fbpx

De Jerk Portobello van London Loy

In het kookboekenlandschap verschijnen er zoveel juweeltjes dat het bijna lastig is om tussen de bomen het bos te zien. Gelukkig houdt Kim voor Charlie’s Kitchen alle nieuwe publicaties in de gaten, zodat jullie niets meer hoeven te missen. Vanaf nu weer regelmatig (thema)overzichten met de tofste releases én iedere maand een kookboek van de maand. Vandaag: Mijn recepten van London Loy.

London Loy

Boek: Mijn recepten
Auteur: London Loy
ISBN:  9789048853717
Te bestellen: kopen

London Loy? Is dat niet die lekkerbek uit Koffietijd?

YES! En jarenlang de foodie in crime van Miljuschka. Laat hij nu een heerlijk verrassend kookboek hebben uitgebracht dat werkelijk alle kanten opschiet, maar met een gemeenschappelijke deler: alle recepten zijn zo godsgruwelijk lekker dat ik tegen jullie wil schreeuwen: KOPEN DAT BOEK!

Waarom heb ik dit boek dan nodig?

Heel simpel: het is een verzameling recepten die ik nog niet eerder bij elkaar heb gezien. London scheurt met ons de halve planeet over voor de lekkerste gerechten. Hij neemt je mee naar de keuken van zijn Surinaamse moeder (Saotosoep!) naar de lekkerste recepten die hij uit India meenam, maar ook vertelt hij je hoe je de perfecte Hollandse appeltaart maakt.

Zeker allemaal van die traditionele gerechten?

Nee, juist niet! Ok, hij deelt het recept voor het beste naanbrood en er is ook niets veranderd aan het familierecept van de saotosoep (een best werkje om te maken trouwens), maar hij is ook heerlijk freestyle gegaan op een aantal vegetarische variaties van redelijk vlezige klassiekers. Zoals de Jerk Portobello (zie het recept hieronder) en de loempia’s met spruitjes, maar ook zijn suriburger – die is dan wel weer met vlees.

London Loy, Mijn recepten,Jerk Portobello, Portobello, de kerk Portobello van London Loy

De Jerk Portobello: een variatie op het populaire Zuid-Amerikaanse gerecht Jerk Chicken

Wat heb je nodig:
(4 personen)

  • 2 sjalotten, grof gesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 15 takjes tijm
  • ½ tl kruidnagel
  • 4 blaadjes laurier
  • ½ tl nootmuskaat
  • ½ tl pimentpoeder
  • 6 el rum
  • 6 el sushiazijn
  • 1 el honing
  • 6 el olijfolie
  • ¼ rode peper
  • 1 el zout
  • Rasp en sap van 6 sinaasappels
  • 6 grote portobello’s
  • Zwarte peper naar smaak
  • 4 geroosterde boterhammen
  1. Doe voor de jerk-marinade de sjalotten, knoflook, tijm, laurier, kruidnagel, nootmuskaat, piment, rum, sushiazijn, honing, peper, zout, de olijfolie, de sinaasappelrasp en sap in de keukenmachine. Blend tot een mooie saus. Als deze te dik is, doe er dan een klein beetje sap bij.
  2. Maak de portbello’s schoon met een doekje of een borsteltje. Snijd ze in drie stukken en doe ze met de saus in een diepvrieszakje. Zorg wel dat alle lucht uit de verpakking is en laat vier uur marineren in de koelkast.
  3. Verhit een grillpan op hoog vuur. Haal de portobello stukken uit de marinade en schud ze even uit. Grill ze op hoog vuur aan beide kanten gaar. Kijk uit dat je ze niet tot snot bakt. Beetje bite mag zeker! Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de geroosterde boterhammen.

Dus ik mis echt iets als ik deze niet in de kast heb?

Ik ben zelden een kookboek tegengekomen dat zo gevarieerd en verrassend is als Mijn recepten van London Loy. En ja, alles is lekker. Beloofd!

Liefs,
Charlotte en Kim

PS: Heb je de smaak te pakken om te koken met sterren? Deze van Jamie Oliver is ook echt geweldig!

======================================================================

Wil jij ook meer energie maar vooral meer balans, rust in je hoofd en een slank en gezond lichaam?

De #ECHTINBALANS groep van vorig jaar
Herken je dit?
  • Heb jij het gevoel dat je alle ballen moet hooghouden?
  • Heb jij het gevoel dat je geleefd wordt?
  • Voel jij je niet goed genoeg en ben je bang ergens tekort te schieten?
  • Voel jij je met regelmaat moe, futloos of leeg?
  • Heb je vaak negatieve gedachten?
  • Heb je moeite een gezond eetpatroon vast te houden en kies je snel voor makkelijk en minder gezond?
  • Maak je je vaak druk over wat anderen van jou vinden?
Verlang je naar:
  • rust
  • energie
  • balans
  • een gezonde relatie met eten
  • ritme
  • structuur
  • een gezonde dosis aan zelfvertrouwen
En heb je behoefte aan simpele, praktische handvatten die je dagelijks kunt toepassen voor het bovenstaande?
 
Zit je nu hard ja te knikken? YES!
Dan kan ik je helpen met mijn 12-weekse programma volgens de #ECHTINBALANS methode.
 
Wat krijg je allemaal voor 197 euro (normaal 499 euro!!!):
  • 12-weeks programma volgens de #ECHTINBALANS methode
  • Het Charlie’s Kitchen leefstijl boek inclusief 70 recepten voor meer energie en balans!
  • 12 weken lang toegang tot mijn besloten community met gelijkgestemden
  • 12 weken lang dagelijkse coaching van mij (Charlotte) en Naomi
  • Elke dinsdagavond om 20:00 uur een live (online) training (altijd terug te kijken als je er niet bij kunt zijn) plus Q&A
  • Toegang tot meer dan 50 video’s voor meer energie, balans en rust in je hoofd.
  • 2 weken BONUS materiaal

Benieuwd wat oud-deelnemers van mijn programma vinden? Klik dan hier → www.echtinbalans.nl

Is dit wat jij ook graag wilt?

Meld je dan hier aan of klik op de knop hieronder

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
frittata
Avondeten

Zoete aardappel frittata met pit

Lunch

Poké bowl maar dan glutenvrij

Borreltijd

Gezonde chocoladetruffels met pompoen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform