Ben jij ook altijd aan het stressen voor zessen? Deze vegetarische spaghetti met linzen is een snelle doordeweekse maaltijd die binnen een handomdraai op tafel staat en ook nog eens vol goede voedingsstoffen zit.

Healthy mood

We kennen ze allemaal wel, de goede voornemens om vanaf maandag toch echt gezonder te gaan eten. Maar we zijn allemaal zo druk en de meesten van ons denken dat voor een gezin vers en gezond koken toch best moeilijk is. Het hoeft niet moeilijk en al helemaal niet duur te zijn! Mijn advies als ‘de online Voedingsdeskundige in balans’ is alles stap voor stap aan te pakken.

Maak een lijstje van wat je wilt eten deze week of de komende dagen. Maak daarnaast meteen een boodschappenlijstje om het overzichtelijk houden. Doe de boodschappen vooruit en voorkom dat je onnodige dingen gaat kopen als je na je werk hongerig en gestrest door de supermarkt loopt.

vegetarische spaghetti met linzen

Vegetarische spaghetti

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

  • 300 gram volkoren spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 1 courgette
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 handje verse basilicum
  • 60 gram walnoten
  • 800 gram linzen
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 60 gram spinazie
  • 2 handen cherrytomaatjes
  • 1 tl Italiaanse kruiden

Optioneel: geraspte kaas

  1. Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de courgette in blokjes, de uien en knoflook helemaal fijn, cherrytomaatjes doormidden en hak de walnoten fijn.
  3. Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg de spinazie, walnoten, tomaatjes en courgette toe.
  5. Was ondertussen de linzen goed en voeg deze als laatste toe in de koekenpan. Bak even 5 minuten goed door.
  6. Voeg nu de tomatenblokjes toe en de Italiaanse kruiden. Roer goed door!
  7. Schep de saus op de spaghetti en garneer met verse basilicum.

Ik vind het niet nodig om elke dag vlees te eten, vlees kan makkelijk vervangen worden door bijvoorbeeld peulvruchten. Zo kwam ik op het idee om deze vegetarische spaghetti te maken.

Liefs,
Charlie