Zoete pastinaakstamppot met feta - Charlie's Kitchen

Charlie’s Kitchen bestaat gewoon 10 jaar!

Om dit bijzondere jubileum te vieren, bundel ik mijn meest bekeken en geliefde recepten van de afgelopen 10 jaar in mijn derde boek. Dit unieke exemplaar is alléén tijdens de jubileumperiode verkrijgbaar, dus grijp je kans!

Zoete pastinaakstamppot met feta

Dat ik fan ben van stamppotten is geen geheim. En nu bedacht Christa haar eigen variant. Namelijk de zoete pastinaakstamppot met feta en broccoli. Niet alleen voedzaam, maar ook nog eens ontzettend lekker!

vergeten groenten

Als ik pastinaak zeg zegt bijna iedereen: uh wat? YES, pastinaak, een vergeten groenten die zo lekker is en ook nog eens super gezond. Niet alleen bevat de pastinaak veel mineralen en vitaminen, maar ook ontzettend veel vezels. En die zijn weer goed voor onze spijsvertering.

De pastinaak in deze stamppot is een goede combinatie met de zoete aardappel en zorgt ervoor dat het niet “te” zoet wordt. Eindresultaat: een gezonde en lekkere maaltijd!

Pastinaakstamppot

Zoete pastinaakstamppot met feta

Wat heb je nodig:
(2 personen)

  • 500 gram zoete aardappel
  • 250 gram pastinaak
  • 250 gram broccoliroosjes
  • 24 gram pijnboompitten
  • 100 gram feta
  • 1 el tuinkruiden
  • peper en zout
  1. Schil de zoete aardappel en pastinaak, was ze goed en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een ruime pan water in ongeveer 15 minuten. Prik er voorzichtig met een vork in om te kijken of ze gaar zijn.
  2. Kook ondertussen ook de broccoli beetgaar.
  3. Snijd de feta in blokjes.
  4. Rooster tenslotte de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en maak ze op smaak met peper en zout.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de zoete aardappelen en pastinaak af en stamp er een puree van. Meng nu met de eetlepel tuinkruiden, twee derde van de feta en de broccoli. Maak op smaak met peper en zout.
  6. Schep nu de stamppot in een ovenschaal, brokkel het laatste deel van de feta eroverheen en verwarm ongeveer 10 à 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

TIP: Vervang de feta eens door bijvoorbeeld blauwe kaas!

Liefs,
Charlie & Christa

P.S 1.: Christa maakt ook een fantastische chocolade taart! Kijk maar mee (hier)!

P.S. 2: wil je weten wie Christa is in mijn team? Klik dan hier.

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

1 reactie op “Zoete pastinaakstamppot met feta”

  1. Pingback: Korma wok met zoete aardappel en kikkererwten - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders