De klassieke lasagne hebben we denk ik allemaal weleens geprobeerd. Ik heb daarvan al eerder een recept gegeven. Maar als je het met de restjes uit de koelkast en voorraadkast moet doen, ontstaan er wel eens andere bijzonder lekkere en vooral inspirerende recepten!
Vegetarische lasagne met knoflook
Christa dook de keuken in en maakte voor ons een heerlijke vegetarische lasagne van ravioli. Normaal worden voor lasagne pastabladen gebruikt, maar met deze gevulde deegkussentjes lukt het ook prima! In deze vegetarische lasagne zit uiteraard, zoals in bijna elk gerecht, knoflook verwerkt. Een hele belangrijke smaakmaker! Maar wist je dat knoflook ook hartstikke gezond is?
Knoflook is goed voor onze hart en bloedvaten. Het bevat weinig calorieën, maar is rijk aan vitamine C. Een echte energiebooster!
Wat heb je nodig:
(voor 3 personen)
- 250 gram verse ravioli (tip: gevuld met champignons!)
- 400 gram Italiaanse groente
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 70 gram tomatenpuree
- 2 tenen knoflook
- 1 groentebouillonblokje
- 1 bol mozzarella
- Peper en zout naar smaak
- 2 takjes rozemarijn
- 1 el Provençaalse kruiden
- 1 tl olijfolie
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de knoflook fijn. Giet wat olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook 5 minuutjes op laag vuur.
- Voeg hier de Italiaanse groente aan toe en bak dit zo’n 5 minuten op middelhoog vuur.
- Kook ondertussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe de tomatenblokjes en tomatenpuree bij de groenten, voeg ook het bouillonblokje en de kruiden toe en meng dit goed door elkaar. Laat nog zo’n 5 minuten pruttelen.
- Pak een ovenschaal en doe hierin het groentemengsel. De ravioli doe je eroverheen. Scheur de mozzarella in stukken, leg dit er bovenop samen met de takjes rozemarijn en zet 10 minuten in de oven. En klaar is je vegetarische lasagne!
Extra lekker met een salade on the side!
Nog een lekker en makkelijk recept voor een vegetarische pasta? Probeer deze dan ook eens.
Liefs,
#TEAMCHARLIE