Bij het woord pindakaas lik ik mijn vingers al af. Wie is hier nog meer een echte pindabaas? Met deze zelfgemaakte pindakaas granola van Christa weet ik zeker dat je elke dag intens gaat genieten van je ontbijt of lunch!
Noten
Noten zijn rijk aan gezonde vetten, eiwitten en vezels. Eet daarom zeker een klein handje per dag. Waarom zeg ik een klein handje? Overal waar TE voor staat is niet goed, zei mijn moeder altijd. 😉
Start de dag met een gezond ontbijt, zoals magere kwark met 3 eetlepels van deze zelfgemaakte pindakaas granola en 2 stukken fruit. Maar deze zelfgemaakte granola is ook heerlijk op vers ijs of in een smoothie zodat je goed gaat kauwen.
Pindakaas granola
Ingrediënten voor een flinke pot:
- 500 gram havermout
- 100 gram cashewnoten
- 100 rozijnen
- 1/2 el koekkruiden
- 100 gram gebroken lijnzaad
- 3 el pindakaas
- 100 ml appelstroop
- Snufje zout
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng alle ingrediënten (behalve de rozijnen) in een grote kom, eventueel kneed je alles met je handen goed door elkaar.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola hier overheen. Zet dit 15/20 minuten in de oven. Denk erom dat je iedere 5/6 minuten alles even goed husselt, anders verbrandt het.
- Haal de bakplaat uit de oven en voeg nu de rozijnen toe. Meng even goed.
- Zodra het afgekoeld is, schep je het in een (weck)pot. In een goed afsluitbare pot kun je de granola zeker 2 weken bewaren.
Geen zin/tijd om zelf te bakken? Christa van Wat Chris Weet bakt het met alle plezier voor je.
Granola hoeft niet alleen in de yoghurt of kwark. Er zijn nog meer mogelijkheden. Kijk hier maar eens.
Liefs,
Charlie & Christa
1 reactie op “Zelfgemaakte pindakaas granola”
Pingback: Hüttenkäse ontbijt bowl met kiwi - Charlie's Kitchen