Kim Rietvink, mijn girlboss vriendin en trotse onderneemster, deelt vandaag haar reis met jullie. Van sporten naar de horeca, sales en uiteindelijk een eigen business. Laat je inspireren door Kim!

Altijd ondernemend

Al van jongs af aan is Kim een ondernemend type, was ze altijd bezig en sportte veel: turnen, tennis, volleybal. Ze is met haar volleybalteam zelfs een keer tweede van Nederland geworden.

Vanaf haar 16e werkte ze in de horeca en had al jaren in haar hoofd dat ze psychologie wilde gaan studeren. Mensen helpen en begrijpen, dat was de gedachte hierachter. Toen ze echter 1 proefcollege volgde op de UVA was ze uit het veld geslagen. Dit was niet wat ze écht wilde, of toch wel? Toevallig kwam er informatie van de Hogere Hotelschool voorbij en vanaf dat moment was ze verkocht. Ze wilde het mensen naar de zin maken, advies geven en ze vooral laten genieten.

Nadat Kim de Hogere Hotelschool in Maastricht had afgerond, heeft ze jarenlang in de evenementenwereld gewerkt. Toffe, mooie feesten organiseren en ervoor zorgen dat mensen de dag of avond van hun leven konden beleven, daar genoot ze echt van.

“Ik genoot van de blije gezichten, tevreden mensen en vond het tof dat ik op deze manier kon bijdragen aan meer plezier en geluk in de wereld.”

Vraag en het wordt gegeven

Uiteindelijk maakte Kim dan de switch naar de sales wereld. Fijn dichtbij huis, meer kunnen verdienen en meer uitdaging hebben! Want Kim dacht; als ik rijk ben, dan ben ik gelukkig. Misschien ken je de uitspraak ‘vraag en het wordt gegeven’ wel, want wat Kim vroeg, dat kreeg ze ook: dichterbij huis, meer geld en meer uitdaging. De omgeving waar zij zat, paste echter totaal niet bij haar. 

“Ik raakte mezelf volledig kwijt. Ik werd steeds dikker en elke dag ging ik gestresst naar mijn werk.” 

Gelukkig besefte Kim al snel dat het zo niet langer kon en besloot ze te gaan investeren in haar persoonlijke ontwikkeling. Doordat ze zichzelf liet coachen ging het al snel goed met haar fysieke gezondheid. In twee jaar tijd viel ze in totaal 20 kilo af en deed ze er alles aan om op de juiste manier te denken, ademen, trainen en eten. Hoe inspirerend is dat? 20 kilo!

Kim Rietvink bij Charlie's Kitchen

Burn-out

Kim negeerde alles stress en signalen van haar lichaam en belandde in december 2016 thuis met een dikke vette burn-out. Een jaar lang worstelde ze met woede- en paniekaanvallen, volgde ze verschillende programma’s en opleidingen om er uiteindelijk supersterk uit te komen.  Dat was ook het moment dat ze besloot, dit nooit meer

“Ik ga mijn hart volgen en start mijn eigen bedrijf!”  

Ze volgde coachopleidingen en -trajecten. Van loopbaancoaching, lifecoaching, transformatiecoaching, voeding, ademhaling tot aan spirituele retreats, filosofische-, business- en ondernemerstrajecten. Alles weten en beheersen, alles zelf proberen zodat je ook uit ervaring spreekt.

Kim experimenteert eerst met wat werkt. Ze gebruik dus niet alleen maar kennis uit boeken, maar doorleefde ervaringen die zij inzet om spirituele vrouwen te helpen om ook te knallen met hun business en te kunnen genieten van hun leven. 

Kim Rietvink, onderneemster, coach, spirituele

Tijd voor wat vragen!

Waar ken je Charlie van? 

Ik ken Charlotte via mijn man Marc en had haar een paar keer ontmoet. Toen ze de workshop ‘Dromen najagen’ organiseerde dacht ik: hier wil ik heen!

Enerzijds omdat ik heel graag mijn eigen dromen na wilde jagen en benieuwd was naar de workshop. Anderzijds omdat Charlotte echt een voorbeeld voor me was. Ze deed het gewoon, ondernemen, zichtbaar zijn, er vol voor gaan. Dat wilde ik ook! Als ik iets heb geleerd, is het dat je je moet omringen met mensen die je inspireren. So I did. 

Wat is je missie?

Ik coach spirituele vrouwen die willen knallen met hun business. Het is mijn missie om de heldin in vrouwen te laten ontwaken en ze vervolgens te begeleiden in hun eigen levensavontuur naar het leven en de business waar ze van dromen. Ik geloof erin dat als dit lukt, burn-out een onbekend begrip wordt in Nederland en dat is echt waar ik naar streef. 

Wat zijn de drie mooiste lessen die jij hebt gehad met betrekking tot ondernemen?

Mooie vraag. Als ik iets heb geleerd dan is het wel:

  1. GEEF NOOIT OP! Je kunt simpelweg niet falen als je nooit opgeeft. Misschien lukt het een eerste keer niet op de manier waarop je dacht dat het zou werken, maar als je doorgaat en andere manieren zoekt, bereik je hoe dan ook je doel. 
  2. Omring je met mensen die je motiveren, die geloven in jouw dromen en die je verder willen helpen. Wetenschappelijk gezien is dat ook handig omdat je brein gedrag spiegelt van anderen (en jij dus dat gedrag overneemt); anderzijds helpt het je voor je eigen motivatie, je eigen drive en je eigen groei. Samen ga je gewoon veel sneller én het is leuker. 
  3. Investeer in jezelf om te leren ondernemen. Ik zie superveel vrouwen die een business willen runnen, die inhoudelijke opleiding na inhoudelijke opleiding volgen, maar vervolgens niets van de grond krijgen omdat ze óf niet durven, of omdat ze niet de ondernemers-skills hebben. Dan weet je zoveel over de inhoud, maar nog niet hoe je een business kunt runnen. Kortom: als je echt wilt knallen met je business, ga aan de slag met een businesscoach. 

Oké, mag ik nog een 4e…?

  1. Zorg voor een stevige fundering: qua voeding, training en rust. Het leven is vaak al topsport en als ondernemer moet je écht stevig in je schoenen staan omdat je je hoofd boven het maaiveld uitsteekt. Als je echt gelukkig en vrij wilt leven van je business, komt daar veel meer bij kijken dan alleen maar financiële vrijheid. Je moet jezelf de juiste brandstof geven, je energie hooghouden, je hoofd rustig en elke dag het beste van jezelf kunnen geven. 
Waar ben je meest trots op?

Ik ben er het meest trots op dat ik de sprong gewaagd heb om voor mezelf te beginnen en dat ik binnen een jaar al mijn eigen loon verdien. Daarbij vind ik het supertof dat ik elke dag kan doen wat ik het liefste doe, dat ik kan werken waar ik wil en met wie ik dat wil.

Welk product wil je het liefste voorstellen aan mijn volgers omdat ze deze echt niet mogen missen?

Veel vrouwen vinden het gênant om hulp te vragen om in actie te komen. “Is dat niet raar, dat ik het zelf even niet kan?”. Nee, dat is het niet. Het is juist superknap om hulp te vragen, dat iemand je in de startblokken zet en je aanmoedigt om te gaan knallen. Iemand die buiten je eigen leven staat, die je een gezonde spiegel voorhoudt, je motiveert en als stok achter de deur fungeert; dat werkt zo krachtig. Daarom heb ik de Cut the Crap BOOST gecreëerd: een maand lang iedere week een coachcall zodat je écht stappen gaat zetten en resultaat gaat behalen.

Als geld en de mening van anderen er niet toe doen, wat zou je dan echt nog willen doen in het leven?

Als geld en de mening van anderen er niet toe doen, dan organiseer ik, naast mijn 1-op-1-coaching, verschillende retreats en events in Nederland en op Curaçao. Ik wil een combinatie bieden van business en spiritualiteit, keihard knallen met gebruik van je gevoel en eens per jaar ook een lekkere reset week waarin je volle bak kunt genieten van jezelf, het leven en fijne, gelijkgestemde mensen om je heen. 

Meer weten over Kim, klik hier!