Voorkom een burn-out met dagelijkse energiegevers! - Charlie's Kitchen

Voorkom een burn-out met dagelijkse energiegevers!

Voorkom een burn-out met dagelijkse energiegevers!

Wist je dat meer dan 70% van de mensen die thuiszitten met een burn-out geen medische oorzaak hebben? Er zijn verschillende redenen waarom mensen het niet meer kunnen opbrengen om op het werk te verschijnen. Wat dacht je van financiële problemen, een ziek familielid of karakter botsingen met collega’s? 

Een energiek bedrijf en werkgeluk? Kan dat?

Als iemand ziekteverlof aanvraagt, heeft deze persoon hier een grondige reden voor. Ik las een mooi artikel van Coen Splinter van Aandacht Arbo over energie. Het kan natuurlijk niet anders dan dat ik dit wil delen met mijn visie hierop!

Voorkom een burn-out met dagelijkse energiegevers!

Want wat in de praktijk vaak gebeurt is, dat de ware oorzaak waarom de die persoon thuis zit niet gezien wordt. Er wordt vaak contact gezocht met de intentie dat je zo snel mogelijk weer start. In mijn ogen is dit ook de reden dat men langdurig thuis zit of meerdere malen thuis zit. De oorzaak niet aanpakken is weglopen voor de echte pijn. Dit zal altijd terugkomen en zowel bedrijf als werknemer zullen in dezelfde visuele cirkel blijven.

Wanneer de werknemer gevraagd wordt wat de reden van het thuis zitten is, komen er vaak antwoorden als: ik sta stijf van de stress, ik voel mij niet goed, ik kan niet meer!

Een positieve insteek is het gesprek aangaan en vragen aan de werknemer: wat kunnen wij voor je doen? Kunnen wij je misschien helpen en ondersteunen en in welke vorm?

Zie je wat er gebeurt? Je zet je positief in als werkgever, je gaat op zoek naar een oplossing en op lange termijn is dit voor beide partijen kostenbesparend. Of het nu geld of energie is ;).

Vaak zit er achter de stress en het niet goed voelen een echt probleem. Wat dacht je van mantelzorg of financiële problemen? Soms kan een hand uitsteken, hulp aanbieden en begrip tonen al zoveel brengen. 

Zonde

Ik coach inmiddels 2 jaar mensen (zie hier mijn burn-out-programma) die overspannen zijn of in een burn-out zitten. Helaas zie en hoor ik heel vaak dat er weinig steun is vanuit het bedrijf. Het herstellen gaat moeizaam omdat er geen energiebrengers zijn. De motivatie om te herstellen is er niet, want waarom zou je terug willen gaan als er geen begrip of oor is voor verandering? Een goede communicatie tussen de werknemer en werkgever is zo belangrijk. Tijdens mijn #echtinbalans programma schrijven we onder andere een brief naar onszelf. Klinkt raar, maar zó effectief. Bekijk de situatie maar eens vanaf beide kanten. Dat geeft vele inzichten en verheldering. Communicatie is zo belangrijk!

Heeft de werkgever wel echt aan de werknemer gevraagd wat het echte probleem is?

Heeft de werknemer duidelijk uitgelegd wat het probleem is?

Hart voor de zaak

Medewerkers die altijd hard werken, hart voor de zaak hebben, perfectionistisch zijn en geen nee kunnen zeggen, lopen al snel tegen een burn-out aan. Je komt terecht in een diep gat. Je tank is leeg. Er is geen benzine meer. Energieloos en verloren. Daarom is het zo belangrijk om als werkgever en als werknemer je er bewust van te zijn dat je dit kan voorkomen door bewust te leven.

Wie en wat geven je energie?

Wie en wat nemen je energie weg?

Dit zijn essentiële vragen. Want we krijgen geen burn-out door hard te werken, lieve mensen. Onze tank raakt leeg omdat we niet meer tanken. We hebben geen energiegevers. Ik heb deze les 3 jaar terug keihard gehad. Ik heb een jaar thuisgezeten met een burn-out (lees hier) .

Nu weet ik wat mijn lichaam mij vertelt. Ik leef bewust. Ik zorg dat ik dagelijks energie bijtank. Ik ben er van overtuigd dat er heel veel burn-outs voorkomen kunnen worden door aan jezelf te werken. Stoppen met naar anderen wijzen en eens echt kritisch naar jezelf kijken. Want daar gaat het fout. Ik heb het hier niet alleen over de energiegevers, maar ook over jouw grenzen, jouw communicatie en manier van leven.

Communicatie = gedrag en houding = emotie 

Meer over mijn burn-out en wat ik voor je kan doen vind je op www.echtinbalans.nl

Bron: ZaanBusiness

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders