De R zit weer in de maand dus het is tijd voor zuurkool. Nu zijn we gewend dat half Nederland aan de zuurkoolstamppot met worst zit, maar vandaag doen we het anders. Een wrap met zuurkool. Verrassend anders maar ontzettend lekker! 

Heel Holland…

ROLT! Yes, vandaag gaan we rollen. En hoe! Deze licht pittige wraps, gevuld met zuurkool en kip rookworst zijn een smaaksensatie in je mond. Nu is zuurkool ook nog eens heel voedzaam, goed verteerbaar voor de darmen en goed voor je darmflora. Daarnaast bevat zuurkool veel ijzer en calcium, wat weer goed is voor je botten. Waar wacht je op? Maken dus!

Pittige wrap met zuurkool

Nu eens geen stamppot van zuurkool, maar een wrap met zuurkool. En lekker dat dat is!

Wrap met zuurkool en kip rookworst

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

  • 2 groentewraps (ik gebruikte de smaak chili/paprika)
  • 1/2 kip rookworst
  • 1 tl mosterdzaad
  • 150 gram zuurkool
  • 1 el mosterd
  • 1 el zure room

Optioneel: 1 el gefrituurde uitjes

  1. Kook de zuurkool met het mosterdzaad. Giet af en laat afkoelen.
  2. Verwarm de worst volgens de bereidingswijze.
  3. Meng de zuurkool met de room en de mosterd.
  4. Snijd de verwarmde worst in plakjes.
  5. Beleg de wrap met de zuurkool en verdeel hierover de plakjes worst.
  6. Rol op en geniet! De rol kun je ook nog even kort verwarmen onder de
    contactgrill.

Eet smakelijk!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS Nog een ander recept met zuurkool? Probeer deze dan ook eens.