Vijgen-dadel bars - Charlie's Kitchen

Vijgen-dadel bars

vijg-dadel bars

Soms ontstaat er gewoon een recept door wat in elkaar te flansen, zoals deze vijgen-dadel bars. Ik ging met een vriendin boodschappen doen bij de Lidl XL in Zaandam, ik was namelijk getipt door een collega dat de gedroogde vijgen en dadels daar heerlijk en goedkoop zijn.

Boodschappen

Ik vind het heerlijk om door zo’n grote supermarkt te struinen en een flinke voorraad in te slaan. Ik keek mijn ogen uit naar alles wat daar in de schappen lag. Daar word ik echt blij van! De vijgen en dadels lagen dan ook al snel in de boodschappenkar. Wist je trouwens dat vijgen veel vitamines en mineralen bevatten? Er wordt zelfs gezegd dat ze een geneeskrachtige werking hebben.

Eenmaal thuis kwam ik op het idee om energierepen te maken van vijgen en dadels en voilà: de vijgen-dadelbars waren geboren!

vijg-dadel bars

YES! Als een receptje ook nog eens goed lukt, goed smaakt én je kunt er goede foto’s van maken, is mijn dag geslaagd!

Vijgen-dadel bars

Wat heb je nodig:
(voor ongeveer 8 stuks)

 • 5 gedroogde vijgen (2 extra voor op de bovenkant)
 • 6 dadels
 • 100 gram amandelmeel
 • 100 gram havermout
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • 1 el cashewnoten
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Laat de dadels en vijgen even weken in lauw water.
 3. Doe de dadels, vijgen en de havermout, het amandelmeel en het bakpoeder in de keukenmachine. Mix totdat je een samenhangend, plakkerig ‘deeg’ hebt. Het is niet erg als de dadels helemaal fijngemalen zijn, dus heb je geen keukenmachine, snijd alles dan heel erg fijn.
 4. Is het nog te nat? Voeg dan wat extra havermout/meel toe. Is het te droog? Voeg bijvoorbeeld 1 fijngesneden aardbei of wat water toe.
 5. Beleg een ovenschaaltje of een bakblik met bakpapier en giet het mengsel erin. Als het goed is, heb je een samenhangend deeg wat je uit kunt spreiden.
 6. Snijd de vijgen in plakjes en leg op de bovenkant.
 7. Bak de bars in ongeveer 15 minuutjes en check regelmatig zodat er niks verbrandt.
 8. Snijd de cashewnoten in stukjes en garneer hiermee de repen.
Vijg-dadel bars

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS Heb je de smaak te pakken? Maak dan bijvoorbeeld ook deze energiereep.

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Broodje pittige kip-4
Broodjes

Broodje pittige kip met citroenmayonaise

simpele curry, curry, gamba's
Avondeten

Simpele curry met gamba’s en cashewnoten

zuurkool, zalm, zuurkoolschotel
Avondeten

Zuurkoolschotel met zalm

2 reacties op “Vijgen-dadel bars”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders