Vorige week was ik een dagje bij een vriendin om samen de keuken in de duiken voor mooie foto’s maar ook o.a. deze frittata met geitenkaas.

Sophie haar moeder woont in Amstelveen, echt zo’n leuk en lief klein poppenhuisje. Perfect licht voor foto’s en uiteraard ook als achtergrond. Ik was die dag dan ook helemaal in mijn nopjes en we schoten behoorlijk wat foto’s.

Frittata met geitenkaas

Het was een mooie zomerse dag en dan heb ik nooit zin in grote zware maaltijden. Een lekkere luchtige salade, frittata of smoothie is dan voor mij voldoende. Zo dook ik de keuken in om die groene monster te maken want we willen natuurlijk ook wel wat groentjes naar binnen krijgen. Eigenlijk had ik nog nooit een frittata gemaakt… Raar hé? Ik vond het super lekker en ga dit zeker vaker doen!

Frittata met geitenkaas

Wat heb je nodig:

 • 8 eieren
 • 100 ml plantaardige melk
 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • 1 rode ui
 • 1 teen knoflook
 • 1 tl Italiaanse kruiden
 • 3 grote handen spinazie
 • 1 snufje peper en zout
 • 4 a 5 plakken geitenkaas. (dun gesneden)
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Snijd de paprika’s en ui fijn.
 3. Meng in een kom de groenten, eieren en melk.
 4. Voeg de kruiden toe en meng goed door elkaar.
 5. Doe het mengsel in een ovenbestendige schaal en sluit af met de geitenkaas.
 6. Bak de frittata 25 a 30 minuten. (houd goed in de gaten!)

Frittata met geitenkaas

Liefs,
Charlie’s Kitchen