Wie kent ze niet van vroeger – of misschien nog steeds van nu – uit de koektrommel: de Verkade Nizza kokoskoekjes en dan nu in combinatie met een brownie. Ik kan je vertellen… dit is hemels en intens genieten!
De kokoskoekjes ode!
Wist jij dat de Verkade Nizza Kokoskoekjes behoren tot de meest geliefde koekjes van Nederland? Ik snap het wel: lekker luchtig en lekker zoet. En ja, dat mag, dat heet balans. In mijn programma “voor altijd energiek en slank” leer ik je hier alles over!
Een koekje bij de koffie of thee is op zijn tijd gewoon heerlijk totdat je deze brownie hebt geprobeerd. Dat is niet gewoon heerlijk, dat is een bommetje suiker en een echte guilty pleasure!
Het recept van deze heerlijke brownies!
- 60 gram ongezouten roomboter
- 100 gram kristalsuiker
- 125 gram bruine basterdsuiker
- 2 el geraspte kokos
- 125 gram extra pure chocolade
- 1 el golden syrup (of stroop als je deze niet kunt vinden)
- 2 eieren
- 1 tl vanille-extract
- 100 gram bloem
- 20 gram cacaopoeder
- 1 tl bakingsoda
- 150 gram Verkade Nizza kokos
- Bekleed een brownieblik met bakpapier. En verwarm de oven voor op 200 graden.
- Smelt de boter met de chocolade en meng met de suiker, en de golden syrup in een pannetje. Zet het op een laag vuur en roer door tot alles is gesmolten.
- Klop de eitjes met het extract luchtig in een kom. Doe de inhoud van het pannetje erbij en meng goed.
- Zeef de bloem, cacaopoeder en bakpoeder erboven en mix tot een egaal beslag. Meng tot slot de kokos er doorheen.
- Breek de koekjes in stukken maar hou er drie achter. Meng de koekjes door het beslag. Breek de laatste koekjes in stukken en verdeel over de brownie.
- Schep het beslag in het bakblik en bak de brownie in 25 minuten op 200 graden gaar.
Nou? Heb ik teveel gezegd? Alleen al van de geur krijg je onbedwingbare trek!
Liefs,
#TeamCharlie
PS De smaak van brownies te pakken? Dan moet je dit recept ook echt proberen!