De combinatie klinkt misschien vreemd, maar we beloven je: de zuurkool en zalm zijn een match made in heaven. Deze verse loempia’s zijn een verrassende smaaksensatie waar je stiekem geen nee tegen kunt zeggen.

verse loempia’s, zuurkool, zalm, energie, energie-challenge

Verse loempia’s met zuurkool en zalm

Wat heb je nodig:
(voor 16 stuks)

 • 8 plakken filodeeg
 • 1 tl wasabi
 • 200 gram crème fraîche
 • 1 el mosterd
 • 200 gram zuurkool
 • 200 gram gerookte zalm
 1. Ontdooi het filodeeg. Kook de zuurkool zoals beschreven op de verpakking en laat afkoelen.
 2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 3. Meng de wasabi met de crème fraîche en mosterd. Roer de helft van het mengsel door de zuurkool.
 4. Halveer de plak filodeeg. Leg aan het begin van het deeg een beetje zalm erop, leg daarop een beetje zuurkool en bestrijk de rest van de plak filodeeg met een beetje wasabimengel. Rol dit op en herhaal tot alle loempia’s gerold zijn.
 5. Zet de loempia’s voor ongeveer 25 minuten in de oven. Serveer met een beetje crème fraîche en een salade.

Eet smakelijk!

PS Nog een lekker recept met zuurkool? Probeer deze wrap dan ook eens.

IK HEB NOG IETS LEUKS!

Nog een extra leuk weetje: deze week is namelijk mijn gratis energie-challenge weer begonnen en jij kunt meedoen! Vijf video’s om jou te helpen bij het verhogen van jouw energieniveau. Helemaal GRATIS, hoe tof is dat? 

Opgeven kan door te klikken op onderstaande button of via de volgende link: https://www.echtinbalans.nl/energie-challenge

Ik weet als geen ander hoe het is om je dagelijks moe, futloos en leeggezogen te voelen. Jarenlang struggelde ik met vermoeidheid en snapte niet waarom anderen wel altijd de energie hadden om van alles te doen. Totdat ik een coach in handen nam, een opleiding volgde tot voedingsdeskundige en als cadeau een burn-out kreeg. Al mijn kennis en ervaring zorgt er nu voor dat ik dagelijks bruis van de energie en ik gun jou dat ook!