Zeg maar DOEI tegen de herfstdip met deze 5 tips! - Charlie's Kitchen

Zeg maar DOEI tegen de herfstdip met deze 5 tips!

Zeg maar doei tegen die herfstdip!, 5 tips

Vandaag gaan we het hebben over de koude, regenachtige, donkere en grijze herfst. Want het waait vandaag zo hard dat ik bijna uit mijn onderbroekie waai op de bank. De wind staat echt VOL op mijn raam en ik hoor de hele dag al zzzzzzzzz. Naja je kent dat geluid wel. Zeg maar doei tegen de herfstdip met deze 5 tips die ik je vandaag meegeef!

BBrrrrr

Ik ben even benieuwd of voor jou de herfstdip bekend in de oren klinkt? Ik vind het super tof om met jullie in gesprek te gaan, dus vergeet mij niet te taggen als je dit artikel leest en online wil delen! Samen even connecten vind ik zoooo belangrijk. Zo leer ik jullie – bezoekers en volgers – immers ook een beetje kennen!

Afgelopen dinsdag gaf ik zoals elke dinsdag weer een mega waardevolle live-sessie in het kader van mijn 12 weken energiek en #echtinbalans progamma. Tijdens die live sessie gaan we altijd even wat dieper in op de video’s en opdrachten van die week, maar ik ben daar vooral om iedereen te coachen, dus de vragen worden lekker op mij afgevuurd.

En wat mij opviel is dat de energie heel anders is dan een aantal weken geleden en het werd ook benoemd tijdens deze live-sessie…

bleh ik heb last van de herfst...

Zeg maar doei tegen de herfstdip!, 5 tips

Misschien herken je dit:

 • Een neerslachtig gevoel
 • Je voelt je moe
 • Futloos
 • Je hebt moeite om je bed uit te komen
 • Geen zin om naar buiten te gaan of eigenlijk overal een soort van weerstand bij voelen.
 • Een soort luiheid of misschien ‘ik blijf liever lekker onder mijn dekentje op de bank’
 • Een stijf of pijnlijk lichaam.

En logisch! Want ons lichaam mag even wennen aan de nieuwe omstandigheden. Van warm naar koud (eerlijk 3 weken geleden was het op dinsdag 30 graden echt bizar deze snelle wisseling), maar ons lichaam mag ook even wennen aan het feit dat we van licht naar donker gaan.

En door deze veranderingen gaat je lichaam ook om andere dingen vragen. Je lichaam heeft andere behoeftes. Aan lekkere warme dekentjes, stamppotten en soepen. 

Maar wat heeft je lichaam nu eigenlijk ECHT nodig tijdens de herfst en wat mag jij voor mindshift maken?

 1. NR 1 is vitamine D in combinatie met K2 voor een goede opname. Goed voor ons immuunsysteem, sterke botten en spieren en een gezond hart en bloedvaten. Heb je een tekort – wat zeker gaat gebeuren want wij maken vitamine D aan als we voldoende zonlicht hebben – dan ga jij je leeg voelen en futloos en moe. Je kan last hebben van een zwaar gevoel in je lichaam en  je hebt een laag immuunsysteem. Maar ook voor de mind is dit niet goed. Dus er hangt een donkere wolk boven je hoofd. Een TIP ik gebruik Vitaily, super handig want het zit in een zakje en je krijg het elke maand opgestuurd. Zoals jullie weten, ik hou van simpel en praktisch. En het scheelt behoorlijk wat centjes, want als je alle potjes los moet kopen is dat veel duurder. Klik HIER als je het artikel over Vitaily wil lezen. Even voor de duidelijkheid: ik deel dit vanuit mijn expertise als voedingsdeskundige en orthomoleculair suppletie deskundige. Je moet niks, ik geef je alleen alle handvatten om jezelf zo goed mogelijk te laten voelen. Een gezond leven en een gezond lichaam. Maar ik kan niet in jouw portemonnee kijken, dus doe vooral wat haalbaar is voor jou en wat voor jou goed voelt!
 2. Daarbij ben ik enorme fan van de Green Juice. De mensen de mij online volgen weten dat ik dit al denk zo’n 2 jaar gebruik als energieshot en de mensen die mijn 12 weken energiek en echt in balans programma doen zweren erbij! Neem dagelijks 1 theelepel en jij geeft je lichaam echt wat het nodig heeft in deze herfstige periode, maar eigenlijk ook het hele jaar door. Klik HIER als je het artikel wil lezen over de Green Juice.
 3. Allright, dan gaan we nu door naar jouw lichaam, want we gaan ons voorbereiden op de winter. Yessss. En dat betekent nog lagere temperaturen, dus ik ga jou uitdagen je dagelijks in de ochtend KOUD af te douchen. Jaaa ik weet het, het is al koud, maar nu ga jij jezelf trainen en vooral je weerstand, immuunsysteem en doorzettingsvermogen een boost geven. De voordelen van koud afdouchen zijn oneindig maar ik vind het grootste voordeel: ik ben geen koukleum meer!
 4. Voeg dagelijks kaneel toe aan je gerechten. Kaneel werkt niet alleen als antioxidant, kaneel werkt namelijk ontstekkingsremmend. En daar zijn wij extra gevoelig voor  tijdens de koudere dagen. Het helpt onze bloedsuikerspiegel stabiel te houden; Luister goed: dus minder snaaimomenten. Mits je natuurlijk wel een gezond basis patroon hebt!
 5. Je kan er voor kiezen om te lopen mokken over het weer en hoe je je voelt. Maar stel jezelf eens de vraag: wat kan ik vandaag doen om me zo goed mogelijk te voelen?” De herfst brengt ook zoveel meer. Wat dacht je van rust, warmte in huis door middel van kaarsjes, lekkere verse kruidenthee, warme chocolademelk, dekentjes en hangen voor de buis. Maak het thuis gezellig en warm. Geef jezelf de comfort die je nodig hebt. En dat hoeft niet altijd eten te zijn!

Dus zeg maar doei tegen de herfstdip met deze tips!

Natuurlijk zijn er nog zoveel andere dingen die je kunt doen, maar ik geloof in kleine stapjes. Kleine stapjes brengen namelijk grote dingen. Start bij de basis en dat is je voeding, je manier van omgaan met voeding.

Ik heb dan toch nog een laatste tip voor je, en ja hoor: dat is schaamteloos mijn eigen boek promoten. Want geloof mij, dit is echt een cadeautje! Ik maak het je zo makkelijk om te ontdekken hoe je meer energie en balans kunt ervaren in je leven. Ik deel ook nog eens 70 super makkelijke, maar vooral lekkere recepten die ook bijdragen aan een gezonder en energieker lichaam.

Ik zeg: win - win! 😉

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders