijn suriburger – die is dan wel weer met vlees.

London Loy, Mijn recepten,Jerk Portobello, Portobello, de kerk Portobello van London Loy

De Jerk Portobello: een variatie op het populaire Zuid-Amerikaanse gerecht Jerk Chicken

Wat heb je nodig:
(4 personen)

 • 2 sjalotten, grof gesneden
 • 2 tenen knoflook
 • 15 takjes tijm
 • ½ tl kruidnagel
 • 4 blaadjes laurier
 • ½ tl nootmuskaat
 • ½ tl pimentpoeder
 • 6 el rum
 • 6 el sushiazijn
 • 1 el honing
 • 6 el olijfolie
 • ¼ rode peper
 • 1 el zout
 • Rasp en sap van 6 sinaasappels
 • 6 grote portobello’s
 • Zwarte peper naar smaak
 • 4 geroosterde boterhammen
 1. Doe voor de jerk-marinade de sjalotten, knoflook, tijm, laurier, kruidnagel, nootmuskaat, piment, rum, sushiazijn, honing, peper, zout, de olijfolie, de sinaasappelrasp en sap in de keukenmachine. Blend tot een mooie saus. Als deze te dik is, doe er dan een klein beetje sap bij.
 2. Maak de portbello’s schoon met een doekje of een borsteltje. Snijd ze in drie stukken en doe ze met de saus in een diepvrieszakje. Zorg wel dat alle lucht uit de verpakking is en laat vier uur marineren in de koelkast.
 3. Verhit een grillpan op hoog vuur. Haal de portobello stukken uit de marinade en schud ze even uit. Grill ze op hoog vuur aan beide kanten gaar. Kijk uit dat je ze niet tot snot bakt. Beetje bite mag zeker! Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de geroosterde boterhammen.

Dus ik mis echt iets als ik deze niet in de kast heb?

Ik ben zelden een kookboek tegengekomen dat zo gevarieerd en verrassend is als Mijn recepten van London Loy. En ja, alles is lekker. Beloofd!

Liefs,
Charlotte en Kim

PS: Heb je de smaak te pakken om te koken met sterren? Deze van Jamie Oliver is ook echt geweldig!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders