We kennen allemaal wel die dikke krentenbollen van de bakker. Het lekkerst zijn ze met een extra laag roomboter en een plak kaas. Ik heb zelfs wel eens gehoord dat sommigen ze eten met pindakaas!

Vandaag het recept om zelf een gezonde maar vooral voedzame versie te maken van krentenbollen!

Homemade

Heb je ooit een tosti gemaakt met een krentenbol, jam en kaas? Ik heb diegene ook voor gek verklaard, maar echt hoor, ook dit was niet normaal lekker. Wat heb je ook rare eetgewoontes hè? Behalve het calorierijke beleg wat we erop doen, is de krentenbol zelf ook behoorlijk vet en calorierijk, maar daarom is ‘ie natuurlijk zo lekker.

Homemade krentenbollen

Hier moest toch een betere variant op te bedenken zijn? Deze komt aardig in de buurt volgens mij, vooral als ze net uit de oven komen en nog zo heerlijk smeuïg zijn en je huis er helemaal naar ruikt! Hebben jullie er al zin in…?

Rozijnenbollen

Wat heb je nodig:
(voor 6 goede bollen) 

  • 200 gr rozijnen
  • 250 gr magere vanillekwark (Campina)
  • 250 gr havermeel (gebruik echt meel voor de structuur)
  • 1 el kokosvet
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneel
  • 1 snufje zout
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng alle ingrediënten in een kom door elkaar.
  3. Beleg de bakplaat met bakpapier en maak hier 6 goede bollen op, twee lepels gebruiken is handig.
  4. Bak de rozijnenbollen 20 tot 25 minuten totdat ze goudbruin zijn!

Homemade krentenbollen

Ik ben zo benieuwd naar wat jullie er van gemaakt hebben! Of heb jij een gekke krentenbol gewoonte? Deel het vooral met ons op social media, vinden we leuk!

Liefs,
Charlie’s Kitchen