Een standaard gebakken ei kennen we allemaal wel, maar deze zoete aardappel frittata met pit moet je echt een keer proberen! Een frittata is een Italiaanse variant op de omelet. Het grote verschil is dat een omelet dunner is en op hoog vuur wordt gebakken, terwijl een frittata op laag vuur zachtjes wordt gegaard.

Het ideale aan een frittata is dat je er diverse soorten groenten aan toe kunt voegen, die in circa 10 minuten tijd kunnen garen. Klinkt easy toch? Aangezien ik van makkelijke receptjes houd was dit een groot succes, want de volgende dag was het tijdens de lunch ook heel lekker Het is ook gewoon een makkelijke manier om meer groente binnen te krijgen. Deze frittata met geitenkaas was trouwens ook om je vingers bij af te likken!

frittata

Zoete aardappel is rijk aan vezels die zorgen voor een goede vertering en stoelgang. Door een goede vertering neem je dus meer voedingsstoffen op en zal je ook meer energie ervaren. Ook vind je in de zoete aardappel veel vitaminen en mineralen!

Zoete aardappel frittata

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 150 gr zoete aardappel
  • 1 tl kokosvet
  • 1 rode ui
  • 4 grote eieren
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 handje doperwten
  • 2 grote rijpe tomaten
  • 1/2 rode peper
  • 1 citroen
  • 2 handjes rucola
  • 2 el Parmezaanse kaas
  1. Was de aardappelen, snijd ze in hele kleine blokjes en kook ze totdat ze beetgaar zijn.
  2. Pel de ui, snijd de paprika in blokjes en de ui in ringen.
  3. Bak de ui en paprika op laag vuur voor ongeveer 10 minuten en voeg daarna de zoete aardappel toe.
  4. Kluts ondertussen de eieren en breng op smaak met peper en zout.
  5. Hussel de doperwten hier ook doorheen en voeg dit mengsel toe aan de rest van de pan.
  6. Wanneer het ei begint te stollen zet je een deksel op de pan en laat je deze zo 5 minuten staan.
  7. Ondertussen ga je aan de gang voor de heerlijke saus met pit.
  8. Snijd de tomaten doormidden, haal de waterige zaadjes eruit en verwijder ook de zaadjes van de peper.
  9. Knijp een halve citroen uit boven de blender/staafmixer/keukenmachine.
  10. Maak de frittata los met een spatel, als je wil kun je hem nog omkeren. Zelf heb ik dit niet gedaan.
  11. Beleg de frittata met rucola, Parmezaanse kaas en de saus met pit.
frittata, zoete aardappel

Deze zoete aardappel frittata met pit is heerlijk als lunch!

Liefs,
Charlie’s Kitchen