Eiwitrijke smoothie met granola - Charlie's Kitchen

Eiwitrijke smoothie met granola

Deze eiwitrijke smoothie met granola ontstond toen ik in de Allerhande een leuk recept zag voor een smoothie met kwark. Aangezien ik nog een half bakje magere vanillekwark in de koelkast had staan van mijn grote vriend Epke Zonderland besloot ik er een creatieve ochtend van te maken. En met succes!

All day breakfast

In mijn praktijk als voedingsdeskundige hoor ik vaak dat het “gevarieerd eten” nog wel eens een dingetje is. Gebrek aan inspiratie, gebrek aan tijd, maar vooral ook wel gewoon een beetje lui. Wij Hollanders worden steeds gezonder en creatiever en daarmee bedoel ik voornamelijk de jongere generatie. Maar bij de vorige generatie zit de boterham met kaas of worst er nog flink ingebakken.

Voorbereiden is het halve werk

Daarom geef ik altijd als advies om voor meerdere dagen iets te maken. Zo bereid ik vaak voor drie dagen mijn “overnight oats” voor, “spelt pannenkoeken”, die ik alleen nog maar hoef te vullen met magere kwark en vers fruit of deze eiwitrijke smoothie met granola.

Het is een routine waar je even aan moet wennen, maar met 10 tot 15 minuten voorbereiden heb je in de ochtend rust. Rustig opstarten is wel zo fijn en dan ook nog voldoende energie krijgen door een krachtig ontbijt boordevol goede voedingsstoffen!

Start je dag krachtig met een goed ontbijt

Smoothie met granola

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 6 el granola a la Charlie
 • 1 hand bramen (ik gebruik altijd diepvries)
 • 1 hand blauwe bessen
 • 500 ml magere vanillekwark
 • 1 hand kersen
 • 1 scheutje water of amandelmelk
 • 1/2 banaan
 1. Pak twee glazen of ontbijtkommen. Begin met de bodem van beide glazen of kommen te beleggen met de granola.
 2. Daarna 250 ml magere vanille kwark per glas/kom.
 3. Doe het water of amandelmelk samen met het fruit in de blender en meng tot een glad mengsel. Leg dit op de magere kwark.
 4. Snijd de halve banaan in plakjes en maak er een feestje van!

smoothie met granola

Zo kun je er elke ochtend eentje uit de koelkast halen en de dag rustig en voedzaam beginnen!

Liefs,
Charlie

P.S.: Heb je rechts onderin de icoontjes gezien? Vanaf nu kun jij jouw favoriete recept meteen delen met je vrienden! Wie ga jij lekker maken met dit ontbijt?

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches