Stop met opgeven maar geloof in jezelf! AUB doe het nu! - Charlie's Kitchen

Stop met opgeven maar geloof in jezelf! AUB doe het nu!

Stop met opgeven maar geloof in jezelf! AUB doe het nu!

Tijd voor een nieuw artikel en wat heb ik ook hier weer zin in! Ik luisterde naar één van mijn favoriete podcasts van The Law of Attraction en mijn coach Kim. Hoe zij naar het leven kijkt, haar manier van denken en vooral wat ze allemaal bereikt vind ik enorm inspirerend! Ik hoorde meerdere keren iets terugkomen bij haar en toen dacht ik: dit moet ik ook delen, want ik herken dit zo van mijn cliënten die mijn 12-weekse #ECHTINBALANS programma volgen. Het komt neer op: stop met opgeven, maar geloof in jezelf. 

stop met opgeven

Alright, daar komt ie: AUB GA HET DOEN!!!

Stop met opgeven als iets moeilijk wordt, frustrerend, eng of spannend is. AUB, stop met opgeven, je hoofd laten hangen en geloven in falen. Als jij iets verlangt, als jij iets heel graag wilt, dat kun je dat bereiken. Maar dan heb je daarvoor wel iets te DOEN. Kom in actie, welke stapjes heb je te zetten?

We maken het onszelf zo moeilijk door altijd te doen wat we altijd hebben gedaan. En dat is: het niet echt DOEN en blijven doen! Zoveel mensen haken af wanneer het maar een beetje moeilijk is. Wanneer ze een beetje weerstand voelen. De ene na de andere smoes komt voorbij.

wat wil je echt?

Welk doel je ook hebt, welk verlangen je ook hebt. Misschien is het afvallen en je droomlichaam behalen, misschien is het meer energie en balans ervaren of misschien wil je een marathon lopen of een miljoen omzet maken.

Ik spreek jou nu aan. Jij, die dit leest. Waar ben jij zo gefrustreerd over, wat is je nooit gelukt, wat wil je ECHT en hoe wil jij je voelen? Neem dat in je hoofd.

Want wat je aandacht geeft, dat groeit!

Juist wanneer het moeilijk wordt, wanneer je kritiek krijgt, wanneer je een financiële tegenvaller hebt, JUIST dan is het jouw moment om door te pakken, om echt te gaan doen. Ik gun jou echt succes op elk gebied. Ik kan je honderd handvatten geven, maar als jij het niet doet, blijft doen en opnieuw herhaalt, dan ga je er niet komen.

Stop met opgeven, maar geloof in jezelf! AUB doe het nu!

Waarom niet?

Een voorbeeld: ik had vorige week een gesprek met iemand via Instagram berichten. Zij zei: “Ik wil zoooooooo zo zo zo graag een keer met jouw Energiek en Echt in balans programma meedoen. Ik weet dat dat mij zoveel gaat helpen. Ik ren mijzelf altijd voorbij, ik ben zo vaak moe en futloos, ik ben negatief en vind mezelf nooit goed genoeg. Dit zit mij zo in de weg. Ik wil zo graag blij zijn zoals jij. Ik wil mezelf kunnen accepteren en naar mijzelf kunnen kijken met de gedachte: ‘JA, jij mag er zijn’.”

Ik zei: ‘Waarom doe je niet mee?’ 
“Ik ben bang om te falen, straks lukt het weer niet. Ik heb het financieel niet zo breed momenteel, het is veel geld en het komt nu even niet uit. Er is heel veel onrust en drukte op dit moment.”
Dus ik zei heel oprecht tegen haar: ‘En wat als je nu een keer iets anders doet dan normaal? Wat nou als je wel de stoute schoenen aantrekt en vanuit diep vertrouwen vol voor dit programma gaat, en na twaalf weken er veel blijer en energieker uitkomt? Hoe gaat dat je leven veranderen? Wat gun je jezelf?’

“Wauw, ik zou zoveel dingen anders doen!” zei ze.
‘Oké… en denk er nu eens aan hoe het zou zijn als je niet meedoet. Wat gaat dat je brengen? Blijheid? Energie? Balans? Zelfvertrouwen?’
“Nee,” zei ze, “Nee… ik blijf mij dan zo voelen.”
‘Wie of wat kan jou helpen deze stap te zetten?’

Ons gesprek stopte een paar minuten later. En dit is wat er gebeurt bij iedereen! Je zegt A: ik wil dit maar je doet B: je doet het niet. Herkenbaar? Trigger ik jou nu? Dat is de bedoeling! Word je onzeker en ben je bang te falen of heb je drieduizend overtuigingen waarom juist JIJ het niet kunt?

laat je niet tegenhouden door weerstand

Voel jij dat het je gaat helpen en wil je op dat punt zijn? Ook al ken je die plek niet en is het doodeng: als dat vlammetje van passie of enthousiasme in jou oplaait, laat je dan niet tegenhouden!

 • Ja, maar mijn man vindt het niet zo’n goed idee.
 • Ja, maar ik ben ongesteld.
 • Ja, ik heb al zoveel gedaan, misschien lukt dit ook wel niet…
 • De timing is niet goed.
 • Ik ga eerst het andere afmaken.
 • Het is te ver rijden.

En ga zo maar door…

stop met jezelf saboteren

Waar een wil is, is een weg. Dat is een mindshift, dat is een overtuiging, dat is een feit!

Als je iets heel graag wilt, als je ergens echt diep naar verlangt, dan heb je daar iets voor te doen. Dus stop met jezelf saboteren en lui zijn. Stop met opgeven, maar geloof in jezelf! HUP, schop onder je bips, want jouw groei zit buiten die cirkel waar je nu lekker veilig zit te marineren in comfortsaus. Jouw kracht ligt buiten je comfortzone. 

Ik durf echt te zeggen dat ik al mijn dromen, doelen en verlangens heb bereikt. De dromen, doelen en verlangens die ik nog heb, ga ik ook bereiken. En dat is niet kapsones hebben, nee: ik heb een winnaars mentaliteit. Een winnaar is een kampioen in verliezen. Begrijp je dit? Ik ben een kei in verliezen. Heel vaak vallen en overal mijn lessen uit halen. Want: in beweging vind je alle antwoorden. Maar ik DOE HET. Ik ben in beweging. IK DOE het, ook als ik weerstand voel. Weerstand als: kan ik dit wel, ik heb geen geld, mijn vrienden zeggen dat het geen goed idee is en ga zo maar door.

kleine stapjes

Ik heb het toch gedaan. Als je iets echt wilt, dan kan het in kleine stapjes. Mijn allereerste coachtraject bij Michael Pilarczyk kostte eigenlijk veel te veel geld voor mij. Maar ik wist: DIT IS HET, dit moet ik doen, ja ja ja! Ik leende het geld van een vriendin. Ja, dan moet je lef hebben. Een winnaar heeft lef en moed. Om hulp te vragen en te zoeken. En ik vond die hulp bij een vriendin, maar natuurlijk zijn er ook duizenden andere mogelijkheden. 

Weet je dat ik ooit elke zondag in een kroeg werkte voor zwart geld? Ik wilde het geld bij elkaar krijgen voor een healingsessie. Ik voelde dat ik dat nodig had of in ieder geval wilde ervaren. Ik wist dat ik dat niet in een keer kon betalen dus ben ik daar voor gaan sparen. Ga door je weerstand heen. Ga het doen mensen. Stop met jezelf saboteren.

Alles start bij jou, alleen jij kunt dingen doorbreken. 

Dus ik vraag het nog een keer.
Wat wil jij echt? Waar verlang jij naar?
Hoe voel je je dan als je daar bent? Wat zou je doen wat je nu niet doet?
Wat voor impact gaat het hebben op jouw leven?
En hoe houd je dat vol? 

 1. DOEN. Krijg voor jezelf helder waar je naartoe wil en waarom je daar naartoe wilt. Waarvoor doe je het? Wat gaat het je opbrengen? Dat gaat je motivatie zijn!
 2. Blijf herhalen en daarmee bedoel ik: ga uit je comfortsaus waar je lekker in ligt te marineren en ga DOEN. Heb discipline. Word comfortabel met het oncomfortabel zijn.
 3. Een hele belangrijke: HOU VOL – GA DOOR – STOP NIET! Wees trouw aan jezelf. Zorg voor een prikkel in je leven. Een prikkel die jou laat herinneren hoe je je wilt voelen en wie je wilt zijn. Ga de tijdmachine in en voel je eindresultaat. En misschien doe je dat door middel van een moodboard, of je man die een schop onder de bips geeft en je eraan herinnert, of een coach of programma. En dat is zo waardevol aan mijn 12-weekse programma; er is elke dag contact. Dat is, naast een boost energie, ook een stok achter de deur. Want ik ben bereid jou die schop onder de bips te geven! 
Stop met opgeven, maar geloof in jezelf. AUB doe het nu!

#echtinbalans programma

Dus, wat ga jij doen? Of het nu klein of groot is. Welk besluit neem jij nu na het lezen van deze blog? Wat ga je doen? Laat het mij weten! Tag mij, stuur mij een DM! Maar aub, ga het DOENNNNNN!!!

Ik wil je er even aan herinneren dat jij mijn waanzinnig mooie boek, mijn Energie en Balans bijbel, cadeau krijgt als je je aanmeldt voor mijn #ECHTINBALANS programma. Daarnaast krijg je ook nog eens – houd je vast – 300 euro korting! Ja, ik weet het, dit is echt een top deal, daar ga ik gewoon heel eerlijk in zijn. Ik doe dit omdat ik echt impact wil maken in deze periode. Want als je nu rust in je hoofd krijgt, rust in je lijf, een gezond lichaam, meer energie en balans in je leven, dan kun je na corona alles aan.

Juist NU is het de tijd om aan jezelf te werken. Ik doe nu zelf ook weer een online programma en ik heb een coach. Huppa, door de weerstand heen en mijzelf het beste gunnen. Geluk!! Succes!! Blijheid, liefde, energie en ga zo maar door. 

 • 12 weken lang ben ik je coach
 • 12 weken lang heb jij toegang tot een besloten community met gelijkgestemden
 • 12 weken lang een community coach, naast mij nog! Dus eigenlijk krijg je twee coaches. 
 • Elke week een live online sessie waar alle vragen worden beantwoord
 • Meer dan zestig video’s en opdrachten om een nieuwe leefstijl op te bouwen

Kijk even op echtinbalans.nl, daar vind je de inhoud van het programma en recensies van oud-deelnemers. Via het Instagram account echtinbalans.nl kun je die recensies en leuke posts van de live-sessies lezen. Zoveel energie, echt heel tof!

Wil je dit artikel ook nog een keer van mij horen? Dat kan! Klik hier om te luisteren. Iedere vrijdag deel ik weer een waardevolle podcast, dus zet ‘m in je agenda!!

Wil je nog meer weten, dan kun je misschien eens een van deze boeken lezen.

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders