Dat ik fan ben van stamppotten is geen geheim. En nu bedacht Christa haar eigen variant. Namelijk de zoete pastinaakstamppot met feta en broccoli. Niet alleen voedzaam, maar ook nog eens ontzettend lekker!

Vergeten groenten

Als ik pastinaak zeg zegt bijna iedereen: uh wat? YES, pastinaak, een vergeten groenten die zo lekker is en ook nog eens super gezond. Niet alleen bevat de pastinaak veel mineralen en vitaminen, maar ook ontzettend veel vezels. En die zijn weer goed voor onze spijsvertering.

De pastinaak in deze stamppot is een goede combinatie met de zoete aardappel en zorgt ervoor dat het niet “te” zoet wordt. Eindresultaat: een gezonde en lekkere maaltijd!

pastinaakstamppot

Zoete pastinaakstamppot met feta

Wat heb je nodig:
(2 personen)

 • 500 gram zoete aardappel
 • 250 gram pastinaak
 • 250 gram broccoliroosjes
 • 24 gram pijnboompitten
 • 100 gram feta
 • 1 el tuinkruiden
 • peper en zout
 1. Schil de zoete aardappel en pastinaak, was ze goed en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een ruime pan water in ongeveer 15 minuten. Prik er voorzichtig met een vork in om te kijken of ze gaar zijn.
 2. Kook ondertussen ook de broccoli beetgaar.
 3. Snijd de feta in blokjes.
 4. Rooster tenslotte de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en maak ze op smaak met peper en zout.
 5. Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de zoete aardappelen en pastinaak af en stamp er een puree van. Meng nu met de eetlepel tuinkruiden, twee derde van de feta en de broccoli. Maak op smaak met peper en zout.
 6. Schep nu de stamppot in een ovenschaal, brokkel het laatste deel van de feta eroverheen en verwarm ongeveer 10 à 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

TIP: Vervang de feta eens door bijvoorbeeld blauwe kaas!

Liefs,
Charlie & Christa

P.S 1.: Christa maakt ook een fantastische chocolade taart! Kijk maar mee (hier)!

P.S. 2: wil je weten wie Christa is in mijn team? Klik dan hier.