De lekkerste nana-icecream maak je van hele goeie, rijpe bananen die je invriest. Hoe rijper de banaan, hoe zoeter hij zal smaken. Hoe simpel kan het zijn? Slechts twee ingrediënten en je hebt een ontzettend lekker toetje of tussendoortje.

Doe eens gek

Natuurlijk kun je zelf allemaal verschillende variaties maken. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van pure vanille, kaneel, cacao of misschien wel pindakaas. Maar vandaag maak ik een vrij simpele versie, met pure vanille en kokosmelk. Maak er een extra feestje van door het af te maken met Hollandse aardbeien. Of denk aan kokos, pure chocolade of ander vers fruit.

Een echte traktatie

Nana-icecream, bananen, bananenijs, ijs, ijsjes

Koop twee trossen bananen en laat ze goed rijp worden. Met goed rijp bedoel ik echt een schil met veel bruine stippen. Als ze zover zijn, pel dan de bananen, verdeel ze in stukjes en vries ze in. Ik doe twee bananen in stukjes in een diepvries zakje.

Nana icecream met vanille

Benodigdheden: blender

Wat heb je nodig:
(Voor éen ijsje)

  • 2 bevroren bananen
  • 1 handje Hollandse aardbeien
  • 200 à 300 ml kokosmelk (let op!! Niet uit blik, maar bijvoorbeeld van Alpro)
  • 1 tl pure vanillepoeder (ongebrand)
  • 1 snufje kaneel
  1. Schenk als eerste de 200 ml kokosmelk in de blender, voeg vervolgens de bevroren bananenstukjes toe en de vanille.
  2. Blend dit tot een glad beslag. Te dik? Voeg dan wat extra kokosmelk toe.
  3. Was de aardbeien, snijd de kontjes eraf en snijd ze daarna doormidden.
  4. Maak het ijsje tenslotte af met de aardbeien en een snufje kaneel.
Nana-icecream, bananen, bananenijs, ijs, ijsjes

Het lekkerste toetje van eigen bodem

Ben je op zoek naar een ander toetje? Wat dacht je van deze deze gezonde yoghurt ijs repen?

YES!!! Mijn eigen kookboek!

De afgelopen maanden ben ik achter de schermen keihard bezig geweest met mijn droom: een eigen kookboek uitbrengen. En niet zomaar een kookboek. Een betaalbaar kookboek dat ervoor zorgt dat jij met gemak heerlijke en vooral voedzame maaltijden op tafel krijgt. Dat je smaakpapillen worden verrast en dat jij punten scoort bij degene waar jij misschien voor kookt.

Een boek dat je dagelijks kunt openslaan voor inspiratie, met makkelijke ingrediënten die gewoon verkrijgbaar zijn in de supermarkt. Een boek met genoeg variatie zodat jij voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, waardoor jij gaat bruisen van energie. En misschien wel het allerbelangrijkste: #ECHTINBALANS!

Wil jij ook met gemak gezonde en lekkere recepten op tafel zetten?

Pre-order mijn eerste kookboek dan hier of klik op de knop hieronder.

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Wist je dat je jouw favoriete recepten nu makkelijk kunt delen met je vrienden? Druk hieronder op één van de kopjes en jouw vrienden zijn meteen op de hoogte!