fbpx

5 gewoontes die je moet opgeven als je succesvol wilt zijn

Wist je dat 40% van je dagelijkse activiteiten bestaan uit gewoontes? Veel mensen gaan vol spijt door het leven en vragen zich, wanneer ze een jaar of zeventig zijn, af wat er zou zijn gebeurd als ze dingen anders aan hadden gepakt. Ik geef je hieronder 5 gewoontes die je zou moeten opgeven om dat om te draaien.

Aan het eind van je leven vol zitten met ‘wat als?’-vragen wil natuurlijk niemand. Fouten worden gemaakt en falen kan niet. Je zou dan ook zeker geen spijt moeten hebben van keuzes die je hebt gemaakt. Gewoontes kunnen hierbij ook een grote rol spelen en kunnen bijvoorbeeld bepalen waarom of hoe je iets doet. De volgende vijf gewoontes moet je echt snel opgeven als je succesvoller wilt zijn. Vooral de laatste is een hele belangrijke…

1. Bezwijken onder druk

In het leven kunnen we winnen of verliezen. Verliezers geven het op zodra ze met tegenslagen te maken krijgen en druk beginnen te voelen. Winnaars zijn zich er juist van bewust dat alles deel uit maakt van het proces waar zij doorheen gaan. Alles wat je hebt meegemaakt, heeft jou ook gevormd tot wie je nu bent. De sterkste bomen groeien niet vanuit de beste bodem, maar in de sterkste wind. Daarnaast ben jij echt niet de enige die de druk ervaart. Het kan overweldigend zijn, maar eigenlijk is het juist bepalend voor jouw succes hoe je dit aanpakt en hoe je hiermee omgaat.

Een manier om hier bijvoorbeeld mee om te gaan, is om zenuwen niet de overhand te laten nemen. Je kunt de situatie in zekere zin reframen om het meer energie te geven. Houd je zenuwen onder controle door het om te zetten in enthousiasme. Hoe je alle tegenslagen en druk interpreteert, bepaalt hoe je eruit komt en hoe je het zult doen. Diamonds are made under pressure! 

2. Negatief zelfbeeld

De manier waarop je mensen behandelt en hoe jij je gedraagt, is afhankelijk van het zelfbeeld dat je hebt. Als je de resultaten die je krijgt wilt veranderen, en daarmee ook je prestaties, moet je eens goed kijken naar je zelfbeeld. Ben je hard voor jezelf? Denk je automatisch dat iets je toch niet gaat lukken, of ben jij juist jouw grootste motivator? Wie word jij als je jouw doelen behaalt?

Houd de toekomstige jij voor ogen. Bedenk je goed wie je wilt zijn na het behalen van je doel en wat je ervoor nodig hebt om die persoon te worden. Je kunt niet verwachten dat je er optimistisch uitkomt,  als je op pessimistische wijze handelt en denkt. De manier van handelen en aanpakken is dan inconsistent aan hoe jij jezelf ziet.

5 gewoontes die je op moet geven, 5 gewoontes

Het moment dat je begint met leven naar jouw toekomstige zelf, is het moment dat je jouw zelfbeeld verandert naar jouw toekomstige visie. Een hele mond vol, maar echt: denk er eens goed over na.

3. Meedoen om te verliezen

Are you in it to win it? Houd jij jezelf staande om maar niet te verliezen, of wil je werkelijk winnen in het leven? Als je continu denkt ‘Ik haal het misschien net, maar ook prima’ kom je niet verder. Dan blijf je op het punt waar je bent, en dat is waarschijnlijk niet wat je wilt. Als je succesvol wilt zijn, moet je all-in gaan. Doe wat je moet doen om jouw doelen te behalen. In plaats van meedoen om maar niet te verliezen, moet je meedoen om succes te behalen en te winnen. Doe het vanuit je hart en vol passie. Zorg ervoor dat je later niet terugkijkt met spijt, maar weet dat je alles eruit hebt gehaald wat erin zat!

4. Geen toewijding

Rijke mensen zijn toegewijd aan rijk zijn. Arme mensen denken simpelweg alleen aan rijk zijn. Dat is waarom rijke mensen rijker worden, en de arme mensen alleen maar armer lijken te worden. Arme mensen denken dat het hen ooit wel gaat lukken, maar doen vervolgens niets om dit waar te maken. Rijke mensen zorgen er juist voor dat ze veranderingen en kennis snel doorvoeren. Zodra ze iets leren, passen ze dit toe. Je kunt je voorstellen dat dit een stuk beter werkt dan alleen maar researchen en er volgens niets meedoen.

Zet duidelijk op een rijtje wat je wil bereiken en wat je moet doen om tot dat punt te komen. Een plan maken kan fijn zijn, maar plannen gaan nooit 100% zoals jij het voor ogen hebt. Je moet actie ondernemen en gaandeweg het aanpassen waar nodig. Gewoon doen dus! Leer om bij te draaien en flexibel te zijn als dingen niet gaan zoals je het wilt.

Ready, fire, aim, get in the game!

5. Te klein dromen

Heb jij jouw dromen voor ogen en weet je ook al hoe je ze waar gaat maken? Dan heb ik nieuws voor je: dat betekent dat je dromen veel te klein zijn. We zijn het gewend om realistisch te denken en methodes te gebruiken. Aan de hand van die methodes zouden we ons succes kunnen meten, zouden we kunnen bepalen hoe realistisch en meetbaar een doel is. Complete onzin zeg ik je. Martin Luther King en Steve Jobs zijn hun doelen echt niet begonnen met: ‘Ik heb een doel opgesteld volgens de S.M.A.R.T.-methode!’ Nee, ook zij zijn gewoon begonnen, en kijk wat dat ze heeft opgeleverd.

Durf jij het aan om te dromen?

Als je doelen opstelt vanuit je hart en je passie, zul je altijd gemotiveerd blijven. De doelen waarvoor je geboren bent, waarbij je dat onderbuikgevoel krijgt, dat zijn de doelen die jouw missie worden. Want wat wil jij écht in het leven? Ben je echt tevreden met de baan die je nu hebt? Als dat zo is, dan is dat natuurlijk geweldig. Maar als je nu denkt dat er eigenlijk meer te halen valt uit het leven, dan moet je alles misschien toch maar eens gaan relativeren. Durf het aan om groot te dromen, iedereen is ooit ergens begonnen. Maak jouw dromen noodzaak en prioriteit: alleen zo maak je ze werkelijkheid.

Blijf goed voor jezelf zorgen

Maar het allerbelangrijkste is dat je gewoon goed voor jezelf blijft zorgen, dat je een goede balans vindt. Lees deze blog daarover nog maar een keer.

Bronnen: https://www.youtube.com/watch?v=5543Xps5EoA&feature=youtu.be

Liefs,
Charlotte

======================================================================

Wil jij ook meer energie maar vooral meer balans, rust in je hoofd en een slank en gezond lichaam?

De #ECHTINBALANS groep van vorig jaar
Herken je dit?
 • Heb jij het gevoel dat je alle ballen moet hooghouden?
 • Heb jij het gevoel dat je geleefd wordt?
 • Voel jij je niet goed genoeg en ben je bang ergens tekort te schieten?
 • Voel jij je met regelmaat moe, futloos of leeg?
 • Heb je vaak negatieve gedachten?
 • Heb je moeite een gezond eetpatroon vast te houden en kies je snel voor makkelijk en minder gezond?
 • Maak je je vaak druk over wat anderen van jou vinden?
Verlang je naar:
 • rust
 • energie
 • balans
 • een gezonde relatie met eten
 • ritme
 • structuur
 • een gezonde dosis aan zelfvertrouwen
En heb je behoefte aan simpele, praktische handvatten die je dagelijks kunt toepassen voor het bovenstaande?
 
Zit je nu hard ja te knikken? YES!
Dan kan ik je helpen met mijn 12-weekse programma volgens de #ECHTINBALANS methode.
 
Wat krijg je allemaal voor 197 euro (normaal 499 euro!!!):
 • 12-weeks programma volgens de #ECHTINBALANS methode
 • Het Charlie’s Kitchen leefstijl boek inclusief 70 recepten voor meer energie en balans!
 • 12 weken lang toegang tot mijn besloten community met gelijkgestemden
 • 12 weken lang dagelijkse coaching van mij (Charlotte) en Naomi
 • Elke dinsdagavond om 20:00 uur een live (online) training (altijd terug te kijken als je er niet bij kunt zijn) plus Q&A
 • Toegang tot meer dan 50 video’s voor meer energie, balans en rust in je hoofd.
 • 2 weken BONUS materiaal

Benieuwd wat oud-deelnemers van mijn programma vinden? Klik dan hier → www.echtinbalans.nl

Is dit wat jij ook graag wilt?

Meld je dan hier aan of klik op de knop hieronder

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
frittata
Avondeten

Zoete aardappel frittata met pit

Lunch

Poké bowl maar dan glutenvrij

Borreltijd

Gezonde chocoladetruffels met pompoen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform