Deze eiwitrijke smoothie met granola ontstond toen ik in de Allerhande een leuk recept zag voor een smoothie met kwark. Aangezien ik nog een half bakje magere vanillekwark in de koelkast had staan van mijn grote vriend Epke Zonderland besloot ik er een creatieve ochtend van te maken. En met succes!

All day breakfast

In mijn praktijk als voedingsdeskundige hoor ik vaak dat het “gevarieerd eten” nog wel eens een dingetje is. Gebrek aan inspiratie, gebrek aan tijd, maar vooral ook wel gewoon een beetje lui. Wij Hollanders worden steeds gezonder en creatiever en daarmee bedoel ik voornamelijk de jongere generatie. Maar bij de vorige generatie zit de boterham met kaas of worst er nog flink ingebakken.

Voorbereiden is het halve werk

Daarom geef ik altijd als advies om voor meerdere dagen iets te maken. Zo bereid ik vaak voor drie dagen mijn “overnight oats” voor, “spelt pannenkoeken”, die ik alleen nog maar hoef te vullen met magere kwark en vers fruit of deze eiwitrijke smoothie met granola.

Het is een routine waar je even aan moet wennen, maar met 10 tot 15 minuten voorbereiden heb je in de ochtend rust. Rustig opstarten is wel zo fijn en dan ook nog voldoende energie krijgen door een krachtig ontbijt boordevol goede voedingsstoffen!

Start je dag krachtig met een goed ontbijt

Smoothie met granola

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 6 el granola a la Charlie
 • 1 hand bramen (ik gebruik altijd diepvries)
 • 1 hand blauwe bessen
 • 500 ml magere vanillekwark
 • 1 hand kersen
 • 1 scheutje water of amandelmelk
 • 1/2 banaan
 1. Pak twee glazen of ontbijtkommen. Begin met de bodem van beide glazen of kommen te beleggen met de granola.
 2. Daarna 250 ml magere vanille kwark per glas/kom.
 3. Doe het water of amandelmelk samen met het fruit in de blender en meng tot een glad mengsel. Leg dit op de magere kwark.
 4. Snijd de halve banaan in plakjes en maak er een feestje van!

smoothie met granola

Zo kun je er elke ochtend eentje uit de koelkast halen en de dag rustig en voedzaam beginnen!

Liefs,
Charlie

P.S.: Heb je rechts onderin de icoontjes gezien? Vanaf nu kun jij jouw favoriete recept meteen delen met je vrienden! Wie ga jij lekker maken met dit ontbijt?