De combinatie klinkt misschien vreemd, maar we beloven je: de zuurkool en zalm zijn een match made in heaven. Deze verse loempia’s zijn een verrassende smaaksensatie waar je stiekem geen nee tegen kunt zeggen.
Verse loempia’s met zuurkool en zalm
Wat heb je nodig:
(voor 16 stuks)
- 8 plakken filodeeg
- 1 tl wasabi
- 200 gram crème fraîche
- 1 el mosterd
- 200 gram zuurkool
- 200 gram gerookte zalm
- Ontdooi het filodeeg. Kook de zuurkool zoals beschreven op de verpakking en laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de wasabi met de crème fraîche en mosterd. Roer de helft van het mengsel door de zuurkool.
- Halveer de plak filodeeg. Leg aan het begin van het deeg een beetje zalm erop, leg daarop een beetje zuurkool en bestrijk de rest van de plak filodeeg met een beetje wasabimengel. Rol dit op en herhaal tot alle loempia’s gerold zijn.
- Zet de loempia’s voor ongeveer 25 minuten in de oven. Serveer met een beetje crème fraîche en een salade.
Eet smakelijk!
PS Nog een lekker recept met zuurkool? Probeer deze wrap dan ook eens.