Uit de Toetjesbijbel: tiramisu met aardbeien - Charlie's Kitchen

Uit de Toetjesbijbel: tiramisu met aardbeien

Ik ben niet echt van de zoete kookboeken, maar als Rutger van den Broek – beter bekend als Rutger Bakt – een boek uitbrengt, is toch altijd weer mijn interesse gewekt. Deze tiramisu met aardbeien hoort bij een leven echt in balans!

De bak nerd

Deze baknerd volgens #TEAMCHARLIE’s Kim – en dat bedoelt ze in de positiefste zin van het woord – presteert het iedere keer weer om een lading creatieve gerechten te bedenken en daar weer een heel boek omheen te bouwen.

Deze keer is hij verantwoordelijk voor de Toetjesbijbel. Nu vind ik wat van het woord toetje: alles wat met liefde vers bereid wordt, verdient een betere benaming dan toetjes uit een pakje. Pudding uit een pakje is een toetje. Rutger maakt desserts, want je wordt instant verliefd op de zoete verleidingen die hij voor deze bijbel uit zijn mouw heeft geschud.

En altijd qua recept on point. Je zult Rutger niet snel betrappen op een foutje in de bereiding.

Wat kun je in deze bijbel verwachten? Uiteraard de how tos, de nodige tekst en uitleg, maar vooral genoeg recepten om jouw gasten na een diner mee te verrassen. Veelal bijzonder snel te maken en met een korte boodschappenlijst: van klassiekers als een Crème Brûlée tot een spannende hangop parfait. Tal van variaties op oude bekenden: nooit geweten dat je op zoveel manieren tiramisu kan maken.

Wij gingen zelf los met de aardbeien variant. Wat ons betreft kun je niet meer zonder na een zomerse barbecue!

SUMMER READY!

Wat heb je nodig:
(6-8 personen)

  • 250 ml slagroom
  • 70 gram poedersuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 150 gram aardbeienjam
  • 20 lange vingers
  • 200 ml verse sinaasappelsap

On top

  • Aardbeien
  • Sinaasappelrasp en sap
  • 50 gram knapperige merengue
  1. Klop de slagroom met de poedersuiker tot er zachte pieken ontstaan. Meng de mascarpone er doorheen en klop dit met een mixer tot een luchtig mengsel. Doe de jam erbij en klop nog een keer kort.
  2. Doop de helft van de lange vingers in de sinaasappelsap. Beleg hiermee de bodem van een schaal. Verdeel de helft van het aardbei-mascarpone mengsel hierover. Leg hierop de volgende laag lange vingers. En verdeel de rest van de mascarpone hierover.
  3. Zet minimaal 2 uur in de koelkast.
  4. Maak de gemarineerde aardbeien door deze in de sinaasappelsap met rasp te leggen voor een half uurtje.
  5. Schep deze er vlak voor het serveren overheen en verkruimel de merengue op het allerlaatste moment boven de tiramisu.

Eet smakelijk. Nog een reept van Rutger proberen? Deze is ook mega lekker!

Koop HIER de toetjes bijbel!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders