5 gewoontes die je moet opgeven als je succesvol wilt zijn - Charlie's Kitchen

5 gewoontes die je moet opgeven als je succesvol wilt zijn

Wist je dat 40% van je dagelijkse activiteiten bestaan uit gewoontes? Veel mensen gaan vol spijt door het leven en vragen zich, wanneer ze een jaar of zeventig zijn, af wat er zou zijn gebeurd als ze dingen anders aan hadden gepakt. Ik geef je hieronder 5 gewoontes die je zou moeten opgeven om dat om te draaien.

Aan het eind van je leven vol zitten met ‘wat als?’-vragen wil natuurlijk niemand. Fouten worden gemaakt en falen kan niet. Je zou dan ook zeker geen spijt moeten hebben van keuzes die je hebt gemaakt. Gewoontes kunnen hierbij ook een grote rol spelen en kunnen bijvoorbeeld bepalen waarom of hoe je iets doet. De volgende vijf gewoontes moet je echt snel opgeven als je succesvoller wilt zijn. Vooral de laatste is een hele belangrijke…

1. Bezwijken onder druk

In het leven kunnen we winnen of verliezen. Verliezers geven het op zodra ze met tegenslagen te maken krijgen en druk beginnen te voelen. Winnaars zijn zich er juist van bewust dat alles deel uit maakt van het proces waar zij doorheen gaan. Alles wat je hebt meegemaakt, heeft jou ook gevormd tot wie je nu bent. De sterkste bomen groeien niet vanuit de beste bodem, maar in de sterkste wind. Daarnaast ben jij echt niet de enige die de druk ervaart. Het kan overweldigend zijn, maar eigenlijk is het juist bepalend voor jouw succes hoe je dit aanpakt en hoe je hiermee omgaat.

Een manier om hier bijvoorbeeld mee om te gaan, is om zenuwen niet de overhand te laten nemen. Je kunt de situatie in zekere zin reframen om het meer energie te geven. Houd je zenuwen onder controle door het om te zetten in enthousiasme. Hoe je alle tegenslagen en druk interpreteert, bepaalt hoe je eruit komt en hoe je het zult doen. Diamonds are made under pressure! 

2. Negatief zelfbeeld

De manier waarop je mensen behandelt en hoe jij je gedraagt, is afhankelijk van het zelfbeeld dat je hebt. Als je de resultaten die je krijgt wilt veranderen, en daarmee ook je prestaties, moet je eens goed kijken naar je zelfbeeld. Ben je hard voor jezelf? Denk je automatisch dat iets je toch niet gaat lukken, of ben jij juist jouw grootste motivator? Wie word jij als je jouw doelen behaalt?

Houd de toekomstige jij voor ogen. Bedenk je goed wie je wilt zijn na het behalen van je doel en wat je ervoor nodig hebt om die persoon te worden. Je kunt niet verwachten dat je er optimistisch uitkomt,  als je op pessimistische wijze handelt en denkt. De manier van handelen en aanpakken is dan inconsistent aan hoe jij jezelf ziet.

5 gewoontes die je op moet geven, 5 gewoontes

Het moment dat je begint met leven naar jouw toekomstige zelf, is het moment dat je jouw zelfbeeld verandert naar jouw toekomstige visie. Een hele mond vol, maar echt: denk er eens goed over na.

3. Meedoen om te verliezen

Are you in it to win it? Houd jij jezelf staande om maar niet te verliezen, of wil je werkelijk winnen in het leven? Als je continu denkt ‘Ik haal het misschien net, maar ook prima’ kom je niet verder. Dan blijf je op het punt waar je bent, en dat is waarschijnlijk niet wat je wilt. Als je succesvol wilt zijn, moet je all-in gaan. Doe wat je moet doen om jouw doelen te behalen. In plaats van meedoen om maar niet te verliezen, moet je meedoen om succes te behalen en te winnen. Doe het vanuit je hart en vol passie. Zorg ervoor dat je later niet terugkijkt met spijt, maar weet dat je alles eruit hebt gehaald wat erin zat!

4. Geen toewijding

Rijke mensen zijn toegewijd aan rijk zijn. Arme mensen denken simpelweg alleen aan rijk zijn. Dat is waarom rijke mensen rijker worden, en de arme mensen alleen maar armer lijken te worden. Arme mensen denken dat het hen ooit wel gaat lukken, maar doen vervolgens niets om dit waar te maken. Rijke mensen zorgen er juist voor dat ze veranderingen en kennis snel doorvoeren. Zodra ze iets leren, passen ze dit toe. Je kunt je voorstellen dat dit een stuk beter werkt dan alleen maar researchen en er volgens niets meedoen.

Zet duidelijk op een rijtje wat je wil bereiken en wat je moet doen om tot dat punt te komen. Een plan maken kan fijn zijn, maar plannen gaan nooit 100% zoals jij het voor ogen hebt. Je moet actie ondernemen en gaandeweg het aanpassen waar nodig. Gewoon doen dus! Leer om bij te draaien en flexibel te zijn als dingen niet gaan zoals je het wilt.

Ready, fire, aim, get in the game!

5. Te klein dromen

Heb jij jouw dromen voor ogen en weet je ook al hoe je ze waar gaat maken? Dan heb ik nieuws voor je: dat betekent dat je dromen veel te klein zijn. We zijn het gewend om realistisch te denken en methodes te gebruiken. Aan de hand van die methodes zouden we ons succes kunnen meten, zouden we kunnen bepalen hoe realistisch en meetbaar een doel is. Complete onzin zeg ik je. Martin Luther King en Steve Jobs zijn hun doelen echt niet begonnen met: ‘Ik heb een doel opgesteld volgens de S.M.A.R.T.-methode!’ Nee, ook zij zijn gewoon begonnen, en kijk wat dat ze heeft opgeleverd.

Durf jij het aan om te dromen?

Als je doelen opstelt vanuit je hart en je passie, zul je altijd gemotiveerd blijven. De doelen waarvoor je geboren bent, waarbij je dat onderbuikgevoel krijgt, dat zijn de doelen die jouw missie worden. Want wat wil jij écht in het leven? Ben je echt tevreden met de baan die je nu hebt? Als dat zo is, dan is dat natuurlijk geweldig. Maar als je nu denkt dat er eigenlijk meer te halen valt uit het leven, dan moet je alles misschien toch maar eens gaan relativeren. Durf het aan om groot te dromen, iedereen is ooit ergens begonnen. Maak jouw dromen noodzaak en prioriteit: alleen zo maak je ze werkelijkheid.

Blijf goed voor jezelf zorgen

Maar het allerbelangrijkste is dat je gewoon goed voor jezelf blijft zorgen, dat je een goede balans vindt. Lees deze blog daarover nog maar een keer.

Bronnen: https://www.youtube.com/watch?v=5543Xps5EoA&feature=youtu.be

Liefs,
Charlotte

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Mexicaanse bietenwrap
Avondeten

Mexicaanse bietenwraps vega of niet!

Corndog Bake
Avondeten

Corn Dog Bake

shoarmaschotel, ovenschotelbijbel, Janneke Philippi
Avondeten

Shoarmaschotel uit de oven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders