Mexicaanse kaasfondue met nacho’s

Mexicaanse kaasfondue met nacho’s

Wie er echt een feestje van wil maken bij de borrel, mag heel snel verder gaan scrollen. Dit fantastische recept voor Mexicaanse kaasfondue uit het kookboek van Elle Eten is heerlijk met nacho’s of vers brood om in te dippen.

Hi! Ik ben Kim

En ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie. Het is een beetje de maand van de ‘best of’. Vorige maand kwamen er meerdere boeken uit met de beste gerechten over de hele wereld. Die van Elle Eten was er één van.

Boek: Hitparade Gerechten voor iedere dag

Auteur: Elle Eten

Gerechten van over de hele wereld, soms met een spannend randje en de volgende keer poepsimpel (en soms allebei!). Het boek is simpel opgebouwd: per hoofdstuk (Overdag, Borrel, Avond, Zoet) worden de lekkerste recepten, oftewel gerechten die je een keer geprobeerd moet hebben, opgeschreven.  

Krijgen we er trek van?

Absoluut! Het hele boek bestaat uit frisse fotografie en grappige recepten, van Pad Thai tot een breakfast burrito. Bij ons in huis hebben we de warme en vullende harirasoep herontdekt. En voor een feestje kwamen we met een Spinakopita op de proppen. Zeggen de namen van deze wereldse gerechten je niets? Ze zijn zeker het proberen waard! Een mooi moment dus om op culinaire ontdekkingstocht te gaan, zonder heel ingewikkeld te hoeven koken.

Oordeel: Elle’s Hitparade is een uitkomst voor iedereen die even geen inspiratie heeft, maar niet wil verzanden in een typische standaard maaltijd. Sommige gerechten zul je ongetwijfeld al kennen, maar je horizon wordt zeker verbreed.

kookboek, Elle Eten, Mexicaanse kaasfondue

Mexicaanse kaasfondue

Wat heb je nodig:
(voor 4-6 personen)

  • 300 gram jong belegen kaas (geraspt)
  • 1 el maizena
  • 1/2 el olijfolie
  • 1 flinke teen knoflook (fijngesneden)
  • 100 ml Corona

Voor de salsa quemada

  • 1 jalapeño peper
  • 1 grote ui
  • 500 gr tomaten
  • 1 handje verse koriander
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 tl zoete paprikapoeder
  • Olijfolie

On the side: extra brood en tortillachips

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de tomaten door de helft, de ui in ringen en halveer de peper. Leg alles in een ovenschaal en besprenkel dit met olijfolie. Zet de schaal 10 minuten in de oven. Schep de inhoud daarna om en zet de groenten nog eens 10 minuten in de oven. Controleer wel of de uien niet te zwart worden. Haal ze anders, indien nodig, uit de mix.
  3. Zodra de groenten zacht zijn, doe je ze samen met paprikapoeder, koriander en limoensap in de blender tot het een mooie egale salsa is. Breng het op smaak met peper en zout.
  4. Meng voor de queso fundido de geraspte kaas met de maizena.
  5. Verhit daarna in een hittebestendige pan de olie en fruit de knoflook 30 seconden.
  6. Schenk het bier erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en voeg de kaas beetje bij beetje toe. Neem de pan van het vuur als de kaas mooi vloeibaar is en begint te borrelen. Serveer direct met de salsa. Houd de kaas warm op een theelichtje.

Liefs,

#TEAMCHARLIE

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

tien + zestien =