Deze plantaardige havermoutrepen zijn niet alleen super lekker als tussendoortje, maar vooral heel erg voedzaam. Door de juiste ingrediënten geeft het jou net die extra boost. Met wel een hele bijzondere topping die je kunt toevoegen als je dat wilt, namelijk goudsbloem. Lees snel mee, dan vertel ik je er meer over.

Ik ga voor goud

Goudsbloem geeft energie, werkt stimulerend, verzachtend en helend. Ze bevordert de doorstroming, waardoor alles wat in lichaam en geest vastgeroest zit, wordt losgemaakt en afgevoerd. Daarnaast werkt het reinigend op de lever en het bloed.

havermoutrepen

Havermoutrepen

Wat heb je nodig:
(voor 8 stuks)

 • 100 gram havermout
 • 25 gram gebroken lijnzaad
 • 25 gram geraspte kokos
 • 10 kleine dadels
 • 3 el gemengde notenpasta
 • 3 el kokosolie
 • 50 gram 85% chocolade

Optioneel: 1 scoop proteïne chocolade (bestel nu jouw Orangefit protein met korting: LKJJV9)

Garnering: gedroogde goudsbloem, kokosrasp, noten, pitten of zaden.

 1. Smelt de kokosolie in een pannetje.
 2. Doe alle ingrediënten, behalve de chocolade (en de goudsbloem), in de keukenmachine en zet aan tot alles goed gemengd is.
 3. Pak een ovenschaal (15 cm) en leg er een bakpapiertje in Daarna schep je het havermoutmengsel erin en druk je deze goed aan. Zet een half uurtje in de vriezer.
 4. Ondertussen smelt je de chocolade au bain marie.
 5. Haal het bakje uit de vriezer en giet de chocolade eroverheen, daarna doe je de toppings erop en zet je de havermoutrepen weer zo’n half uurtje in de vriezer.

Die Christa kan er wat van. Had je haar gezonde chocoladetaart al gezien?

Liefs,
Charlie

Alles start bij energie!

Nog een extra leuk weetje: deze week is namelijk mijn gratis energie-challenge weer begonnen en jij kunt meedoen. Je krijgt vijf video’s om jou te helpen bij het verhogen van jouw energieniveau.

Helemaal GRATIS, hoe tof is dat? 

Opgeven kan door te klikken op de button hieronder of via de volgende link: https://www.echtinbalans.nl/energie-challenge

Ik weet als geen ander hoe het is om je dagelijks moe, futloos en leeggezogen te voelen. Jarenlang struggelde ik met vermoeidheid en snapte niet waarom anderen wel altijd de energie hadden om van alles te doen. Totdat ik een coach in handen nam, een opleiding volgde tot voedingsdeskundige en als cadeau een burn-out kreeg. Al mijn kennis en ervaring zorgt er nu voor dat ik dagelijks bruis van de energie en ik gun jou dat ook!