Vandaag weer een top recept uit het boek van Jord Althuizen, No Worries BBQ. Vandaag delen we ons favoriete recept. Makkelijk te maken en gruwelijk lekker; wraps van Libanees brood met kippendijen en een frisse dip!
Hi! Ik ben Kim
En ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie. Deze keer met de allerbeste van Jord Althuizen tot nu toe… No Worries BBQ!
Boek: No Worries BBQ
Auteur: Jord Althuizen
ISBN: 9789021568898
Wie is Jord Althuizen ook al weer?
Onze ongekroonde barbecue-koning! Niet alleen is hij oud-wereldkampioen BBQ, maar ondertussen is hij als barbecue specialist op RTL4, 24Kitchen en de kanalen van Albert Heijn te zien. Daarnaast kun je bij hem de lekkerste dingen proeven op festivals zoals Lowlands en in zijn restaurant Black Smoke, waarvan hij na Antwerpen ook een vestiging in Rotterdam heeft geopend. Ja, Jord is een bezig BBQ bijtje!
Wat heeft hij nu weer uitgebracht?
Zonder overdrijven is dit zijn beste boek tot nu toe. Waar je in vorige boeken eerst begon te kwijlen en het je daarna begon te duizelen – want soms was het wel erg ingewikkeld – houdt Jord het deze keer iets simpeler. De recepten zijn te doen, nog steeds mouth-watering en zijn iets sneller klaar dan het gemiddelde Smokey Goodness recept.
Waar neemt hij ons nu weer mee naar toe?
Jord nam ons in eerdere Smokey Goodness boeken al mee naar Amerika, Afrika en de winter. Deze keer is Australië aan de beurt en daar haalt Jord bijzonder veel inspiratie vandaan. Van kangeroo lollypops tot krokodil citrus steaks. It’s all there. Maar maak je geen zorgen: hij maakt ook voldoende recepten met makkelijk verkrijgbare stukken vlees. Wat dacht je van gemberbier kip (yum!), chili garnalen of gerookt en gebakken spek?
Wat is er deze keer echt anders?
Zelfs bij carnivoor Jord is het niet alleen vlees wat de klok slaat. Er hebben nog nooit zoveel groentegerechten in zijn kookboeken gestaan. Er is zelfs een heel hoofdstuk aan maaltijdsalades gewijd, naast de groente van de barbecue en de heerlijke sidedishes (die mango coleslaw moet je proberen!).
Dus een musthave voor de zomer?
Zeker weten. Jord komt weer met een lading tips, tricks en bizar heerlijke recepten op de proppen, geschikt voor de beginnende fikkiestoker tot de gevorderde culinaire op kolenkoker. Sommige recepten zijn ook makkelijk zonder barbecue te bereiden, maar met barbecue zijn ze natuurlijk een stuk lekkerder. Van de fotografie van Remko Kraaijeveld loopt het water je sowieso in de mond!
Gegrilde Kippendij Ranch Wraps
Wat heb je nodig?
(4 personen)
- 8 plakken ontbijtspek
- 400 gr kippendijen
- 4 el cajunkruiden
- 2 el olie
- 4 Libanees paltered of grote wraps
- 75 gr Parmezaanse kaas
- 100 gr mozzarella
- Verhit de barbecue tot 180 graden en grill het spek krokant. Zet dit apart. Kruid de kippendij met de kruiden en olie en verhit op de barbecue tot ze gaar zijn. Dat is een kerntemperatuur van 75 graden.
- Ik verving de wraps uit het recept door Libanees platbrood omdat ik dit zelf lekkerder vind. Dat kun je krijgen bij de Turkse supermarkt, maar tegenwoordig ook regelmatig in de gewone supermarkt.
- Verdeel de kip, het spek, de Parmezaanse kaas en de mozzarella over de platbroden en rol ze strak op.
- Rooster ze 3 minuten op de barbecue met het deksel erop.
Ranchsaus
- 50 gr mayonaise
- 25 ml karnemelk
- 50 gr zure room
- 1/2 tl gedroogde dille
- 1/2 tl gedroogde peterselie
- Snufje uienpoeder
- 1/2 tl gedroogde bieslook
- Snufje knoflookpoeder
- Zout en peper naar smaak
- Sap van 1/4 citroen
- Roer alle ingrediënten goed door elkaar met een vork. Laat een uurtje staan en serveer met de wraps. Voilà… overheerlijke gegrilde kippendij van de BBQ!
AANRADER!
Tip: Ook lekker met yoghurt-knoflooksaus uit de supermarkt!