Zoete aardappel frittata met pit - Charlie's Kitchen

Charlie’s Kitchen bestaat gewoon 10 jaar!

Om dit bijzondere jubileum te vieren, bundel ik mijn meest bekeken en geliefde recepten van de afgelopen 10 jaar in mijn derde boek. Dit unieke exemplaar is alléén tijdens de jubileumperiode verkrijgbaar, dus grijp je kans!

Zoete aardappel frittata met pit

frittata

Een standaard gebakken ei kennen we allemaal wel, maar deze zoete aardappel frittata met pit moet je echt een keer proberen! Een frittata is een Italiaanse variant op de omelet. Het grote verschil is dat een omelet dunner is en op hoog vuur wordt gebakken, terwijl een frittata op laag vuur zachtjes wordt gegaard.

Het ideale aan een frittata is dat je er diverse soorten groenten aan toe kunt voegen, die in circa 10 minuten tijd kunnen garen. Klinkt easy toch? Aangezien ik van makkelijke receptjes houd was dit een groot succes, want de volgende dag was het tijdens de lunch ook heel lekker Het is ook gewoon een makkelijke manier om meer groente binnen te krijgen. Deze frittata met geitenkaas was trouwens ook om je vingers bij af te likken!

Zoete aardappel is rijk aan vezels die zorgen voor een goede vertering en stoelgang. Door een goede vertering neem je dus meer voedingsstoffen op en zal je ook meer energie ervaren. Ook vind je in de zoete aardappel veel vitaminen en mineralen!

Zoete aardappel frittata

frittata

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 150 gr zoete aardappel
  • 1 tl kokosvet
  • 1 rode ui
  • 4 grote eieren
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 handje doperwten
  • 2 grote rijpe tomaten
  • 1/2 rode peper
  • 1 citroen
  • 2 handjes rucola
  • 2 el Parmezaanse kaas

  1. Was de aardappelen, snijd ze in hele kleine blokjes en kook ze totdat ze beetgaar zijn.
  2. Pel de ui, snijd de paprika in blokjes en de ui in ringen.
  3. Bak de ui en paprika op laag vuur voor ongeveer 10 minuten en voeg daarna de zoete aardappel toe.
  4. Kluts ondertussen de eieren en breng op smaak met peper en zout.
  5. Hussel de doperwten hier ook doorheen en voeg dit mengsel toe aan de rest van de pan.
  6. Wanneer het ei begint te stollen zet je een deksel op de pan en laat je deze zo 5 minuten staan.
  7. Ondertussen ga je aan de gang voor de heerlijke saus met pit.
  8. Snijd de tomaten doormidden, haal de waterige zaadjes eruit en verwijder ook de zaadjes van de peper.
  9. Knijp een halve citroen uit boven de blender/staafmixer/keukenmachine.
  10. Maak de frittata los met een spatel, als je wil kun je hem nog omkeren. Zelf heb ik dit niet gedaan.
  11. Beleg de frittata met rucola, Parmezaanse kaas en de saus met pit.
frittata

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

2 reacties op “Zoete aardappel frittata met pit”

  1. Pingback: Basilicum omelet met geitenkaas - Charlie's Kitchen

  2. Pingback: Pizza met asperges en ham - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders